Skocz do zawartości

fast1

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz tu: https://www.forum.opt...90#entry1286588

-- Co prawda niesamowity zbieg okoliczności, ale nie jest to "szept" -- ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wszytko zalezę jeszcze ile $ masz zamiar na zakup takiego scrapera przeznaczyć, w jakich wyszukiwarkach chcesz scrapowac tez ma znaczenie, skąd pobierać lub szukać proxy.

Z Twoich postów wynika że jesteś raczej początkującym pozycjonerem wiec sam musisz decydować od jakiego scrapera zacząć, czy zacząć od czegoś prostego czy od razu kupić sobie porządny soft i wypłynąć na głębokie wody.

Do linkowania ręcznego nie potrzeba Ci turbo maszyny, także możesz wesprzeć polską inicjatywę i wybrać USM. Gdy Ci będzie mało to kolejno wybierz gscraper, scrapebox i xseon. Ja posiadam wszystkie i żaden nie leży odłogiem. Każdy z nich ma jakąś unikalną i przydatną funkcję to tworzenia list.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Gspraper

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Panowie mam dostep do gscrapera i scrapeboxa ale nie moge harwestowac. Posiadam prywatne proxy, scrapebox pokazuje blad 302 IP Blocked, gscaper takze nie pobiera nic z google. Ale dokladnie to samo proxy uzyte w przegladarce dziala znakomicie na rozne zapytania typu site: itd.

Sory ze troche odbiegam od tematu ale skoro polecacie dalej te programy to chciałbym wiedziec czemu

Zajechałeś po prostu proxy w Google. Jeżeli masz prywatne powinieneś mocniej uważać przy harveście. Ja w Google stosuje jedno połączenie na 10 prywatnych proxy i do tego czas pomiędzy zapytaniem.W scrapeboxie sprawdź w innej wyszukiwarce, tutaj raczej nie jest wina harvestera. Gscraper i Scrapebox u mnie działa poprawnie.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zajechałeś po prostu proxy w Google. Jeżeli masz prywatne powinieneś mocniej uważać przy harveście. Ja w Google stosuje jedno połączenie na 10 prywatnych proxy i do tego czas pomiędzy zapytaniem.W scrapeboxie sprawdź w innej wyszukiwarce, tutaj raczej nie jest wina harvestera. Gscraper i Scrapebox u mnie działa poprawnie.

Zapewne jest tak jak piszesz, ale głównym pytaniem jest dlaczego przez przeglądarkę działa bez problemu google?

Zapewne jest tak jak piszesz, ale głównym pytaniem jest dlaczego przez przeglądarkę działa bez problemu google?

Sprawdz czy w przegladarce proxy działa na te same zapytania których używasz w scrapeboxie. Czesto jest tak, że proxy działa gdy używamy prostego zapytania (np test), a nie działa gdy używamy bardziej skomplikowanego zapytania.

P.S. Prywatne proxy nie sa ekonomicznym rozwiazaniem jezeli chodzi o harvestowanie.

Sprawdz czy w przegladarce proxy działa na te same zapytania których używasz w scrapeboxie. Czesto jest tak, że proxy działa gdy używamy prostego zapytania (np test), a nie działa gdy używamy bardziej skomplikowanego zapytania.

P.S. Prywatne proxy nie sa ekonomicznym rozwiazaniem jezeli chodzi o harvestowanie.

Przeglądarka testowałem zapytania typu

site:strona.com janek

natomiast programy nie radzily sobie ze zwyczajnymi zapytaniami.

Proxy napewno byly jakos delikatnie zbanowane przez google ponieważ wylaczajać uzyce proxy GS i SB cos tam zbieraly z google.

Ale nurtuje mnie to dlaczego w przeglądarce działało to dobrze. Chrome odpalony został w trybie prywatnym wiec nie miał zadnych wczesniejszych danych oraz ciastek od google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności