Skocz do zawartości

Ile % użytkowników ma ustawioną lokalizację w Google?

GumoL

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Jak większość z nas wie, SERPy są uzależnione od ustawionej lokalizacji (można sprawdzić w Narzędzia wyszukiwania). Moje pytanie jest następujące i czy są na ten temat jakieś dane: jaki procent użytkowników wyszukujących w Google.pl ma ustawioną lokalizację?

To pytanie jest powiązane z inną kwestią, która dotyczy stricte pozycjonowania. Jeżeli ten procent jest wysoki, jaki jest sens oferowania klientowi pozycjonowania jego strony na Google.pl bez ustawionej lokalizacji, skoro w każdej lokalizacji te wyniki są różne?

Jeżeli ten procent jest wysoki, jaki jest sens oferowania klientowi pozycjonowania jego strony na Google.pl bez ustawionej lokalizacji, skoro w każdej lokalizacji te wyniki są różne?

Przede wszystkim ważne jest to, czy klient działa wyłącznie na rynku lokalnym, czy np. na terenie całego kraju. Jeśli to kosmetyczka czy fryzjerka, nie ma potrzeby aby strona wyświetlała się wysoko w innych miejscowościach i wtedy wystarczy sprawdzać wyniki z wybranej lokalizacji.

W pozostałych przypadkach dużo zależy od konkretnej frazy i tego, na ile jest ona lokalna i na ile wyniki różnią się w zależności od lokalizacji.

Należy też wziąć pod uwagę to, że pozycjonowanie skierowane na "całą Polskę" też ma przełożenie w wynikach geolokalizacyjnych .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności