Skocz do zawartości

Prawdopodobnie filtr na stronę - czy można pozwać firmę pozycjonerską

mik231

Rekomendowane odpowiedzi

podłącze się pod temat - od 2-3 dni pozycje na frazy się popsuły ;) czy to jakieś świeże działania G?

dziwne pytanie z tym pozwem, albo samemu się "pozycjonuje" :P (cudzysłów, bo takim pozycjonerem jestem) :P albo zleca się firmie (jak się ma pieniądze), ale też trzeba się liczyć z różnymi sytuacjami jak wyżej napisano, nikt nie przewidzi działań G

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

Kolega nie potrzebuje prawnika , kolega będzie potrzebował interwencji lekarza bo kolega chcący skarżyć firme SEO powinien bardzo moocno sie rozpędzić i z tego rozpędu przywalić głową w mur :D .

PS

nie orientuje się ktoś czy można samego siebie podać do sądu ? :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

podłącze się pod temat - od 2-3 dni pozycje na frazy się popsuły czy to jakieś świeże działania G?

https://www.forum.opt...1/page__st__300

https://www.forum.opt...poszly-w-filtr/

https://searchenginel...d-5-live-173632

no i u samego źródła:

https://twitter.com/mattcutts/status/386231794883780609

https://googlewebmast...gh-quality.html

Pozdrawiam,

M.

Pytanie można za to pozwać firmę pozycjonerską która zajmuje się moją stroną?
"Każdego można pozwać" jeśli są ku temu powody. Pozwana firma może też pozwać ciebie o odszkodowanie za nieuzasadniony pozew.

Wszystko zależy od tego na jakich warunkach umowy jesteście. Jeśli firma deklarowała ci GWATANTOWANĄ w 100% dozgonną pozycje top 1 i nie wywiązała się teraz z umowy to pozywaj :glaszcze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No pokazaliście jednostronne podejście. Uważacie że firmy seo to bustwo i nie można ich ukarać? Pozycjoner zajmuje się reklamą strony więc jak zamiast ją reklamować przez jego nieudolne działania strona wypada z indeksu to taką firmę należy pogłaskać po główce i powiedzieć tak dobrze Państwo zrobili o to mi chodziło będę państwu dalej płacił przecież nic się nie stało zrobimy nową stronę za pół roku będzie na pozycji ale nie ma co się martwić.

Skuteczny Serwis laptopów Warszawa Zapraszam

No pokazaliście jednostronne podejście. Uważacie że firmy seo to bustwo i nie można ich ukarać?

Dokładnie takich odpowiedzi mogłeś się spodziewać zakładając ten temat na forum dla pozycjonerów :)

Wszystko zależy od tego na jakich warunkach umowy jesteście. Jeśli firma deklarowała ci GWATANTOWANĄ w 100% dozgonną pozycje top 1 i nie wywiązała się teraz z umowy to pozywaj

Mion dał najlepszą odpowiedź. Sprawdź czy firma wywiązała się z umowy. Jak nie to żądaj zadośćuczynienia.

Pozdrawiam,

M.

Uważacie że firmy seo to bustwo i nie można ich ukarać?

nie jestem firmą SEO, ale zlecając pozycjonowanie chyba trzeba mieć kawałek mózgu i wiedzieć jakie mogą być konsekwencje. Jak się nie ma mózgu to można później szukać winnych wszędzie prócz siebie. Taka mentalność. Można pozywać. Dawniej działając w branży gadżetów nasłuchałem się, ile to kozaków ma ciocię w Policji, wuja w Prokuraturze i dziadka Sędziego. I ile to ja pozwów miałem mieć. Nie doczekałem się żadnego, a szkoda, bo miałbym więcej pieniędzy.

Dokładnie takich odpowiedzi mogłeś się spodziewać zakładając ten temat na forum dla pozycjonerów

załóż to samo na forum prawników i poczekaj na odpowiedź. Obyś nie wrócił przepraszać....

Pozycjoner zajmuje się reklamą strony

aha... czyli kiedy kupujesz wykonanie filmu reklamowego w agencji reklamowej i ten niestety z jakiegoś powodu nie chwyci - przykład: kampania Heyah z Leninem - to wsadzasz ich do więzienia za brak kompetencji?

Zasada jest prosta: jeśli na podstawie zawartej umowy z firmą pozycjonerską jesteś w stanie udowodnić, że firma się nie wywiązała z umowy - możesz walczyć o zwrot poniesionych przez Ciebie kosztów, jeśli jesteś w stanie udowodnić, że z powodu nie wywiązywania się z umowy działali na szkodę Twojej firmy - możesz walczyć o odszkodowanie, ale jeśli w umowie zleciłeś im pozycjonowanie na jakieś frazy, to sam im kazałeś postępować wbrew wskazówkom google. Zatem o co chcesz się procesować?

Przeczytaj dokładnie umowę i wtedy sobie zadaj pytanie, czy możesz ich skarżyć.

dymna.jpg

to nie jest jednostronne podejście, to tak jakby ciebie pozywali za to że Windows ma błędy. Na tym podwórku to G rozdaje karty, ono ustala zasady i wskazuje ze to jest be, mimo że wczoraj było O.K, a to cacy. Inna sprawa że firma pozycjonująca twoja stronkę poszła na łatwiznę i nie wysiliła się zbytnio. Jak się domyślam fraza nie była za 1000 zł miesięcznie.

Jeśli czujesz się oszukany, poszkodowany czy działania Twojego pozycjonera zadziałały odwrotnie. Masz do tego prawo jako obywatel tego kraju.

Tylko realnie rzecz biorąc

- pozycjoner nie może gwarantować TOPów

- pozycjoner nie może gwarantować, że nie dostaniesz kary ręcznej lub przez robota

- pozycjoner może zagwarantować Ci jedynie, rzetelne wykonywanie powierzonej mu pracy jaką jest SEO i umiejętnie wykorzystywać swoją wiedzę w praktyce

Jeśli strona wpadła Ci w filtr, masz np. powiadomienie o nienaturalnych linkach (wątpię, by ktokolwiek wygrał sprawę w sądzie, bo sąd musiał by powołać biegłego, który w żadnym wypadku nie wskaże konkretnie co przyczyniło się do tej kary a jestem pewny, że opinia jednego czy drugiego biegłego bardzo by się różniła i sąd miałby wątpliwości także, z góry przegrany proces)

No pokazaliście jednostronne podejście. Uważacie że firmy seo to bustwo i nie można ich ukarać? Pozycjoner zajmuje się reklamą strony więc jak zamiast ją reklamować przez jego nieudolne działania strona wypada z indeksu to taką firmę należy pogłaskać po główce i powiedzieć tak dobrze Państwo zrobili o to mi chodziło będę państwu dalej płacił przecież nic się nie stało zrobimy nową stronę za pół roku będzie na pozycji ale nie ma co się martwić.

Decydując się na pozycjonowanie, musisz liczyć się z tym, że w każdej chwili zostanie nałożony filtr. Nikt z nas nie zna algorytmu google, i nie wie w jaki sposób będzie on wyglądał za pół roku, za rok, za jakie działania w przyszłóści będzie nakładany filtr, i które strony polecą.

A może być tak, że do nałożenia filtra przyczyni się konkurencja.

Nałożenie filtra na stronę musisz mieć uwzględnione w kosztach.

Ja np wiem, że jak będzie filtr to stawiam następną, żeby zgarnać ruch z wyszukiwarki, i jade dalej.

Uważacie że firmy seo to bustwo i nie można ich ukarać?

To co ja chciałam pokazać, to że tego typu problemy należy w pierwszej kolejności omówić z firmą, a nie od razu myśleć o skrajnych rozwiązaniach. A sądząc po czasie, kiedy założyłeś ten temat, nie zdążyłeś przeprowadzić z nią takiej rozmowy i pewnie nie wiesz, czy firma będzie się tłumaczyć zmianą algorytmu i na tym się skończy, czy zaproponuje jakieś sensowne rozwiązanie.

przez jego nieudolne działania strona wypada z indeksu

Wypadnięcie z indeksu to ban, a tu rozmawiamy o spadkach pozycji.

PS Jakie dokładnie frazy sprawdzasz? Możesz je podać wraz z pozycjami sprzed filtra i tuż po jego nałożeniu? Jaka podstrona wyświetlała się dla tych fraz wcześniej, a jaka teraz?

przez jego nieudolne działania

A ja dalej twierdzę, że to przez Twoje nieudolne działania mogłeś polecieć, czym po prostu utrudniasz im robotę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności