Skocz do zawartości

Jak zaczynać od nowa po Pingwinie 2.1 oraz wpływ Polski

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

blizzarder - oczywiście że tak, niestety.

Przykład - ktoś robi powiedzmy "dobrze", tj dba o treść, udziela się gdzieś tam, ma faktycznie naturalne linki, idzie do góry.

Wystarczy dowalić mu z czegokolwiek - nawet przez 301 i przy updacie leci filtr. Disavow nic tutaj nie da, bo sami widzicie jak długo czeka się na RR a poza tym ściągniecie filtra to nie jest powrót do topu tylko na którąś tam strone, gdzie co najwyżej trupa można ukryć, bo nikt go nie znajdzie.

Google mówi, że w tym celu powstało Disavow - wszystko ok, ale w momencie jak wyfiltrowali 30% internetu, nie wyrabiają ze zgłoszeniami, w innych tematach ludzie narzekali, że długo czekają na prośby, osobiście nie wiem, bo nie znam tego narzędzia i pewnie jak szybko powstało, tak szybko zniknie :)

Tak się zastanawiam jak dać psztyczka googlasowi i ....

Z wikipedii :

"Wyszukiwarka internetowa (ang. search engine) to program lub strona internetowa, której zadaniem jest ułatwienie użytkownikom znalezienie informacji w sieci "

Wszyscy pamietają weekend i frazę "sex" - a jak by tak podważyć Google jako wyszukiwarkę internetową u rzecznika praw konsumenta gdyż nie spełnia podstawowych warunków żeby byc wyszukiwarką? Znając życie na nic by się to nie zdało ale wtedy był by Strassburg i reklama na cały świat :) .Google mmusiało by drastycznie zmienić polityke i przed każdą panda pomyśleli by 3 razy żeby nie powtórzyć błędów - baa ... pewnie filtrowali by ręcznie :)

Disavow nic tutaj nie da, bo sami widzicie jak długo czeka się na RR a poza tym ściągniecie filtra to nie jest powrót do topu tylko na którąś tam strone, gdzie co najwyżej trupa można ukryć, bo nikt go nie znajdzie.

Na RR trzeba sobie zapracować osobiście

a jak by tak podważyć Google jako wyszukiwarkę internetową

A podważaj =)

Można dostać bana na title ??

nie - wątpie

Od jakiegos czasu zle linkowanie powoduje filtra lub bana. Czy ktos ma podobne spostrzezenia?

Tak może być, na szczęscie jest dt (cieszcie się z tego narzędzia ) które pomaga dobrym stronom ustrzec się przed konkurencją która chce zaszkodzić a wiem z doświadczenia że tak bywa.

Przy okazji ja zadam pytanie:

Czy uważacie że przyjdzie odwilż za 6-12 miesięcy ?

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Myślę, że Google wreszcie udało się coś osiągnąć w walce z branżą SEO: wywołali chaos i zwątpienie, największe od bardzo dawna. Myślę, że jako branża wrócimy do czasu sprzed kilku lat, gdy agencji SEO było 10x mniej.... dla mnie bomba!

Jak ja zaczynalem pozycjonowac, czyli jakies 5-6 lat temu, Google zachowywalo sie jak by pozycjonerzy nie istnieli, udawali, ze problemu nie ma. Teraz sie wycwanili i stosuja chwyty ponizej pasa. Reklama AdWords przy frazie "forum seo" to z jednej strony genialne posuniecie, ale z drugiej strony cwaniackie, zupelnie nie pasuje mi do wizerunku Google sprzed lat, ktore zawsze bylo swiete, whitehat i w ogole...

Google to korporacja i jak w karzdym molochu nie da się zarządzać samemu całością stąd też sądzę że takie reklamy to zamieszczają sobie sami pracownicy działu wizerunku Google którzy mogą sami podemować takie decyzje i ich szefostwo nawet o tym nie wie. Prowadzi to co prawda w większym czy mniejszym stopniu do rozstrzału w spujności działąń. no ale cóż jak mówiłem uroki korporacji.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przynajmniej właściciele upadających sklepów / mających spadek obrotów - wiedzą że jest alternatywa i że może się okazać że to jedyny sposób aby przetrwać okres w którym jakiejś "sEO" firmie nie idzie jak należy i poszukać czegoś lepszego co podniesie statut strony pozycjonowanej w sieci.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Google to korporacja i jak w karzdym molochu nie da się zarządzać samemu całością stąd też sądzę że takie reklamy to zamieszczają sobie sami pracownicy działu wizerunku Google którzy mogą sami podemować takie decyzje i ich szefostwo nawet o tym nie wie. Prowadzi to co prawda w większym czy mniejszym stopniu do rozstrzału w spujności działąń. no ale cóż jak mówiłem uroki korporacji.

na milośc boską :-)

Od przyszłego roku wchodzi na nasz rynek Merchant Center - już Agencje to testują i już wiem, że w SEO zacznie robić się poważny mur między wynikami płatnymi a reklamówką.

Już dwa lata temu pisałem, że seo przestanie się opłacać a google w końcu topnie swego, to wtedy mnie zjechali i wyśmiali. To teraz mają:) Polityka google jest prosta: daj cukierek i utnij łapę, Wtedy boli jak cholera. Gdyby karali od razu

dodaniu linków, to nie byłoby paniki tylko ciągłe pozycjonowanie i unikanie kar. Ale jeśli mamy pozycje w topie i nam ją uwalą - to boli i zmusza do myślenia. I to jest ich taktyka - aby wkur... i aby wszyscy w okół cierpieli. A potem zrozumiemy, że za darmo nic nie ma więc zapłacimy mafii za reklamę. Bardzo prosta ale jak widać skuteczna taktyka googlasa.

Nie cierpię spamerów!

A za co G ma kochać pozycjonerów, zapewne dużą część mocy obliczeniowej ich macierzy jest zajęte na przeliczanie kolejnych blastów, indeksowanie tysięcy stron zapleczowych, nie mówiąc

o odbieraniu części dochodów z adwordsów, dla G seowcy są jak rak

A za co G ma kochać pozycjonerów, zapewne dużą część mocy obliczeniowej ich macierzy jest zajęte na przeliczanie kolejnych blastów, indeksowanie tysięcy stron zapleczowych, nie mówiąc

o odbieraniu części dochodów z adwordsów, dla G seowcy są jak rak

Gdyby nic nie wiedział o seo i google i miałbym zgadywać w którym kraju ludzie doprowadzili do mega spamerskich technik w linkowaniu stron po to aby pozycjonowac gowniane frazy dla gównianych fotografów i tego typu szarańczy, to bez wahania wskazałbym na Polskę. Po prostu ten kraj tak ma. Bida z nędzą aż piszczy, więc wszyscy rzucają się po ochłapy w Caritasie (czytaj darmową reklamę w wyszukiwarce)

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności