Skocz do zawartości

Utrata mocy zaplecza po filtrze

svantetic

Rekomendowane odpowiedzi

A nawet będą miały większą moc, bo filtr nie jest na frazę nałożony za nic.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaplecze traci moc...

Filtr nie redukuje mocy zaplecza.

Czytałem Twoją wypowiedź kilka razy i nie rozumiem. To traci moc czy nie :D

Oflagowanie strony/domeny nie jest jednoznaczne z fitrem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Uzupełniając, filtr nie jest tożsamy z oflagowaniem i oflagowanie z filtrem. Są to niezależne rzeczy. Filtry na zapleczu to pikuś, flagowanie dzięki "pozycjonerom" to Pan Pikuś :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

co znaczy w tym przypadku:oflagowanie

No, cóż.

W zależności od przewinienia domeny algo przypisuje jej odpowiednią flagę, status, ważność (zwał jak zwał). Przyjęła się nazwa flagowanie. Oflagowanie domeny może być połączone ze zmniejszeniem mocy przenoszonej, z wyzerowaniem lub zmniejszeniem PR, z filtrem na cała domenę itp. itd. Może być nadany tylko status a domena nie poniesie z tego tytułu konsekwencji, oczywiście do czasu. Z reguły pop sposobie linkowania i obranej strategii można ocenić z jakiego koloru flagą mamy doczynienia.

To tak znacznie upraszczając. Jeśli będzie więcej chętnych to zrobię szkolenie on-line. ;)

Edit.

Jeszcze zapomniałem dodać.

Każda domena, która wyszła z filtra (niezależnie jakiego) jest oflagowana.

Każda domena, które jest podłączona do narzędzi Analytics jest oflagowana. :)

To taki gratis.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Każda domena, które jest podłączona do narzędzi Analytics jest oflagowana. :)

idac tym tropem mozna stwierdzic z absolutna pwnoscia,ze tylko domeny ktore nigdy nie byly rejestrowane nie sa oflagowane

W chwili obecnej można powiedzieć, które nie były pozycjonowane.

Do flagowania domen przyczyniło się narzędzie disavow i głupota "pozycjonerów". Wcześniej to zjawisko nie miało takiego rozmachu.

I dlatego nie wrzucamy do gwt, ga, adsense itp zaplecza, blokujemy dostepy majesticom itp...

Każda zaindeksowana strona ma swoje konto w GWT w jakimś stopniu.

Miałem wiele zapleczowych domen nigdzie nie podpiętych, które podłączyłem kontrolnie do GWT i od razu miałem info o filtrze za linki wychodzące, który już tam na mnie czekał. :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Aby złapać filtr nie trzeba mieć konta gwt to fakt. Google tylko taką informację pokaże jak podepniesz stronę do swojego konta. Jeżeli jednak masz filtr to nabroiłeś, ale też wydałeś się, że te strony są Twoje;)

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Aby złapać filtr nie trzeba mieć konta gwt to fakt. Google tylko taką informację pokaże jak podepniesz stronę do swojego konta. Jeżeli jednak masz filtr to nabroiłeś, ale też wydałeś się, że te strony są Twoje;)

Jak zrobisz osobne konto GWT do każdej domeny, to wiele im nie powiesz :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności