Skocz do zawartości

Jak usunąć subdomenę z indexu google

Matek233

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jakiś czas temu miałem problem z wynikami google, moja domena indeksowała się z dziwną subdomeną "asdasdbksadasdasdas", która pojawiła się przez wildcard.

Subdomeny zostały zablokowane i już się nie pojawiają, trzeba to było usunąć w panelu home.pl

https://www.google.pl/search?q=site:ciekaweartykuly.pl&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=pchWUuzVOIHX7Aaw64CwBg#q=site:ciekaweartykuly.pl&rls=org.mozilla:pl:official&start=50

Tutaj nadal jest zaindeksowana z subdomeną "asdasdbksadasdasdas"

Co mam z tym zrobić? Strona z subdomeną już nie działa.

Z tego co wiem można to zrobić w webmaster tools, ale nie chce czegoś zepsuć. Ktoś wie dokładnie jak to zrobić?

Czy to, że strona była zaindeksowana z subdomeną oraz bez mogło mieć wpływ na pozycje w google?

Pozdrawiam!

Z tego co wiem można to zrobić w webmaster tools, ale nie chce czegoś zepsuć. Ktoś wie dokładnie jak to zrobić?

Nie zepsujesz. Najpierw zweryfikuj tę subdomenę, a później w narzędziach dla webmasterów wejdź w Indeks Google -> Usuń adresy URL. Dalej kliknij "Nowa prośba o usunięcie" i wpisz adres strony, albo nic (i tak się uzupełni domyślnie pełnym adresem subdomeny) i zatwierdź. Subdomena zostanie usunięta w ciągu kilku godzin.

czy tak samo mogę usunąć zaindeksowane linki do podstron których już nie ma? ( narzędzia google znajdują mi 1 350 Nie znaleziono - występują one po zmianie systemu sklepu int.)

Czy google sobie samo z czasem z tym poradzi? A może linki z kodem odpowiedzi 404 nie wpływają na stronę? Kod 400 również rzuca mi się w oczy w ilości 7 sztuk :)

Przyczepy samochodowe- szukasz przyczepy koniecznie sprawdź.

Na hasło PiO - 3 % rabatu.

Dlaczego jak chcę usunąć subdonę i wpisuję jej nazwę w WMT to google sugeruje mi domena.pl/asdasdbksadasdasdas , zamiast asdasdbksadasdasdas.domena.pl?

Bo nie zweryfikowałeś tej konkretnej subdomeny, tylko próbujesz ją zgłosić do usunięcia na koncie domeny głównej.

Czy każdą zakladkę z subdomeną muszę usuwać osobno?

Tak.

A może linki z kodem odpowiedzi 404 nie wpływają na stronę?

Nie bierze pod uwagę ani linków znajdujących się na 404, ani prowadzących do nieistniejących podstron z tym błędem. Tylko musisz się upewnić, czy to na pewno 404, czy tzw. miękka 404, czyli strona na szablonie nieistniejącej podstrony, ale z nagłówkiem 200.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności