Skocz do zawartości

Jak zaczynać od nowa po Pingwinie 2.1 oraz wpływ Polski

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a jedna moja stronka poleciała w kosmos z opóźnieniem. tzn. 11 X, po 2 tygodniach gdy podniosła się po ostatnim spadku. Przeginka totalna.

natomiast w innej mam na wszystkich kluczowych frazac TOP1. Czaicie? 10 fraz i wszystkie TOP1.

Na kilka fraz które obserwuje, stronki które zdobyły top po pingwinie 2.1, powoli idą w dółz top 1 na top 5, poczekamy co się jeszcze stanie, za to zumi, pkt stoi w top10

Na każdą frazę robić odrębny landing page z odpowiednim tytułem itd. Bez tego jest piekielnie ciężko. No ale wielu chce pozycjonować swoje strony z niemal zerową treścią. Olejcie takich klientów.

Nie cierpię spamerów!

Po tym co G odwala, nasilenie spamu będzie jeszcze większe. Co to za problem dokupić kolejne serwery / licencje, harvestować kolejne miejscówki, dokupować kolejne punkty SWL.

Lepiej pobyć w topie nawet 2 tyg, wyciągnąć kasę i tak z kolejnymi domenami, niż czekać pół roku robiąc treści, linkując ręcznie a na końcu G i tak zmieni algorytm i wywali nawet tych co myśleli że są biali :)

• 1 miesiąc temu...

Zgadzam sie ja już olewam idiotów za przeproszeniem niektóży właścieciele stron chcieli by maluchem rozpędzić się do 300 i nie rozumieją że jak strona niema mozliwości tech. patrz dobra budowa i optymalizacja strony, treść to ni hu hu. A co do google to ja uważem że im więcej robią tych swojich modyfikacji algorytmu to tym więcej spamu napędzają a te ich tłumacenia że chcą dobrze to mnie śmieszą niemiłosiernie. Nagrabią se i w pewnym momencie seowcy opuszczą ich przeglądarke a wtedy znikną z powieszchni ziemi. Ped...........ły. :-)

Z tego co ostatnio obserwuje po swojich pozycjonowanych stronach to google robi sobie totalny toto lotek pozycji i tak jak ktoś juz tu napisła na moje to jeszcze z 6 mieś. i wykończą firmy pozycjonerskie bo moim zdaniem to sie powoli robi kicha co sie sprostuje po ich zmianach to oni bach następna modyfikacja tylko zastanawiem się czemu nie powiedzą wprost koniec !!!! a nie robią z ludzi idiotów.

momencie seowcy opuszczą ich przeglądarke a wtedy znikną z powieszchni ziemi. Ped...........ły. :-)

Czyli co z Chrome'a się na FireFoxa przesiądą czy jak?

Tu miała być sygnatura...

Norbert Majchrzak z tym, że SEOwcy mają znaczący wpływ na popularność danej przeglądarki to ewidentna bzdura. Z wykończeniem firm SEO to też bzdura. Obecne możliwości techniczne nie pozwalają na budowę algorytmu-sprzętu, który nie byłby podatny na manipulację z zewnątrz. SEO się zmienia ale na pewno nie kończy i raczej nie wróżę szybkiego kresu naszej profesji.

Treningi WattUp.pl

nie za bardzo widzę parametr który wybierałby strony interesujące użytkownika, a mógłby zastąpić linki i byłby trudny do manipulacji, G+ na pewno nie, linki z wszelkich FB TW... (już widzę te pozycjonerskie zaplecza 10K kont na fejsie), dodatkowo jak spokojnie mogę sobie wyobrazić 5 K "lubię to" dla klubu nocnego, to 5K "lubię to" dla zakładu pogrzebowego było by podejrzane ;)

Eksperymenty z słowami kluczowymi, klikami skończyły się jak skończyły. G będzie zapewne dążyć aby skutecznie blokować wszelkie farmy linków i inne spam miejscówki dla automatów, postraszy co kilka miesięcy jakimś zwierzakiem i tyle. A algorytm zawsze się da jakoś naciągnąć.

Nagrabią se i w pewnym momencie seowcy opuszczą ich przeglądarke???? a wtedy znikną z powieszchni ziemi?????

Boże! Widzisz i nie grzmisz :D...Nie, to Google ma nadzieję, że tak się stanie. Seowcy mogą opuszczać i przeglądarkę i wyszukiwarkę, to Google jest na rękę; tak naprawdę tylko oni widzą zmiany jakie są wprowadzane, dla usera wszystko jest ok, ba, byłem wczoraj w Warszawie jako user - jestem bardzo zadowolony z wyników lokalnych, wszystko mi pasowało.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności