Skocz do zawartości

Dlaczego tak wolno indeksuje mi strony?

kemott

Rekomendowane odpowiedzi

strasznie wolno się indeksowały

Mam podobne wrażenie - ja z kolei mam problem z indeksacją i wyświetlaniem snippetów , kiedyś max 3 dni i pokazywało się w serpach teraz czekam nawet i 10 dni

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kurde, trzecią godzinę szukam jakiegoś darmowego narzędzia do generowania sitemapów i nic. przeważnie od iluś tam podstron jest płatne...

Jak wy tworzycie swoje sitemapy? Macie jakiś sprawdzony ich generator?

Ja sobie napisałem skrypt php wywoływany raz na dzień z crona i automatycznie tworzy mi sitemap.

Tobie zaś proponuje skorzystać zprogramu Xenu

To jest kurcze niemożliwe do każdego newsa można wejść z działu aktualności. Strona jest oparta na smartach. Ten xenu dziwnie sie zachowuje, puscilem go raz jeszcze i teraz wygnereowal jeszcze mniej linkow, prawie o polowe. Jak mu sie chce to taka robi sitemape. Raz wiecej zgromadzi linkow a raz mniej - coś kiepskie to

No i co, trzeba sobie chyba powiedziec trudno i zrobic te sitemape ręcznie... omg jak sobie pomysle o tym to mnie glowa boli, z tydzien bede nad tym siedzial albo dluzej :/

Żeby nie bylo jakiegos darmowego czegos, co by to zrobil porzadnie to sie wierzyc nie chce :/

Xenu czasem wymaga reinstalacji.

Który na górę, który spada w dół. Kto bardziej sprawnie własny los swój kuł. Więc się i wspinać, świeczki warta gra. W systemie siła, a, a, a

Apropos jeszcze tego całego Xenu, gdy się nim bawiłem zauważyłem że mam sporo linków wychodzacych. Zaden z nich nie jest oznaczony no follow. Trochę o tym poczytałem na necie i sam nie wiem gdzie leży prawda. Jedni piszą, żeby w ogóle nie było albo bardzo mało było linków wychodzących (około 5-10). Inni znówu piszą, żeby było sporo linków wychodzących bo to świadczy też o wartości naszej strony, wspominali coś o jakims TrustRank.

Ja owych linków wychodzących mam około 100 (sporo z nich to odnosniki do plików, np. pdf z jakims regulaminem na innych stronach - ale rozumiem ze to tez sie zlciza jako zwykly link wychodzacy). I teraz co radzicie, oznaczyc wiekszosc z nich jako no follow czy co z nimi zrobic?

A druga sprawa, to wracając do tego sitemap'a jak powinien plik xml z taką mapa wygladac, bo przegladalem te pliki, ktore generowal xenu i inne darmowe generatory z netu i sa roznice np.:

<url>
   <loc>https://www.nazwadomeny.pl/aktualnosci/</loc>
</url>

oraz drugi generator zrobił tak:

<url>
<loc>https://www.nazwadomeny.pl/aktualnosci/</loc>
<lastmod>2013-10-11</lastmod>
<changefreq>monthly</changefreq>
<priority>0.8</priority>
</url>

Potrzebne sa te dodatkowe informacje jak changefreq i priority czy wystarczy sam loc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności