Skocz do zawartości

Google traci userów...

Kutang Pan

Rekomendowane odpowiedzi

A zarzuty najebania reklamami całego ekranu obchodzą "sponsoringiem"

trll.jpg

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spam raport, że bug jest w algorytmie "Above the Fold" - tekst, który nie jest reklamą widoczny dopiero po 1 scrollu

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

A co to da? Przecież każdy plugin mogą obejść bo jest w nim prosty parser kodu. Mogą zrobić tak, że osoba z pluginem nie będzie w ogóle widzieć naturlanych wyników wyszukiwania tylko same reklamy ;) Albo losowaćć 5 wyników z Adowrdsa do 5 wyników organicznych. To ich podwórko i mogą wszystko.

Plugin będzie updateowany wraz z updatem kodu reklam + kod reklamy zawsze będzie się różnił od kodu wyniku ponieważ musi zawierać informacje śledzące oraz ref-y.

I teraz moje kolejne pytanie. Dlaczego podchodzićie tak do tych filtów?? Nie ukrywam, też od nich oberwałem 4 października, choć większość poprzednich updatów przechodziłem z bardzo niskimi stratami. Jednak po chwili przeliczenia strat i zżednięcia mi miny pojawiło się uczucie, że mam szansę odebrać klientów słabym firmom SEO.

Może być tak, że teraz macie straty, ale zaczniecie inaczej pozycjonować i za rok będziecie zarabiać 2-3 razy tyle co przed spadkami.

Nie ma słabych firm SEO, wszystkie obrywają i tutaj nie chodzi tylko o to, że się fajnie zarabiało a teraz nie. Odebrałem kilka telefonów od klientów, którzy mówią, że jak tak dalej będzie za miesiąc bankrutują. I co im mam powiedzieć ? W przeciwieństwie do google mnie obchodzi los moich klientów. Nie wyzyskuję ich bo to była obopólna korzyść a google też miało korzyść z mojej pracy bo w wynikach pojawiały się wartościowe strony. Odrobisz się ? Za 2-3 miesiące kolejny update i znowu to samo.

KONIEC TEGO CZAS ZACZĄĆ DZIAŁAĆ - CZAS NA PLUGINA :)

Jeśli ktoś tutaj ma wiedzę w zakresie pisania pluginów bardzo proszę o PM.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

GoogleWatcher

w ogóle wyszukałeś coś kiedykolwiek przez binga? Powtarzam bing ma naprawdę fajne wyniki. I są z niego wejścia na strony pytałem już znajomych i oni też mają zwiększoną ilość wejść z binga. Po co ironizujesz? Nie chcesz nie korzystaj, oglądaj ten bajzel i ciesz się, że masz najlepsze wyniki w historii.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Też się cieszymy, że masz jednego posta więcej :)

google też miało korzyść z mojej pracy bo w wynikach pojawiały się wartościowe strony.

No cóż, wyniki naturalne konkurują z wynikami sponsorowanymi. Wyników sponsorowanych zbytnio ulepszyć się nie da, za to da się...

Dzięki monopolowi wyszukiwarka jest "wyłączona" z praw rynku. Może sobie pozwolić na obniżenie jakości produktu i podnieść dzięki temu dochody.

Taka kolejna ciekawostka w 2014 roku Rosji wystartuje 100% państwowa wyszukiwarką "Sputnik"

jak ktoś chce poczytać szczegóły włączcie translator

https://interfax.com.ua/news/general/170020.html

W skrócie wyszukiwarka robiona jest już od 2 lat ( jak widać nikt nie pościł o co chodzi dokladnie pary ale przecieki byli ze robiona jest wersja KremlYandexa ) oczywiście jak każda taka państwowa inwestycja z osobistego polecenia Putina jeszcze w 2010r. Dla tych celów kupili firmę "Km Media" złożyli propozycje finansowe "nie do odrzucenia" między innymi pracownikom google.ru, yandexa. mail.ru, jako podwykonawców zatrudnili jeszcze parę firm prywatnych, z tego co piszą już pro-indeksowali polowe RUunetu do początku 2014 roku bedzie to 100%. Prawdopodobnie wyszukiwarka bedzie pod adresem sputnik.ru

Wyszukiwarka bedzie jako domyślna w wszystkich instytucjach państwowych podejrzewam ze w szkołach i tak dalej. Na-pewno dodadzą do tego nowego sytemu operacyjnego co tez ztego co czytałem jest na wykończeniu. Obecnie w instytucja państwowych wykorzystują głownie rosyjska nakładkę na linux.

Cały projekt nadzoruje oprócz ministra były szef Beguna ( wyszukiwarki która chciało kupić Google ale sprzedaż została zablokowana).

Jak ktoś nie wie to wyszukiwarki w Rosji nalezą do przedsiębiorstw które nie mogą być sprzedane obcemu kapitałowi.

Jak ktoś nie wie to wyszukiwarki w Rosji nalezą do przedsiębiorstw które nie mogą być sprzedane obcemu kapitałowi.

Tak, wiemy. Ja bym był jednak z tym ostrożny. Np. w artykule na samym końcu można przeczytać, że Yandeks wypuścił "priorytetowe akcje", które nabył Sbierbank, bank państwowy. Mam mieszane odczucia co do biznesów w Rosji, wolę juz oddać swoje dane Googlowi. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nu widzisz a ja wole swoje Yandexsowi :D ( poczytaj sobie w sieci to otwarte dane ile danych osobowych prekazało Google na zadanie władz a ile yandex). Tak masz racje 10 % swoich udziałów yandex sprzedał państwowemu bankowi bo potrzebowali kasy na rozwój nu i maja państwowe gwarancje teraz, a bez tego w Rosji takie biznesy nie kręcą się.

KONIEC TEGO CZAS ZACZĄĆ DZIAŁAĆ - CZAS NA PLUGINA :)

nie do końca rozumiem o co chodzi z tym pluginem. przecież wszelkich adblocków od dawna jest mnóstwo i na upartego można zrobić konfigurację, żeby nie widzieć ŻADNYCH adsów od G. główny problem tkwi jednak w (nie)świadomości userów - adblokery używa (w zależności od przeglądarki) od kilku do 30% userów, niby to rośnie ale nie sądzę żeby te wartości przekroczyły jakoś grubo 50%. dodatkowo Ci którzy używają mają "ślepotę bannerową", więc czy używają czy nie prawdopodobnie i tak nie klikaliby reklam, a pozostała reszta to życiowe nieogary, które nawet nie zdają sobie sprawy co jest reklamą a co nie (dlatego wejścia z AdWordsa nie konwertują)

1. stwierdzenie google traci userów jest nieprawdziwe

2. stwierdzenie google.pl traci userów jest prawdziwe

to tak nawiasem ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności