Skocz do zawartości

Wypadlem z 1szej strony google

Rafalski512

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

pozycjonuje swoja strone serwisu komputerowego www.rafmar.dl.pl

na fraze "serwis komputerowy Radom" wyświetlało mnie zazwyczaj w 1szej 5tce, odpuściłem kilka miesięcy i wypadłem na drugą

polećcie najszybsza metode co tu robić by się troszke unieść, kupiłem na allegro za 20 kilka złotych 60 katalogów, niby wrzucam, czy to dobre?

polećcie ewentualnie jakieś sprawdzone mocne katalogi, które podnoszą...

Dziekuje

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Rafalski512:

Rzut oka mówi mi, że: masz 98% linków dofollow, wszystkie na główną (chociaż w sumie to wizytówka więc w jakimś stopniu uzasadnione), prawie wszystkie anchory kręcą się wokół "pogotowie komputerowe radom" albo "serwis komputerowy radom".

Wszystkie albo prawie wszystkie linki są z katalogów.

Podsumowując: nie jestem przekonany, że kolejne katalogi pomogą Ci w osiągnięciu celu, a może być wprost przeciwnie. Raczej pomyślałbym o tym, żeby nieco zróżnicować źródła linków, pozyskać także trochę linków nofollow, może dodać nieco wartościowej treści na stronę i wtedy podlinkować też nieco podstrony. Do tego otworzyć się też trochę na społecznościówki.

Jeśli chodzi o katalogi - ewentualnie możesz "poprzeplatać" powyższe różnicowanie linków tylko kilkoma najlepszymi katalogami.

Pozdrawiam

polećcie najszybsza metode

Najszybciej to możesz filtr zaliczyć. Jeżeli chcesz w miarę trwale to zapomnij o samych katalogach. Teraz to mogą być jedynie małym dodatkiem do dywersyfikacji. To już nie te czasy gdzie można szybko i za darmo.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

To już nie te czasy gdzie można szybko i za darmo.

Nigdy nie można był za darmo. Te 4 czy 8 lat temu to pan programista, albo specjalista od hotlinków nie siadał do komputera bez odpowiedniej "zachęty" finansowej.

W końcu na tym zarabiał- miał informacje/ umiał o postawieniu joomli albo dodaniu strony do preclli etc

dzizas.. człeku pozycjonujesz darmowy alias.. dla robota na tej stronie jest tylko tyle treści:

<frameset rows="100%,*" frameborder="no" border="0" framespacing="0">
<frame name="main" src="https://www.rafmus.home.pl/rafmus/index.html">
</frameset>
<noframes>
<body>
<a href="https://www.rafmus.home.pl/rafmus/index.html">Pogotowie komputerowe w Radomiu</a><br />
Strona serwisu komputerowego na Radom i okolice, dojazd do klienta, szybka realizacja naprawy.<br />
serwis komputerowy radom, pogotowie komputerowe w radomiu, naprawa komputerów radom, awaria radom<br />
</body>
</noframes>
</html>

Jaką treść, Twoim zdaniem, ma zaindeksować robot pod podanym przez Ciebie adresem?

strona o du**e maryny i jej serwisie lepiej się wypozycjonuje po samym SEO niż ramkowa strona z aliasem..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności