Skocz do zawartości

Darmowy program do sprawdzania pozycji w google

bojownik

Rekomendowane odpowiedzi

I jak tam działanie programu ?

---

Jeśli skrypt cron.php wywoływany jest z "crona" cURL lub lynx to tu masz błąd:

curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);

zastanów się dlaczego ...

--

Nie rozumiem sensu tego kodu w pliku cron.php:

if($login == 'true') {
 $fp = fopen("cookie.txt", "w");
 fclose($fp);
}

Poza tym nie jestem przekonany czy jest sens przekazywać dane między kolejnymi żądaniami HTTP po przez zapisywanie cookie. Nie testowałem czy proxy bez cookie jest bardziej żywotne niż te z przekazuje "cookie" między kolejnymi żądaniami HTTP.

I stosuj CURLOPT_TIMEOUT .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Darmowe do postawienia na własnym serwerze nie istnieje

https://www.seopanel.in/

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Jeśli skrypt cron.php wywoływany jest z "crona" cURL lub lynx to tu masz błąd:

curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);

zastanów się dlaczego ...

Masz racje, wcześniej UA jest ustawiony na mozille, a później nie zauwazyłem, że jest nadpisywany... ale czym to nie wiem, bo nie wiem jak przedstawia sie serwer.

Nie rozumiem sensu tego kodu w pliku cron.php:

if($login == 'true') {

$fp = fopen("cookie.txt", "w");

fclose($fp);

}

to jest tylko opcja w funkcji, zauważ że zmienna $login ustawiona jest na false, więc ta częśc kodu się nie wykona.

CURLOPT_TIMEOUT

Masz rację, wcześniej było, ale ostatnio przy modyfikacji miałem problem i chwilowo wyłączyłem... zapomniałem włączyć :)

ale czym to nie wiem, bo nie wiem jak przedstawia sie serwer.

Zależy do tego jaka funkcja serwera wywołuje crona, ale i to możesz łatwo sprawdzić logują do pliku.

zauważ że zmienna $login ustawiona jest na false, więc ta częśc kodu się nie wykona.

Wiem kolego kiedy się wykona, a kiedy nie .... ale nadal pytam jak jest sens tego bloku jak się wykona :] cURL utworzy plik na cookie jak go nie będzie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion - jak zwykle masz rację :), nie wiedziałem, że curl i tak utworzy plik (w sumie i tak niepotrzebny).

Zobacz postgolum, o 12 październik 2013 - 20:12, powiedział:

Darmowe do postawienia na własnym serwerze nie istnieje

https://www.seopanel.in/

Jestem w fazie testów, wygląda całkiem fajnie zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

Jeśli będzie ok, to chyba nie ma sensu kontynuować projektu i robić czegoś co już jest.

Jeśli będzie ok, to chyba nie ma sensu kontynuować projektu i robić czegoś co już jest
Błędne myślenie, bo idąc takim torem rozumowania musiał bya być np;

- jedna globalna marka samochodu

- jeden sklep spożywczy na osiedlu

itd....

Też tak myślę, jak Mion. Seopanel podałem jako ciekawostkę ;)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Jeśli będzie ok, to chyba nie ma sensu kontynuować projektu i robić czegoś co już jest.

Jeśli się uczysz php, mysql to warto napisać coś co już istnieje aby się na tym wzorować a nawet to ulepszyć, poddawanie się na takim etapie to złe podejście do programowania. Będziesz później miał większe problemy niż tylko fakt istnienia takiej aplikacji a sprostanie oczekiwaniom użytkowników danej aplikacji i brak czasu :)

Powodzenia w pisaniu.

bilbord_opublikuj_mini.png

Na razie rozwijam projekt, seopanel jakoś mi nie podchodzi. Nie działa źle, ale... :) Jakiś taki przekombinowany mi się wydaje ;)

Na chwilę obecną zrobiłem te poprawki, które zasugerował Mion.

Częsciowo zaimplenentowane są wydarzenia globalne (możemy sobie ustawić datę powiedzmy 5.10 - pingwin 2.0) oraz wydarzenia dla frazy (np. zmieniliśmy coś na stronie w okeślonym dniu i możemy sobie to zaznaczyć). Nie jest to do końca dopracowane bo nie miałem zbyt dużo czasu.

Program fajnie sprawdza się w sprawdzaniu konkurencji. Gdy wstawimy adres strony konkurencji (lub kilka adresów stron) i damy te same słowa kluczowe co dla naszej pozycjonowanej stronie to program, zrobi to na jednym przelocie. Czyli sprawdzi pierwszą 100 wyników i porówna ze wszystkimi stronami. To rozwiazanie zaoszczędzi nam proxy i kolejnych sprawdzań i iteracji tego samego keyworda dla kilku doment. W przyszłości chciałbym zrobić jaieś porównanie fraz na jednej stronie (aktualnie trzeba otworzyć raporty oddzielnie z kazdej strony).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności