Skocz do zawartości

Czy pozycjonowanie strony głównej wpływa na inne frazy?

giddy92

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeśli pozycjonuję stronę domain.com pod frazę XXX

to czy podstrony seriwu np. domain.com/pralka.php też będą się pozycjonować?

Ostatnio na mojej stronie kupiłem troche linków (pod dwie frazy) ale obie miały pozycjonować stronę główną.

Po kilku-kilkunastu dniach zauważyłęm że pewne artykuły trafiły na pierwszą stronę google (pod frazami takimi jakie mają tytuły)

czy to jest zasługa wykupionych linków, czy czysty traf?

Odpowiem pytaniem na pytanie.

Są 2 strony - pierwsza popularna (np. onet.pl), mocno podlinkowana, a druga to świeżynka, przy czym obie są tak samo dobrze zoptymalizowane. Publikujesz na nich identyczne artykuły (pomińmy na chwilę kwestię duplicate content) - jak myślisz, czy mimo identycznej treści i tak samo dobrej optymalizacji, świeżynka ma szansę wyświetlić się wyżej? Czy wyżej będzie podstrona mocnego serwisu, nawet jeśli do samego artykułu nie będą prowadziły żadne linki z zewnątrz?

Odpowiem pytaniem na pytanie.

Są 2 strony - pierwsza popularna (np. onet.pl), mocno podlinkowana, a druga to świeżynka, przy czym obie są tak samo dobrze zoptymalizowane. Publikujesz na nich identyczne artykuły (pomińmy na chwilę kwestię duplicate content) - jak myślisz, czy mimo identycznej treści i tak samo dobrej optymalizacji, świeżynka ma szansę wyświetlić się wyżej? Czy wyżej będzie podstrona mocnego serwisu, nawet jeśli do samego artykułu nie będą prowadziły żadne linki z zewnątrz?

Jeżeli w tym samym dniu zamieszczone artykuły to drobiazg może przesądzić o pozycji.

Najlepsze efekty w pozycjonowaniu przynosi nic nie robienie. Po prostu rozwijaj cały czas swoją stronę, a sama się wbije do top 10 i będzie to pozycja niezachwiana. Nie wierzysz? Też kiedyś nie wierzyłem...

Nie da się odpowiedzieć na pytanie bo nie znamy fraz.

A czy konkretne frazy mają jakieś znaczenie?

To chyba uniwersalna sytuacja...?

Jeśli są ważne to...

Wykupiłem pozycjonowanie / linki na frazy

1. darmowe filmy online

2. filmy online

Fraza która wkoczyła mi na 1 stronę to:

breaking bad sezon 1

breaking bad sezon 2

breaking bad sezon 3

breaking bad sezon 4

Pewnie dużo innych też, bo mam na stronie tak koło 350 filmów, a więc artykułów.

Moim zdaniem ma znaczenie, strona główna lepiej linkowana z większym PR (według mnie PR nadal jest, ważnym wyznacznikiem dla google) będzie miała podstrony wyżej niż strona z mniejszym linkowaniem i pozycją.

Tak jak napisała to Lexy.

Nie upieram się, że w każdym wypadku jednakże sam nieraz o tym się przekonałem.

Nie tak dawno miałem przypadek który opiszę, mam stronę internetową od 3 lat, optymalizacja dobra, w sumie dwie główne frazy, linkowanie na frazy do strony głównej, podstron wiele a na nich sporo artykułów dotyczących tych dwóch fraz. Strona z PR 2.

Frazy na pozycji początku 2 strony, dość trudno było się wbić na pierwszą.

I teraz tak, któregoś dnia zauważyłem że jakiś goguś, mający stronę dość inną tematycznie niż moja, jednakże lepiej pozycjonowaną na stronę główną, z większym PR 4 postanowił jednak coś niecoś napisać o temacie, który związany jest z moją jedną frazą. Ale, że poszedł na skróty to wyciął i wkleił artykuł napisany przeze mnie na jednej z podstron mojej domeny.

Po krótkim czasie, kwestia paru dni, ten skopiowany artykuł, umieszczony jako nowa podstrona u tego gogusia, wywalił w google na miejsce 2 i utrzymywał się tam długo dopóki google nie zdjęło tego w wyniku zgłoszenia spamu.

To taki ogólny przypadek ale wcześniej wiele razy przekonałem się, ze moc strony głównej ma duże znaczenie.

Ja uważam, że te zdobyte linki do strony głównej wpłyneło na twoje podstrony. Ponieważ ty linkujesz swoje podstrony ze strony głównej a jeśli strona gł. otrzymuje backlink to wtedy wartość str. gł się podnosi i stron na które linkujesz od niej.

Polecam blog o pozycjonowaniu stron w Niemczech - pozycjonowanie Niemcy. Na tym blogu pisze też na temat pozycjonowanie stron w google.de

Kwestia struktury linkowania wewnętrznego. Gdyby było inaczej, to mielibyśmy w topach sam Onet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności