Skocz do zawartości

wycena usługi.

pioterd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nurtuje mnie jedna rzecz jak powstaja ceny na pozycjonowane frazy, wiem ze na to wpływa kilka czynników ale chodzi mi o koszy. Na jakiej podstawie specjalisci podają ceny to mnie zastanawia.. Skad wiemy ze strone trzeba bedzie dodac do np 300 katalogów, a nie 400, koszty sie zmienia. Przeciez nie wiemy jak zareaguje google na nasze wpisy i ile ich będzie potrzeba do wrzucenia naszej www na top. A jednak otrzymujemy konkretną cene na konkretną fraze w skali miesiąca. Jakies reguły?

:) .

Na jakiej podstawie specjalisci podają ceny to mnie zastanawia

specjaliści z allegro za 9,99 od frazy podają "z przyzwyczajenia" - wezma kasę i będą się zastanawiać "robić czy nie" , specjaliści za 49.99 od frazy zaczną robić ale nie wiadomo co z tego będzie , prawdziwi pozycjonerzy robią wycenę polegając głównie na swym doświadczeniu.

Skad wiemy ze strone trzeba bedzie dodac do np 300 katalogów, a nie 400,

ile musisz wypić wódki żeby się upić i nie pożygać ? Pijesz do tąd aż osiągniesz cel , a jak przesadzisz to bedzie sprzątanie.

Domyślam się że te katalogi to chodziło Ci ogólnie o linki - wszystko zależy od trudności. Inne sa ceny za viagrę , inne za części do bmx'a w puszczykowie . Tak samo z TOP w google. Jak frazy łatwe to może ktoś Ci zapewni ten TOP ale jak trudne to nie wiem czy kogoś znajdziesz - a jak znajdziesz to będzie Cię to kosztować. Najlepiej jak być podał stronkę i frazy. Co do fraz to też radzę się skontaktować z osobą która z tego żyje. Doradzi jakie frazy dobrać żeby nie potrzebnie nie wydawać kasy na pozycjonowanie czegoś z czego nie będzie wejść.Masz dział ogłoszenia - zapodaj temat, przedstaw sytuację , poproś o jakies referencje/wyniki i pewnie kogoś znajdziesz . omijaj allegro wielkim łukiem .

ps. jeśli to nie jest jakiś super extra ważny projekt możesz sam się pobawić w pozycjonowanie :)

ps2. Z tą wódką to nawet bardziej skomplikowane : "Ile możesz wlać we mnie wódki żebym się upił i nie zwymiotował ?ł" ....tak to jest z google.

Na cenę składają się głównie dwie rzeczy:

1. Konkurencyjność fraz,

2. Metoda pozycjonowania jaką stosuje seowiec.

Z reguły czym niższa cena pozycjonowania, tym większy spam będzie. Postawienie zaplecza z prawdziwego zdarzenia kosztuje, kody do najlepszych katalogów również, nie mówiąc już o kampaniach CM, a spamowanie maszynkami do pozyskiwania linków najwyżej skrobnie trochę kasy na serwisy typu Decaptcher. No cóż, jaka płaca taka praca...

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności