Skocz do zawartości

4 moje strony poszly w filtr

kuba1110001

Rekomendowane odpowiedzi

sam wiesz, że obecny algo faworyzuje dłuższe treści

Dasz sobie rękę uciąć?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na pewno nie faworyzuje dłuższych treści.

Liczy się podobno jakość, a jeśli to sprawdza ją algorytm to zapomnijcie o tym micie. Żadna maszyna nigdy nie będzie w stanie oceniać jakości tak samo jak żywy człowiek. Można brać miliony czynników, które mówią o jakości witryny, ale dobry copywritter na pewno da radę swobodnie naginać rzeczywistość jaką widzi robot Google.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

• 1 miesiąc temu...

1. Strona nadal nie wróciła filtr ręczy ściągnięty pr z 2 wskoczył na 3, teraz dodaje linki z parametrem z nofollow, i buduje zaplecze na linuxpl stawiam domenę piszę 4-12 artykułów i linki.
  2. Taki model może być? Aby odzyskać pozycje,
  3. Stosunek całości do treści to 10,5 % czyli malutko!!! Muszę zadbać aby te 20% było. ?

@dzejms piszesz że nie liczy się długość, to na co zwracać uwagę pisząc teksty? Ja dotychczas pisałem u siebie na stronie głównie długie teksty ze względu na SEO, oczywiście sporo tam było słów kluczowych w róznych odmianach itd, ale jednak myślałem że dużo treści da mi przewagę w Google...

Wiele stron z AdSense straciło, ale po Twoim profilu linków widzę, że bardziej chodzi o oklepane miejscówki aniżeli sam fakt istnienia wielu reklam na Twoich stronach.

Co do długości, gdyby tylko o długość chodziło wszyscy byliby w topach :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 4 tygodnie później...

zmieniłem treść na stronie, dodałem więcej linków, i wraca na razie pozycja 92-99 i 42-54 skaczą 2 frazy, i inne w top 40-50, niby wraca, ale oceniać mi przyjdzie na koniec stycznia 2014 efekty.

Google potrafi się bawić w takie gierki, że strona będzie skakała między 11 a 16 pozycją i co byś nie zrobił nie pójdzie wyżej. Mam przypadek, że trwa to ponad rok. Zmieniliśmy domenę i przeskoczyła tą sblokowaną w kilka dni a tamta dalej wisi na drugiej stronie wyników.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Skoki z 90 na 40 pozycję, to nie są powroty, to skok z czarnej (tu się na tym siedzi), do czarnej (tu się na tym siedzi). Powroty to są z czarnej (tu się na tym siedzi) do minimum top10 - pomijam te branże, gdzie jeszcze opłaca się być poza top10.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• 2 tygodnie później...

Google potrafi się bawić w takie gierki, że strona będzie skakała między 11 a 16 pozycją i co byś nie zrobił nie pójdzie wyżej. Mam przypadek, że trwa to ponad rok. Zmieniliśmy domenę i przeskoczyła tą sblokowaną w kilka dni a tamta dalej wisi na drugiej stronie wyników.

do tego skakania to już chyba trzeba się przyzwyczaić.. mam też tak, że te najbardziej pozycjonowane frazy większość czasu okupują albo 1 albo 2 stronę a nagle przechodzą na 5 stronę i tak wiszą sobie 2,3 tyg by później wrócić na miejsce..

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności