Skocz do zawartości

czy w GWT zawsze odpowiadają na RR?

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

o moze dobrze, że jeszcze nie dostałeś odpowiedzi i trzymają Ci stronę(y) w ręcznym :) bo jakby Ci go zdjęli w ubiegłym tygodniu to pewnie w sobotę by Ci pingwinem dojechali :D

I tak dojechali pingwinem mimo ręcznego filtra

Pytanie:

Skoro na RR można czekać nawet 3 miesiące, to może w tym czasie zakupić nową domenę. Tą która otrzymała ręczny filtr usunąć na czas oczekiwania z indeksu, a na nowej domenie dać to co było na tej z ręcznym filtrem? :)

No to i ja dzisiaj dostałem odpowiedz na jedno z 8 zgłoszeń i sam nie wiem o co tu chodzi. Zawsze jak odpowiedz była negatywna to wyglądało to tak:

Prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny https://www.xxx.pl/: linki do witryny są niezgodne ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości

i przy takiej odpowiedzi jasne dla mnie było, że filtr pozostaje a po kliknięciu miałem przykłady złych linków.

Jednak dzisiaj mnie Google zaskoczyło odpowiedzią:

Przeanalizowaliśmy Twoją prośbę o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny https://yyy.pl/

oczywiście po kliknięciu w to nie ma przykładu złych linków tylko ogólna formułka:

Właściciel witryny https://yyy.pl/ wysłał do nas prośbę o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia.

Sprawdziliśmy Twoją witrynę. Zawsze gdy to robimy, zwracamy uwagę na jej zgodność z naszymi wskazówkami dotyczącymi jakości. Jeśli zajdzie taka potrzeba, wycofujemy ręczne działania antyspamowe podjęte wobec witryny lub je dostosowujemy. Jeśli chcesz zobaczyć, jakie czynności podejmujemy aktualnie względem Twojej witryny, wejdź na stronę Ręczne działania w Narzędziach dla webmasterów.

Jeśli Twoja witryna nie pojawia się w wynikach wyszukiwania Google lub zajmuje w nich dalszą pozycję, przejdź do naszego Centrum pomocy, by zidentyfikować przyczyny problemu i poznać możliwe rozwiązania.

W zakładce GWT o ręcznych działaniach nic się nie zmieniło - nadal filtr jest. I co teraz?? Znowu przestali przykłady dawać??

To znaczy, że spartaczony jest cały rpofil linków... ja bym wyslał RR jeszcze raz aby podali przykłady.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Zgred - tu ciężko mówić o profilu linków - poprzednia firma "Seo" w tą domenę nawalała rumakiem po forach w rejony sexu i viagry.

To już 3 podejście dla tej witryny - poprzednio przykłady podawali więc Twoja teoria pada. Przy ostatnim zgłoszeniu linki brałem z GWT, ahrefa i majestica i wszystko wyczyściłem - zostało kilka naturalnych linków brandowych z zaufanych portali specjalistycznych. Reszta poleciała.

Wysłałem kolejne RR właśnie - tylko że teraz znowu będzie trzeba czekać tygodniami na odpowiedz :(

Znikło od razu czy po jakimś czasie?

Funio, dostałem takie same info jak ty. Też nadal mam info o działaniach ręcznych. Wcześniejszy wniosek to przynajmniej podali jeden link i co mnie podbudowało "nadal uważamy", co oznaczało, że jest już bliżej niż dalej do pozytywnego RR.

Co do zniknięcia info o działaniach ręcznych, nie byłbym taki do przodu z tym znikaniem od razu. Jedna ze stron, która dostała info o zdjęciu kary, na zniknięcie info w GWT czekała prawie całą dobę.

To znaczy, że spartaczony jest cały rpofil linków.

Skąd taki wniosek?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności