Skocz do zawartości

Teoria Spisku

Kapsel

Rekomendowane odpowiedzi

Google uwzględnia podczas nakładania filtra słowniki?

W pewnym sensie tak ....

Wydaje się mieć słownik/listę słów/fraz bardzo popularnych i po prostu wtedy dostaje się filtr "z urzędu" żeby "nie psuć" wyników nową stroną. (abstrachując OD FSB które nadal jest możliwe).

Nieobecnośc Msnbetter Thangoogle w takim słowniku z pewnością spowodowała znacznie mniejsze fitrowanie tej frazy.

Z tego co wiem filtry zrzucają stronę w indexie daleko 'w tył' lub całkiem usuwają z indexu

Pisałem kilka ładnych miesięcy temu, że prawdopodobnie po Jaggerach pojawiły się zmiany w fitrowaniu i teraz fitr może "spuścić" frazę z trzecej pozycji raptem na drugą stronę.

Linkowane starannie, zmiennymi technikami strony nawet po wpadnięciu w fitr utrzymują się zazwycza w pierwszej setce.

Google uwzględnia podczas nakładania filtra słowniki?

W pewnym sensie tak ....

IMHO jeden filtr (sandbox) jest na popularny słow, i do tego nie trzeba sztywnych słowniki, wystarcze coś w tym stylu:

jeśli wyniki na frazy >1000000 apply filtr

Z tego co wiem filtry zrzucają stronę w indexie daleko 'w tył' lub całkiem usuwają z indexu

Pisałem kilka ładnych miesięcy temu, że prawdopodobnie po Jaggerach pojawiły się zmiany w fitrowaniu i teraz fitr może "spuścić" frazę z trzecej

pozycji raptem na drugą stronę.

potwierdzam, mam kilkanaście stron w filtru (dla popularnych fraz) od pozycje 40+ do 200+

wszystko, co czytałem związane z róznymi konkursami seo, idzie w tym kierunku, że na nieistniejących fraz nie móżna dostąc filtr, ale oczywiście są inne filtry, jeśli np. któs dodaje kilkadziesiąt tysiący linki z systemu., to moge sam sobie "googlebowl".

NIE

nie wystarczy ponieważ liczba wyników to bzdura w przypadku pozycjonowania

Dokładnie, to odpada.

Chociaż ja też do teorii 'słownikowej' nie jestem do końca przekonany. Według mnie może to się odbywać na zasadzie badania intensywności występowania danego słowa w anchorach.

Swego czasu zdaje się intruder pisał o tym, że każda strona pozycjonowana na słowo "stron" ląduje w filtrze "z urzedu". W tym wypadku te przypuszczania mają sens, ponieważ jakby nie patrzeć, słowo "stron" jest faktycznie mocno pozycjonowane w zestawieniu z przeróżnymi słowami uzupełniającymi (pozycjonowanie, tworzenie, projektowanie itd.).

Z drugiej strony można nawet te dwie teorie ze sobą pokryć ;)

Słowo jest mocno oblegane, ląduje w słowniku, który potem jest brany pod uwage przy tworzeniu indexu :)

mrtn

oczywiście masz racje, złe pisałem o co mi chodziło.

g ma tyle dany, że na ich podstawy mogą automatem filtr ustalić bez slowniki, może być np,

jeśli frazy poszukane >xxx razy ostatni miesiąc apply filtr

albo jeszcze coś innego, tylko slówa slownik mi nie pasuję, brzmi za statytycznie...

Swego czasu zdaje się intruder pisał o tym, że każda strona pozycjonowana na słowo "stron" ląduje w filtrze "z urzedu".

tylko pozostaje pytanie, dlaczego toplista.trout.pl nie został filtr.

ma wszystki linki z anchor: Katalogi stron SEO

popularne slowe, i "wytrzymał" tyle linki dla nowej domeny w mnie niż 3 miesiacach (jest nr 1 w google):

Yahoo

domain popularity https://toplista.trout.pl PR 2 ( [Google PageRank™ 2] )

Backlinks: 58.600 (241 Domains » 154 different IPs)

PageRanks: 109xPR0 10xPR1 19xPR2 47xPR3 49xPR4 5xPR5 1xPR6

LinkStrength: 12.03

MSN

Backlinks: 25526 (160 Domains » 111 different IPs)

PageRanks: 54xPR0 6xPR1 14xPR2 38xPR3 43xPR4 5xPR5

LinkStrength: 8.99

brak sandbox, bo naturalnie dostał tyle linki?

jeśli tak, o to pytanie: co znaczy naturalnie?

Nie brał bym sobie tak do serca tego co napisał intruder. Imho Google każdą frazę rozpatruje oddzielnie. tzn.

Katalog stron to zupełnie co innego niż pozycjonowanie stron.

A co powiesz na wyrywanie stron - jak myślisz dostaniesz filtr na tę frazę za jej "wysoką" popularność?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności