Skocz do zawartości

czy mam filtr?

studentmibm1

Rekomendowane odpowiedzi

Ojciec_Pio - ale fotografia nie jest branża gdzie będzie kilkadzisiąt wejść dziennie. Gdyby faktycznie były dwa wejścia dziennie na tę frazę dziennie, i przynajmniej jedna z tych dwóch osób napisała zapytanie to mam 364 zapytania rocznie z tej jednej frazy. Ślubów w roku jestem w stanie zrobić maksymalnie 25 sztuk także te "2 wejścia" by mi wystarczyły by godnie żyć.

heheheheh - i własnie to jest praktyczne podejście. Po kiego grzyba 200 wejść dziennie ( pomijając zyski z reklam ) jak i tak nie obsłużysz tylu klientów .

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ojciec_Pio - ale fotografia nie jest branża gdzie będzie kilkadzisiąt wejść dziennie. Gdyby faktycznie były dwa wejścia dziennie na tę frazę dziennie, i przynajmniej jedna z tych dwóch osób napisała zapytanie to mam 364 zapytania rocznie z tej jednej frazy. Ślubów w roku jestem w stanie zrobić maksymalnie 25 sztuk także te "2 wejścia" by mi wystarczyły by godnie żyć.

Mu raczej chodziło o to, że prościej i taniej wyjdzie Adwords. 30gr/wejście z tej frazy, 2 wejścia dziennie, 30 dni... miesięcznie by Cię to wyszło 18 złotych.

Wejść jest przeważnie więcej, ludzie klikają dla sportu, trochę klika konkurencja, ale nawet jak będzie tych klików 20 dziennie to po 0,3 zł to się opłaca, masz gwarancję 1 strony, bez zabawy w podchody z wszelkimi zwierzakami.

Witam zaznaczam iż jestem laikem w tym temacie, sam próbowałem pozycjonować swoją stronę i chyba przez to strona przestał się wyszukiwać w G. i znikła z kopi strony google Error 404 , co to oznacza??

A co zrobiłem: w przeciągu 2 tygodniu dodałem ją do około 100 katalogów stron o „różnej sile”. Słowa kluczowe i treść opisu strony była identyczna w większości katalogów, tak samo linki i an chory też były podobne to znaczy takie jak słowa kluczowe.

Mam pytanie i Wielką Prośbę czy może mi ktoś prosto wytłumaczyć co można zrobić żeby G znów był widoczny w wynikach ? bo czytając forum trochę się gubię :/

Czym mam usunąć wszystkie wpisy w tych katalogach???

Czy coś innego ???

Będę bardzo wdzięczny na pomoc !

@pangap: najpierw czytaj, potem pytaj, a na końcu rób - zrobiłeś dokładnie odwrotnie.

Załóż swój wątek, podaj adres domeny (jak nie chcesz, to prześlij na priv, to dostaniesz parę wskazówek) i czytaj, czytaj, czytaj... ;)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Jeżeli fotograf wyżyje z dwóch klientów rocznie - dwa wesela - to wywołałeś u mnie efekt WOW :) Oczywiście z przymrużeniem oka, doskonale wiem jakie są konwersje. Jeżeli masz super porfolio, poparte brandem firmy, to wystarczy lekki ruch płatny i klientów sobie nabijesz. Mam znajomego parkieciarza który tylko adwordsami leci - uruchamia kampanie w adwords za 300 zł i zbiera tylko dzięki nim zamówienia na parę miesięcy. Oczywiście zawsze lepiej mieć frazy w serpach niż tylko adwords to wiadomo, ale za jedną frazę zabulisz nawet 200-300 zł, przy pięciu jakiegoś tysiaka - ruch z tego prawie zerowy, więc teraz powiedz, w jaki sposób ten mikro ruch zarobi dla ciebie 11 tys. rocznie na pokrycie samych kosztów seo?

SEO to tylko dodatek, nagroda dla tych, którzy stworzyli świetną markę i ludzie zaczęli do niej linkować. to stan idealny. Inaczej to tylko nabijanie sztucznie pozycji, które nic poza wejściem i wyjściem usera nie da. Jak będziesz w topie, to człowiek wejdzie i zakocha się w twojej marce - tak to sobie wykombinowałeś? Opieranie strategii biznesu na serpach google to jak opieranie strategii kampanii wojennej na prognozie pogody w tvp. A potem się dziwią, że trzeba biznesy zwijać.

Nie cierpię spamerów!

Przecież to nie jest dziwne że zwija biznes bo nic nie miał ciekawego do zaoferowania. Wysokie miejsca dają "tylko" klientów (wejścia), a to co oni później zrobią to zależy od właściciela strony i tego co oferuje...

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Witam wszystkich użytkowników forum !

Znalazłem się na tym forum, ponieważ mam problem. Podobnie jak forumowicz, który założył ten temat, coś się wydarzyło z moim sklepem internetowym (www.e-bieliznakobieca.pl) w nocy z 04/10 na 05/10. Strona była pozycjonowana na słowa kluczowe: bielizna, bielizna kobieca, bielizna damska. Odpowiednio znajdowaliśmy się na pozycjach Top 20, Top 5, Top 30. Dodatkowo 01/10 dodaliśmy stronę do dwóch płatnych katalogów. W sobotę 05/10 strona na podane słowa kluczowe spadła poniżej pierwszych 100 wyników wyszukiwania. Pierwsza myśl, że otrzymaliśmy bana bądź został nałożony filtr na naszą stronę. Sprawdzając w narzędziach dla webmasterów googla, nie otrzymaliśmy żadnego powiadomienia o niezgodnych działaniach, a także żadne działania ręczne nie zostały nałożone. Dodatkowo wykonałem czynności sprawdzające czy witryna dalej jest indeksowana w google oraz sposobem znalezionym na forum czy posiada nałożony filtr. Według moich działań wyszło jednoznacznie, że żaden filtr nie został nałożony. Dlatego zwracam się z pytaniem do Was, co się mogło stać z moją stroną? Czy rzeczywiście nie ma nałożonego filtra? Jeżeli ma filtr, jakie wówczas mam podjąć kroki naprawcze?

Ps. Dodam tylko, że jestem laikiem w sprawach pozycjonowania. Zostałem jedynie oddelegowany do znalezienia rozwiązania tego problemu.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

kosmos@ Napisałeś że strona była pozycjonowana doprecyzuj czy przez ciebie :) napisałeś też że jesteś laikiem. Więc jeżeli to nie ty pozycjonowałeś to najlepiej zapytać się tej osoby co ci pozycjonuje o co chodzi :) jeżeli ty to cóż... , za to że dodałeś stronę do dwóch płatnych katalogów to nie znaczy że przez to dostałeś filtra, raczej składa się na to wiele różnych rzeczy. A swoją drogą mogłeś dostać filtr algorytmiczny i powiadomień nie ma :) a więc cóż stało się....

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Pozycjonowaniem ja się nie zajmowałem i robiła to firma zewnętrza do pewnego czasu. Od momentu mojej pracy, czyli trzech miesięcy na pewno już tego nie robią. Pozycjonowanie polegało na dodawaniu nowych produktów, które tworzyły nowe linki oraz jednego dnia dodaliśmy stronę do dwóch katalogów. Wówczas po pięciu dniach nastąpiła opisana przeze mnie sytuacja.

Kosmas, jeżeli w Narzędziach dla Webmasterów nie ma informacji o ręcznych działaniach, to dopadła Was aktualizacja Pingwin 2.1. Sam sobie nie poradzisz, nawet ze wskazówkami.

Jeśli to Pingwin, to trzeba przeanalizować profil linków (do subdomeny również, bo ona też była pozycjonowana), oczyścić go w miarę możliwości i poprawić parę rzeczy w sklepie i na blogu.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

ja też muszę wpadłem w ręce tego Pingwina 2.1 bo żadnych wieści w Webmaste.. a mi praktycznie zmroziło całą domenę po za jedną podstroną. po analizie lików do witryny biedy narobiły mi 2 katalogi jeden 8ig.pl robiąc 1 203 lików w ciągu 24h i drugi z69.pl robiąc 2 269 w ciągu 48h. Podkreślam iż nie korzystałem z żadnych multipakietów. Pytanie jak to z usunąć ?? skasowanie z pozycji panelu nic nie dało bo liki nadal są. Po mimo kilku wiadomości wysłanych przez formularz kontaktowy barak odzewy......

Może ma ktoś jakiś pomysł ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności