Skocz do zawartości

Czy mogę w ten sposób podlinkować sklep internetowy

swiatsmoka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam do was pytanie

Prowadzę w firmie sklep internetowy - obecnie jestem na etapie przygotowywania koncepcji jego pozycjonowania

Nasuną mi się pewien pomysł który chciałbym skonsultować z osobami które tematem pozycjonowania zajmują się na co dzień

Mianowicie

Sklep oparty jest o oprogramowanie Prestashop

które umożliwia mi włączenie go jako normalnego sklepu lub jako katalogu produktów (pełne opisy i zdjęcia bez możliwości zakupu)

Stad pomysł aby

1. postawić drugi serwer (podobno ip też ma znaczenie)

2. na drugim serwerze postawić idealną kopię sklepu

3. sklep postawić jako katalog produktów

4. wyciąć wszystkie moduły zostawiając tylko kategorie, kontakt, i najczęściej oglądane

5. do każdego opisu produktu wrzucić w znacznikach h1 dany tytuł produktu linkujący na daną podstronę właściwego sklepu (nie wiem czy jasno to napisałem :) )

6. w ten sposób postawiony sklep "dopalić" jakimiś automatami (typu publiker)

7. dodatkowo np. w stopce umieścić link na stronę główną docelowego sklepu

i teraz pojawia się zasadnicze pytanie - ponieważ opisy są żywcem ściągnięte z bazy sklepu to teoretycznie występuje tutaj duplicat content - pytanie do znających temat - czy on naprawdę istnieje i czy google bierze to pod uwagę ? co w sytuacji jeśli zastosuje się jakiś mieszacz treści ? a może jeśli DC jest istotny to zastosować synonimy ?

i ostatnie najbardziej istotne pytanie - czy takie linkowanie ma sens i przyniesie podniesienie pozycji ?

Proszę o wyrozumiałość jeśli moje pytania wydają się banalne

Duplicate content istnieje >>Czytaj<< moją wypowiedź

Synonimy możesz zastosować ale musisz to zrobić mądrze.

Podniesie pozycję z 90 na 85 miejsce < ale to moje zdanie pozycjonuję tylko 1 sklep więc lepiej żeby znawcy się wypowiedzieli.

Ps. Nie wiem czy dobrze trafiłem ale jeśli chodzi o sklep z grami to za dużo tam nie zsynonimizujesz :P

DC przy jednym tekście z mieszarki da teoretycznie poziom przynajmniej 33%. Dla pewności sprawdź na webconfs po mieszaniu ale lepiej siedź w tym momencie;) Takie linkowanie nie ma sensu ale to też kwestia innych parametrów np dns, c klasa ip, domena, linkowanie... cała litania.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

DC istnieje i jest to jeden z czynników za który kara panda.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

dziękuję wszystkim za odpowiedz do tematu

Nasunęły mi się jeszcze dwie kwestie

czy w takim razie tego typu rozwiązanie nie byłoby odpowiednie do wypromowania długiego ogona ? - rozumiem że to rozwiązanie nie sprawdzi się dla fraz ogólnych ale właściwie nie taki jest jego zamysł (chyba nie zaznaczyłem tego w pierwszym poście)

i jeszcze jedna kwestia - jak w takim razie DC wpływa na pozycję sklepów internetowych w których niejednokrotnie bazy są pobrane "na żywca" z baz hurtowni

najpierw title zmień bo co jest ?

>Najlepsze gry planszowe dla dzieci i dorosłych, fajne, tanie sklep

ogólnie całość jest delikatnie mówiąc mało profesjonalnie zrobiona. Polecam samemu nie bawić się własnym sklepem, więcej zaszkodzisz już widać że to "tanie sklep"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności