Skocz do zawartości

pole textarea w mozilli

maciejo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dodałem do strony formularz, a w nim pole <textarea> do wstawiania komentarzy. www. Bluehawkbc.com Podałem szerokość i wysokość tego okna i w IE wszystko gra. W mozilli kiedy piszę i dochodzę do końca tego okna tekst zamiast przeskoczyć do drugiego akapitu wali cały czas w jednym wierszu i na dole pojawia się poziomy pasek przewijania. Czy ktoś może wie jak ten problem rozwiązać?

Cześć,

sprawdzałem to w różnych przeglądarkach, m.im. w mozilli i nie widzę problemu.

Jeżeli Ty go widzisz, ustaw wielkość textarea w .css i po problemie.

[EDIT] własnie zauwazyłem że masz ustawione w .css więc nie powinno być problemu.

Pozdrawiam

rpnet

chyba wiem w czym problem :) pewnie żeby przetestować wpisałeś coś typu ddddddddddddddddddddddddddddd odpowiednio długie i wtedy mozilla nie zła mie tego do nowej linii ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Czy ktoś może wie jak ten problem rozwiązać?
Strona https://www.kurshtml.boo.pl/html/formularze.html?tekst2=7

odszukaj częśc traktującą o polach tekstowych:

OBSZAR TEKSTOWY

4) Zawijanie tekstu (Internet Explorer, Opera 7):

<TEXTAREA NAME="nazwa" WRAP="rodzaj">...</TEXTAREA>

gdzie jako "rodzaj" należy wpisać:

"off" - wyłączenie zawijania tekstu

"physical" - zawijanie tekstu na stronie i przesyłanie w formularzu tekstu zawiniętego

"virtual" - zawijanie tekstu na stronie, ale przesyłanie w formularzu tekstu w "długich linijkach" (tak jak został wpisany)

UWAGA: Atrybut WRAP nie wchodzi w skład specyfikacji HTML 4.01 - zaleca się stosowanie stylów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności