Skocz do zawartości

Czy rodzaj używanego cms ma wpływ na pozycję w google?

faktor.biz

Rekomendowane odpowiedzi

Wpływ skryptu na pozycjonowanie jest zależne tylko i wyłącznie od jego ograniczeń wynikających wpływających na możliwość optymalizacji. Na dzień dzisiejszy IMHO trochę lepiej pod tym względem wygląda WP

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I to samo mu powiedziałem ale "skoro widzi strony na joomli wyżej niż wp tzn że google to premiuje":) Jakaś logika jest ale jak mu nie udowodnię to nie uwierzy:)

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

joomla zdobędzie lepsze pozycje niż taka sama strona na wp

Bardzo ciekawe stwierdzenie, powinno być chyba w druga stronę :-)

CMS jako cms nie ma znaczenia, ale jedne są łatwiejsze do współpracy z Google, inne mniej. Kwestia odpowiedniej konfiguracji.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Klient to klient płaci i wymaga. Nie oczekuje od niego wiedzy w tym temacie, bo gdyby ją miał to by sam zajął się pozycjonowaniem:) Nigdy nie miałeś do czynienia z klientem, który uważa, że kolor linka ma znaczenie w google? "bo skoro oni mają ten odcień, to u mnie też niech taki będzie a pozycje będą lepsze":) Na szczęście wyjaśnienie rozwiało wszystkie jego wątpliwości.

Nie ma znaczenia. Robiłem kiedyś dwie właściwie takie same strony jedną na joomli, drugą na wp i oprócz szybkości działania nie ma żadnej żadnej różnicy.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Ja uważam, że więcej zalezy od skórki. Niektore są napakowane tagami h1 i innymi gównami

Jeżeli optymalizację strony uzależniasz od wyboru skórki to szczerze gratuluję.

Nie dyskutujmy na temat oczywistych rzeczy...

Joomla jest mniej popularna i mniej jej skórek jest w necie. Być może dlatego strony na tym CMSie są lepiej punktowane (o ile wogóle).

WP nie będzie zły, ale na wszelki wypadek lepiej zrobić skórkę samemu, lub dobrze przemielić te z Wordpressa.

Inna kwestia co jeśli wszystkie linkujące strony mają WP. Znam iwleu pozycjonerów, którzy walą ciągle WP jak zaplecze a na pozycjonowanej stronie też jest WP. Cholera wie co wtedy na to algorytm, przecież nie ma wtedy (lub jest niewielka) różnorodność.

oprócz szybkości działania nie ma żadnej żadnej różnicy.

Szybkosc tez jest waznym czynnikiem. Warto WP cachowac, bedzie szybszy.

@Mic85b

Quickcache i totalcache? Pewnie, ale i polecam bawić się samemu htaccess to będzie jeszcze lepiej.

A w skórkach sprawdzam kodowanie aby właśnie nie było zbędnego syfu jak 3x h1 "bo nie chciało się css zrobić":)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności