Skocz do zawartości

Narzędzia Google dla webmasterów - pytanie

vitar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

właśnie dodałem witrynę do NGDW.

Dodałem przez wraz z www. kiedy to zapomniałem, że wszędzie linkuję i w Analitycs mam podane bez www, też mam ustawione przekierowanie 301 z www na bez www.

Dodałem więc do NGDW także tą z przedrostkiem bez www i zweryfikowałem oraz wybrałem preferowaną jaką tą bez www.

Więc chyba jest ok i G nie oszaleje ?

W każdym razie, mam jeszcze domenę, taką samą, tylko z polskimi znakami, która po przekierowaniu prowadzi na tą bez polskich znaków, która jest dodana do NGDW.

Nie wiem co mam z tym zrobić, czy powinienem ją też dodać to NGDW ?

Mam też pytanie czy dużo seowców korzysta z NGDW ? kiedyś przeczytałem jakiś temat, gdzie ktoś pierniczył (seo'wiec), że korzystanie z takich narzędzi oznacza "zapraszanie wilka do domu" , wydaje mi się to trochę bzdurne, skoro i tak większość korzysta z GA i google obserwuje nas bezustannie a samo NGDW jest bardziej pomocne w razie kłopotów i nie ma to znaczenia czy je mamy czy nie bo wszystko widzące oko Google i tak nas widzi, z tym, że bez NGDW nie dowiemy się np. że dostaliśmy filtra czy cuś. Mam rację ?

pozdrawiam

Witam

Dodawanie do NGDW domeny, która tylko przekierowuje do innej domeny mija się chyba z celem. Przecież to nic nie da. Ja przynajmniej nigdy tego nie robiłem w przypadku swoich stron.

Co do drugiego pytania jeszcze nigdy się z taką opinią nie spotkałem ale przyznam, że jestem począkujacy.

Może ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów się wypowie.

jak masz w gwt tylko swoja strone firmowa czy strony klientow to nie ma problemu. gorzej jak dodajesz do gwt zaplecze. juz pal szesc ze wezmiesz na roznych kontach gwt ale z jednego ip co wg mnie google polaczy w calosc.

jak bedziesz dbac o zaplecze to nie bedzie filtra ale jak poleca swl rumaki i inne rzeczy to filtr mozliwy. dodasz do gwt by sprawdzic i lezysz...

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności