Skocz do zawartości

Informacje o nienaturalnych linkach

darteye

Rekomendowane odpowiedzi

można też nie dostać a efekt też będzie taki sam

pewnie takie wiadomości dostają ci co robią wałki na potęgę nie patrząc jedynie na ilość

czyli co? pozostaje upewniać się z parametrem

site: + adres strony

adres strony + pozycjonowana fraza

czy to jest zbyt banalny sposób?

ps.

w sumie można i nie dostać i mieć nieciekawą pozycję co do danej frazy... patrzyłem na większość stron z top20 i znalazły się tam domeny, które mają po 10, 20 a nawet jedna była która miała tylko 2 backlinki (sprawdzane MajesticSeo) ...az niewiarygodne.....

trzeba blizej przyjrzec się zatem dywersyfikacji, bo na to wygląda, że okrutnie ważna jest statystyka jak te linki są rozożone.

w sumie można i nie dostać i mieć nieciekawą pozycję co do danej frazy... patrzyłem na większość stron z top20 i znalazły się tam domeny, które mają po 10, 20 a nawet jedna była która miała tylko 2 backlinki (sprawdzane MajesticSeo) ...az niewiarygodne.....

trzeba blizej przyjrzec się zatem dywersyfikacji, bo na to wygląda, że nie ważna ilość linków tylko jak jest rozłożona statystyka.

z doświadczenia wiem, że bardzo ważna jest optymalizacja kodu źródłowego strony.

Sam potrafiłem wskakiwać wyżej, nie przez dużą liczbe linków ale przez bardzo dobrze zoptymalizowany kod, wyżej od tych napakowanych tabelkami, skryptami js, powolnymi itp.

Więc dla mnie to wcale takie niewiarygodne.

z doświadczenia wiem, że bardzo ważna jest optymalizacja kodu źródłowego strony.

Sam potrafiłem wskakiwać wyżej, nie przez dużą liczbe linków ale przez bardzo dobrze zoptymalizowany kod, wyżej od tych napakowanych tabelkami, skryptami js, powolnymi itp.

Więc dla mnie to wcale takie niewiarygodne.

to robie przynajmniej raz na miesiac, az czasem boje się żeby nie przeoptymalizować + usunięcie wszelkich przeszkód które mogły by mieć wpływ na jej wyświetlanie - strona wskakuje szybciej niż mrugnięcie oka.

@vitar

o cholero ;p .... ;p no prosze, a z tego linka jest odrobinę gorzej ale i tak pokazuje 77/100

ja wczesniej sprawdzalem na tools.pingdom.com

i mam wynik 80/100 czas ladowania roznie 0.760 - 1,2

jak radzisz sobie z komnikatem:

Ustawienie daty wygaśnięcia lub maksymalnego wieku zasobów statycznych w nagłówkach HTTP powoduje, że przeglądarka wczytuje z lokalnego dysku twardego zasoby pobrane wcześniej, zamiast ponownie pobierać je z sieci.

... Obrazki/arrow.png (data ważności nie określona)

itd...

jak to najlepiej zoptymalizować?

@faktor.biz

no właśnie na to musi wychodzić, a tak na marginesie, to w jaki sposób blokuje się takie serwisy? czyżby na poziomie administracyjnym swojego serwera? chętnie zablokowałbym kilka swoich

w robots mozna dopisac ich boty

wynik 80/100 nie jest powalajacy. dobij do 90 chociaz albo sprawdz tez na webpagetest.org (wg mnie lepsze narzedzie)

to o png to w htaccess zapisz

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

w robots mozna dopisac ich boty

wynik 80/100 nie jest powalajacy. dobij do 90 chociaz albo sprawdz tez na webpagetest.org (wg mnie lepsze narzedzie)

to o png to w htaccess zapisz

a 90/100 jest? ;p wlasnie taki osiagnalem

zrobiłem jak napisałeś o htaccessie, od razu wskoczyło na 90

dzięki za linki

tak się jeszcze zastanawiam, czy dla samej satysfakcji warto się w to bawić, bo podobno ma to wpływ jedynie na punktacje, a jeśli dana strona jest średnio intensywnie zmieniana, to czy wczytywanie plików z lokalnego dysku komputera to dobry pomysł ...wsumie mozna ustawic czas na2-3 dni

Ja mam 99/100 w pingdom; 94/100 w webpagetest.org i google page speed dla komputerów. Pewnie miałbym więcej w web i gps ale w jednym musiałbym zrobić progresywne jpg a w drugim wywalić skrypt ciasteczkowy. A może jutro to zrobie:)

Jest wpis na mozie o tym że szybka strona jest odbierana nieco lepiej przez google.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Ja mam 99/100 w pingdom; 94/100 w webpagetest.org i google page speed dla komputerów. Pewnie miałbym więcej w web i gps ale w jednym musiałbym zrobić progresywne jpg a w drugim wywalić skrypt ciasteczkowy. A może jutro to zrobie:)

Jest wpis na mozie o tym że szybka strona jest odbierana nieco lepiej przez google.

99? to ja musze 110/100 ;p hehhh żartuje.... jak będe mieć więcej czasu przyjrze się reszcie rzeczy mających wpływ na szybkość.

ps. a wracjąc do blokowania majestic, czy ahrefs - w jaki sposób zablokować pokazywanie backlinków itp.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności