Skocz do zawartości

Linki wychodzące

kemott

Rekomendowane odpowiedzi

Zrób tak, aby strona/podstrona nie wyglądała na "farmę linków". Żadnych linków obok siebie w stopce (np. link 1 | link 2 | link 3 )

Zgodnie z zaleceniami Google nofollow dla reklam i niezaufanych, bez nofollow dla zaufanych/tematycznie powiązanych.

• 2 miesiące temu...

Czy ktoś zna dobre darmowe narzędzie którym można sprawdzić wybrana podstrone pod kątem linków wychodzących? Chodzi mi o sprawdzenie skryptu w moich katalogach na obecność nofollow w linkach w opisach.

Obecnie link w podglądzie strony wygląda tak:

<a href="https://www.example.com.pl/2,1,rollup.html" title="Example" onclick="window.open(this.href); return false;">Example</a>

onclick wykorzystywany jest do otwarcia linku w nowej stronie i nie powodowania błedu w standardzie XHTML 1.1, jeśli jednak z tego tytułu ma generować nofollow to będe to zmieniał. Na razie wykonuje testy ale nie wiem czym sprawdzać poprawność linków wychodzących.

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

Dzięki obydwa narzędzia dają radę, aż dziw że nie znalazłem wcześniej SEOquake'a ale może po prostu nie spodziewałem takiego stuffu w darmowych dodatkach. Wygląda na to że nie ma się co martwić bo w obydwu narzedziach wychodzi że linki z onclick są odczytywane jako dofollow. Zaciekawiło mnie to ponieważ link z mojego katalogu do innej strony w której sprawdzałem backlinki był opisany jako nofollow. Nie wiadomo do końca jakiemu systemowi wierzyć.

popraw ustawienia wtyczki seoquake aby nie odpytywała za każdym razem gdy odświeżysz czy otworzysz nowa stronę

poniżej podstawowe ustawienia

w SEOquake Preferences ustaw w "SERPs" na "get all parameters by request"

tak samo zrób w "Toolbar" i ustaw na "by request"

w ten sposób odpytywać o dane będziesz tylko na żądanie

SEO i SEM - www.rwnet.pl

Nie wiem co zrobić z listą moich katalogów jaką includuję w sidebarze w grupie katalogów. Niby to 16 linków site-wide wychodzących ale z kolei dla czego mam je zrobić nofollow skoro je polecam między sobą .Jest to linkowanie wzajemne między katalogami z różnego IP na zasadzie "nasze pozostałe katalogi" ale nie wiem czy z tego więcej korzyści czy problemów. Na razie zrobiłem nofollow na potrzeby przyjęcia jednego katalogu do seopilot i się udało ale nie wiem czy tak zostawić. Czy w ogólnym podsumowaniu na tym stracę czy zyskam.

Mam z 16 katalogów w tej chwili, lista to anchor i www poniżej, tak jest w każdym katalogu. Plik z listą includuję w sidebarze. Chciałem polecać katalogi między sobą i nofollow wygląda wręcz jakbym je odradzał a nie o to mi chodzi. Z drugiej stronie na głównej mieć taki blogroll to chyba też nie najlepszy pomysł. Chciałbym wybrać mniejsze zło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności