Skocz do zawartości

czy mam filtr?

studentmibm1

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem się na tym forum, ponieważ mam problem. Podobnie jak forumowicz, który założył ten temat, coś się wydarzyło z moim sklepem internetowym (www.e-bieliznakobieca.pl) w nocy z 04/10 na 05/10.

Zatem pewne jest że to aktualizacja google pingwin 2.1 wprowadziła to zamieszanie (nie tylko u Ciebie).

Jak zaczynać od nowa po Pingwinie 2.1 oraz wpływ Polski

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny lękający się o swoje spam-zaplecze. Jak masz ręczny filtr to inaczej google nie puści. Chyba ze masz linki, które ręcznie można usunąć. Jednak wielu ręcznie usunąć się nie da. Więc dla poczatkującego to najprostsza droga, czym oczywiście wywołuje początek końca dla wielu zaplecz i pozycjonerów :)

Nie cierpię spamerów!

Kolejny lękający się o swoje spam-zaplecze

Czytasz co piszesz? Jak można się lękać o swoje zaplecze? Masz patent na zgłaszanie czyjegoś zaplecza? Chętnie posłucham.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chciałbyś mieć taka wiedzę jak moja niewiedza, może wtedy nie wypisywałbyś głupot na forum. Ja nikogo nie edukuje, edukują tacy jak ty, a potem efekty są jakie są. Mi natomiast wszystko jedno co się wydarzy z rumakowcami i innymi black hatowcami.

A osoba z filtrem zrobi to co mu w sercu gra. Wyjść z filtra jest wiele, więc nie ma co negować żadnej skutecznej strategii. Bo chyba tu skutczność się liczy? Czyli cel uświęca środki. Skoro disavow działa i wielu dzięki niemu wychodzi z filtra, to po co negujesz tę technikę? Widocznie coś ci w tym nie odpowiada.

A krzywdę to ewentualnie moge zrobić spamerom którzy niczego poza wp-katami i swlami nie mają.

Ale takim linkowaniem to oni już sobie dawno krzywdę zrobili.

Nie cierpię spamerów!

Przede wszystkim skoro swoje porady kierujesz do początkujących to weź pod uwagę ich techniki pozycjonowania. Myślisz, że początkujący pozycjoner kupuje xrumera za $650 lub jakikolwiek inny program do SEO, skoro ich budżet (często przewija się na forum) to 100-500zł miesięcznie? Poza tym osoby posiadające softy do SEO, potrafiące ich używać nie zdają na PiO pytań na temat ściągania filtrów...

Na 99% są to grupy katalogów, katalogi ze spisów lub SWL, gdzie nie trzeba zgłaszać linków do disvallow, tylko ręcznie je usuąć.

Poza tym autor i kolega wyżej piszą, że nie dostali wiadomości w GWT, a do zdjęcia filtra algorytmicznego w większości przypadków nie trzeba zgłaszać domen do disvallow, tylko zmienić profil linków i przede wszystkim rozkład anchorów.

Twoje podejście można przyrównać do pozycjonowania automatami, których tak bardzo nie lubisz. Można osiągnąć szybkie efekty produkując spam i wejść na wysokie pozycje bez większego wysiłku albo zaplanować strategię link buildingu bardziej white. Można próbować zdjąć linki ręcznie, napracować się i nie szkodzić nikomu lub można wrzucić wszystko do disvallow i zobaczyć co się stanie. Widzisz analogię?

Poza tym trochę mnie bawią argumenty typu, że "Mi natomiast wszystko jedno co się wydarzy z rumakowcami i innymi black hatowcami. "

Myślisz, że "rumakowcy i innymi blackhatowcy" zgłaszają swoje linki do disvallow?

MKucinski, w 100% się z Tobą zgadzam. Tylko powiedz to osobie, która wcześniej jechała automatami po publicznych bazach od sasa do lasa i wyjaśnij jej, że wystarczy zmiana konfiguracji linków. Myślisz, ze posłucha i zrozumie? Obawiam się, że popsuje profil jeszcze bardziej. Dlaczego tak uważam? Bo osoby które zadają takie pytania o filtr i chcą same się z tym rozprawić nie mają pojęcia o poprawnym linkowaniu a tym bardziej o zdejmowaniu filtra automatycznego i zmieniania profilu back linków (powiem szczerze że z automatycznym filtrem sam miałbym problem aby go zdjąć raz dwa zmieniając profil linków, a trochę w seo siedziałem.) Co gorsza znam osoby które używają Rumaczka do linkowania strony docelowej, a tego nawet najawiększi spece od mrocznego seo nie zrobią.

Nie ma nic przeciwko automatom. Fakt, nie używam tego od dawna. Ponieważ uważam, że ten etap lada moment się skończy i każdy kto nie odstąpi od zdobywania tego typu linków przegra. To moja opinia, ale w seo to nie ma mądrych, równie dobrze mogę z takim stwierdzeniem za rok wyjść na głupka.

wielki plus dla Ciebie za merytoryczną odpowiedź

Nie cierpię spamerów!

Tylko powiedz to osobie, która wcześniej jechała automatami po publicznych bazach od sasa do lasa i wyjaśnij jej, że wystarczy zmiana konfiguracji linków. Myślisz, ze posłucha i zrozumie?

Ja Ci odpowiem. Osoby, które jadą publiczne bazy od sasa do lasa dzielą się na 2 typy osób:

1. Ci, którzy mają bliżej do sasa i głowę na karku. Linkują z baz publicznych, ale nie dostępnych dla takich jak Ty i Tobie podobni, którzy co chwile wypłakują się w co drugim wątku.

2. Ci z lasa, którzy kupili donlinka z bazą 10k miejscówek (w 90% zbanowanych) i jadą je z góry na dół.

Pierwszy typ osób rzadko kiedy dostanie filtra a jeżeli zdarzy się taki raz na sto to bądź spokojny - oni nie będą tracić czasu na czytanie Twoich wypocin, które w całości nadają się do działu dowcipów.

PS. Na początku te Twoje posty trochę mnie irytowały, teraz wywołują uśmiech politowania ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Ojciec_Pio - z Tobą nie da się niestety merytorycznie rozmawiać. Przede wszystkim dlatego, że ty nie masz ŻADNEJ wiedzy merytorycznej, a nawet pójdę dalej nie masz ŻADNEJ wiedzy praktycznej.

Wystarczy poczytać twoje posty, niemal każdy to atak, że każdy jest debil bo używa automatów, xrumera, swla, wp-katów itd itp.

A jeszcze kilka postów wyżej Ty tez wielki specu używałeś swli i innych "badziewiów" a teraz starasz się mądralka jaki to ty jesteś czysty i wspaniały.

Nie Ja jeden napiszę (bo wielu już pisało): daj sobie chłopie spokój z radami bo są naprawdę BEZUŻYTECZNE.

Nie ma nic przeciwko automatom.

uważam, że ten etap lada moment się skończy

każdy kto nie odstąpi od zdobywania tego typu linków przegra

To moja opinia

równie dobrze mogę z takim stwierdzeniem za rok wyjść na głupka

POSTĘP

to jedno słowo powinno Ci wyjaśnić . Rozwija się algorytm i rowijają się techniki automatyzacji. Za max 8 lat będziesz wchodził na "robobloga" opisującego wakacje w indonezji i dopiero na 6 stronie skumasz że tego nie pisał człowiek. I tak będziesz "dobry" bo 70 % czytających nie skuma że to fake blog. A co najlepsze 0,7 % z nich kliknie na reklamę . Ogarnięci zauważą że to precel do biura podróży. Google będzie mieć to w du**e bo i tak pierwsze 20 wyników z 30 będzie z AdSens i nawet nie będziesz o tym wiedział. Pozostali będą płacić za pozycjonowanie żeby się znaleźć jak najbliżej tej 30 z nadzieją że ktoś tam zaglądnie. Oczywiście ceny reklam wraz z popytem wzrosną. Dojdzie do tego że ludzie będą pracować na reklamy w google. Ta bańka też kiedyś pęknie

Nie ma nic przeciwko automatom.

ten etap lada moment się skończy

To już trwa :). Ja traktuje pozycjonowanie jako hobby . Ty powinieneś się zastanowić......... bo ..........

Wyobraź sobie . Kilka osób z forum robi sobie dowcip i pozycjonuje frazę "hence agency" na Twoje wypowiedzi na forum. Niech chociaż 10 % ludzi szukających info o tej agencji w google wejdzie na forum i poczyta Twoje przemyślenia. Możesz być posądzony o działanie na szkodę firmy.

unnamed - moja jednoosobowa działalność gospodarcza na tym nie ucierpi:) A jak się ją wypozycjonuje na top z moimi postami to rewela, nawet nie wiesz jak bardzo klienci chcą usłyszeć ze automaty to zło, a swle to śmierć :) Każdy kto tak mówi ma klienta od ręki. Ale mi na tym nie zależy, każdy kto się zgłasza do mnie z PIO - a są tacy! - odsyłam ich do innych pozycjonerów bo ja się tym prywatnie nie zajmuje. Poza tym na tym chyba polega idealne seo - aby inni mnie pozycjonowali, na to co mi odpowiada!

Odnośnie automatów. To prawda ze za 10 lat roboty będą pisały precle. Ba, już są roboty i algorytmy prawie potrafiący napisać powieść. Do tego to doszło. Jeżeli to będzie dobre, niech piszą - typowy etap automatyzacji pracy. A teraz sobie wyobraź coś takiego: za kilkadziesiat lat rozwinie się wirtualna rzeczywistość do tego stopnia, że miłość z panienką będzie znacznie przyjemniejsza dzięki programowi wirtualnemu (zupełnie jak w Pamięci Absolutnej) - czy wtedy według Ciebie ludzie przestaną umawiać się na randki, mieć dzieci, bo wystarczy kupić programik i każdy nawet najbardziej spasiony i pryszczaty nerd będzie mógł mieć każda panienkę nawet dwie za jedyne 1.99 dolara z automatu. Ta kiedyś będzie, ale czy to będzie złe? Każdy kij ma dwa końce, a wszystko idzie w kierunku opłacalności - co się będzie bardziej opłacało to wygra.

mkmak - nigdy nie napisałem, ze swle to zło czy coś (co najwyżej że są nieskuteczne). Ja tylko odradzam je ludziom (całą automatyzację) którzy piszą posty w stylu - nigdy nie pozycjonowałem, polećcie mi jakiś automat czy system swl aby zacząć bawić się w seo. Równie dobrze mogą napisać: nigdy nie strzelałem, polećcie mi jakąś broń do rozwałki.

W naszym kraju jest może kilkanaście osób którzy doskonale radzą sobie z całą automatyzacją i są w niej skuteczni. Do nich słów nie kieruję, ale do całej reszty, tak (od razu powiem, ze nie należę do grupy tych speców)

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności