Skocz do zawartości

Reprezentacja... Kto jest winień..?

Kapitan Seo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kapitan: no właśnie i trener przeciwników też o tym wie. Wystarczy wyłączyć tych dwóch zawodników podwójnym kryciem i problem z atakiem reprezentacji z głowy, a reszta może sobie śmiało hasać po boisku i w końcu ustrzelą Szczęsnego czy Boruca.

Problemem i winnym tragedii naszej piłki jest korupcja, leśne dziady, brak trenera z prawdziwego zdarzenia, opłakany stan polskiej ligi, brak jakiegokolwiek systemu szkolenia młodzieży. Ze mnie piłkarz byłby żaden, ale gdyby w wieku gdy miałem 9 lat i grałem z kolegami na boisku paru skautów z lokalnych klubów by się czasem rozejrzało, to kilku myślę karierę mogłoby zrobić. Przede wszystkim potrzeba nam trenera. Nie Fornalika, nie Smudę ani innego dziada z ekstraklasy, tylko kolesia z jajami, który zbuduje monolit. Czasami wcale nie umiejętności grają pierwsze skrzypce, ale drużyna jako całość. Pamiętacie BATE Borysow z poprzedniej (albo jeszcze poprzedniej) edycji Ligi Mistrzów? A w aktualnych rozgrywkach Islandię widzieliście? Da się? Da się! Może raz na jakiś czas można błysnąć, ale mnie by to wystarczyło.

U nas bida aż piszczy, jakikolwiek chłopak się na polskich boiskach wybije i już leci za granicę - często grzać ławę. Weź potem zbuduj zespół z ludzi z wizją niemieckiego, włoskiego, angielskiego, hiszpańskiego czy ukraińskiego footballu, szczególnie z polską myślą szkoleniową - bramkarz, obrońca - długa do napastnika i zobaczymy co się stanie - tak się gra w ekstraklasie (...podobno, rzadko mam przyjemność oglądać mecze polskiej ligi, w tym czasie oglądam boiska Premier League oraz Bundesligii, gdzie można liznąć trochę footballu).

Ej nie katujcie napiszcie cos optymistycznego please!

Kiedyś z nimi wygraliśmy ponoć.

A btw. Dzisiaj z ciekawości przytargałem do domu telewizor i włączyłem w godzinie - mniej więcej - wiadomości na Polsacie, TVN i potem TVP. I wszędzie patetyczne hasła rodem z inicjacji w sektach (wygramy wygramy wygramy, bla bla bla wygramy wygramy itp.). Plus wszędzie podnoszenie, że gramy o nic, ale na pewno się pokażemy, Anglicy się nas boją. I takie tam nakręcanie i czarowanie. A nigdzie rozsądnej i rzetelnej analizy - gdzie my, gdzie oni, byle statystyki typu: my wygrali pinć, oni łosiem. I jeszcze to namiętne puszczanie fragmentów meczu na Wembley drużyny Górskiego, że niby podobnie będzie.

Masakra. Nie mecz - masakra to telewizja dzisiaj.

Nie mam telewizji :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Górskiego

U nic nie ujmujac Waldkowi to chyba daleko mu jednka do Gorskiego. Nie wspomniajác juz o naszych orlach z 2013

Napisany Dzisiaj, 23:42

Zobacz posttaurus, o 15 październik 2013 - 23:16, powiedział:

Nie mam telewizji

Ja rowniez, ale ten net daje teraz mozliwosci iz czlowiek i tak oglada ta badziewie

Przede wszystkim potrzeba nam trenera. Nie Fornalika, nie Smudę ani innego dziada z ekstraklasy, tylko kolesia z jajami

No właśnie też mi się wydaję że myśl nasza Polska trenerska jest jakby z innej epoki...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Wg. mnie piłkarze z naszej kadry muszą mieć kogoś z autorytetem - sorry ale Fornalik szczególnego nic nie osiągnął (oczywiście mu nie umniejszając jego zasług z Ruchem). Szczerze to nie wiem czy jest ktoś kto da radę nimi wstrząsnąć... może Skorża albo Engel albo ktoś z zagramanicy ale z nazwiskiem - kto by nie został trenerem to musi pokazać od początku piłkarzom, że on jest szefem... a nie Lewy czy Kuba...

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Winien jest po prostu system (nie mam na myśli polityki) który zesrał sprawę . Gra w reprezentacji powinna być zaszczytem a wygląda na to, że wszyscy nasi kopacze mają to głęboko w (_!_) bo to dla nich żadna korzyść ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@featmilka- co to za bzdury?

żaden trener tutaj nic nie osiągnie

Engel dał d... do granic możliwości w Korei- temu Panu już podziękujemy

ten człowiek https://pl.wikipedia.org/wiki/Leo_Beenhakker mimo bardzo dobrych rezultatów jeszcze gorzej grającej reprezentacji PL został na odchodne bardzo źle potraktowany (wszyscy Polacy mieli do niego pretensję)

Skorża? haha- mówisz że Fornalik nie miał autorytetu, napewno Skorża by go miał w reprezentacji...

Prawda jest taka jak ktoś powiedział w komentarzach na TVN

kolejny sezon i kolejny selekcjoner odchodzi ,a zmiany nie nadejda bo nie w selekcjonerze tkwi problem ale w zawodnikach.zarabiaja chorendalne pieniadze grajac w zagranicznych klubach i nie beda ryzykowali tych chorendalnych pieniedzy kontuzja czy czerwona kartka grajac dla jakiejs tam reprezentacji.Duch sportu dawno umarl a biznesu zajal jego miejsce.

piłka nożna już od dawna nie jest sportem tylko biznesem- Lewy myśli już o nowej pensji w Bayernie a nie będzie się tutaj zabijał na murawie nie wiadomo nawet o co

T.

Tak, bo nasze orły zarabiają krocie w porównaniu do piłkarzy klasy światowej jak CAŁA reprezentacja Anglii, Hiszpanii, Portugalii, Włoch itd., lub może zarabiają za dużo w porównaniu do zawodników z reprezentacji Rosji, Ukrainy? Farmazony z tymi pieniędzmi, nic więcej. Piłkarze są również oceniani po swoich występach reprezentacyjnych oraz oglądani przez światowych trenerów. To świetny moment na promocję własnego nazwiska, szansa na podpisanie wyższego kontraktu z nowym klubem oraz większa szansa na uzyskanie np. złotej piłki (do której swoją drogą nominowany jest Lewandowski).

Pieprzenie durniów z TVNu o tych pieniądzach. Piłka reprezentacyjna to prestiż, który również przekłada się na kasę zawodnika (skoro o tym mowa).

Beeeezdury piszą. Jeśli nie chciałoby się im grać dla reprezentacji, powiedzieliby że nie chcą powołań i już. Bo po cholerę mieliby plamić własne imię?

Nie chce sie im? Czy od Lewandowskiego sytuacja 1 na 1 i kopnięcie obok bramki to mniejszy wysiłek niż kopnięcie do bramki? Lewy w kadrze ma bloka, nie siedzi on w nodze, a w głowie. To w dużej mierze do selekcjonera należy pozbycie się tej blokady.

A co do czerwonej kartki : no comment :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności