Skocz do zawartości

Jak zaczynać od nowa po Pingwinie 2.1 oraz wpływ Polski

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi wczoraj skoczyła domena na włoskim google o 15-25 pozycji każda fraza (ok. 10 szt.) i wpadłem do top10. Ale domena w miarę nowa, nie była jeszcze linkowana - w zasadzie jeszcze nie skończona. Niemniej skok bardzo gwałtowny i zauważalny. Dziś się trzyma dalej.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Brawo dla google fraza "Firma remontowa" narzędzia wyszukiwania -> Warszawa = 4 pozycja https://pub18.bravene...7261548&frmid=0 widać że lepszy spam niż ws :D

Ja p.... jak ja widzę jak szukam na przykład sklepu nocnego monopolowego i wyskakuje mi np. panorama firm jako TOP 1 to mnie krew zalewa.

.

Wyj@#$ło domeny pozycjonowane (większość firmówek) i zostały ogryzki. Minie jakiś czas, zanim powstaną nowe firmówki lub się stare odkopią i za pomocą "silnej treści" tudzież "nowych, zaawansowanych technik pozycjonerskich" :zeby: będą powoli wracać.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Polacy to sprytne bestie jak im się zajdzie za skórę to pewnie niedługo ktoś coś wymyśli aby nie wykańczali taka polityką ludzi. Nie zdziwię się jak tak dalej pójdzie, że się skrzyknie trochę osób - np 10 i każdy z zenkiem - odpali szablon klikacza w reklamy płatne i tak każdy dzień przez miesiąc na wiele różnych słów. Jak się nie uspokoi to kolejny kraj itd. heh Jak ktoś zobaczy, że kasa wydana na płatną reklamę to g... to przestanie w to inwestować. Skoro oni stosują politykę brak polityki porozumienia, wspólpracy a wykańczanie to im tez można podciąć gałąź - to jest naprawdę proste i pewnie wiele takich rzeczy można wymyśleć. Jak przegną pałę wkrótce całkiem to się nie zdziwię jak Polacy czy Rosjanie zrobią z nimi to samo co oni robią z nami i całym rynkiem sieciowym.

Szukam osób będących na bbhf

@rebel

Czy Ty nie rozumiesz że : dla google pozycjonerzy są jak krety a google jest drzewem .Kiedyś to wyglądało tak że "krety" ryły między korzeniami "drzewa" i wszyscy byli zadowoleni. Teraz krety podgryzają korzenie.

Skoro oni stosują politykę brak polityki porozumienia, wspólpracy a wykańczanie to im tez można podciąć gałąź - to jest naprawdę proste i pewnie wiele takich rzeczy można wymyśleć.

Podetnesz mu gałąź, ale wtedy Cie wy*******i ze swego podwórka i bedziesz wpieprzał gó**o.Jakiekolwiek żądania w kierunku google nic nie dadzą . Nie dociera do Ciebie że tacy jak my są google niepotrzebni ? A nawet jeśli to do jakiegoś niecnego celu o którym się nie mówi. Trzeba po prostu zmienić taktykę i dalej podgryzać korzenie z nadzieją że "jakos" to będzie

A ja Wam powiem że odstawiłem linkowanie na jakiś czas (i usiadłem do xbox'a :) ), a zająłem się optymalizacją strony. Rezultat +30 skok w górę do TOP 10 w pożądanej frazie i skok na 1 miejsce w lokalnej (z miastem). A wystarczyło na głównej dodać 1 akapit zgrabnie napisany i otagowany,

Chyba Zgred ma w stopce zapisane "Pozycjonowanie OFF, SEO ON" ... czytajmy ze zrozumieniem :)

Blokowisko oszczędza - blog o oszczędzaniu pieniędzy

@Saczek - masz rację, ale to wynik tylko tego, że serpy 4.10 zostały dokładnie wyczyszczone, wprowadzasz nową domenę z dobrą treścią, dobrze zoptymalizowaną, zgłaszasz ją poprzez dodanie adresu w G - i frazy wypływają i idą pomału do góry, idą bo domeny w top 20-30-40 pofiltrowane, dojdziesz tak do 20-30-stej pozycji bez linkowania, potem jak nie będziesz linkował to inni Cię przeskoczą - bo przecież wszyscy masowo nadal emitują sztuczne linki skąd popadnie (SWL, zaplecza, XR, gsa, precle, katy). Kwestia teraz tego czy przy następnym update zrobią taki sam przesiew jak teraz.

Kilka miesiecy temu Google wprowadzilo to, o czym myslalem, ze nigdy nie wprowadzi - depozycjonowanie. Dlaczego myslalem, ze nie wprowadzi? Ano dlatego, ze dzialoby sie wlasnie to, co dzieje sie teraz, czyli absolutny syf i chaos. Nie chodzi nawet o szkodzenie konkurencji, ale o szkodzenie wlasnym stronom poprzez linkowanie. Kiedys mozna bylo linkowac strony prawie wszystkim i niczym sie nie przejmowac. To co bylo dobre dodawalo "mocy", to co bylo zle, bylo pomijane. Od jakiegos czasu zle linkowanie powoduje filtra lub bana. Czy ktos ma podobne spostrzezenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności