Skocz do zawartości

płynne przejście z firmy pozycjonującej

thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie. Dla Klienta potrzebuję zmienić firmę pozycjonującą. Obecne pozycje nie są zadowalające, a firma korzysta z metod uważanych raczej za nieprzyjazne Google - katalogi śmieciowe, jakiś swl, linki ukrywane poza marginesem etc. Potrzebuję możliwie płynnie i bezpiecznie przejąć pozycjonowanie. BOję się sytuacji, w której obecna firma otrzyma wypowiedzenie i sama zgłosi spam report bo wie co robi. Zastanawiam się nad zgłoszeniem linków przez disavow, pogodzenie się ze spadkami i rozpoczęcie działań od nowa. Jest trochę naturalnych linków, ale wiele z nich to śmieci. Co o tym sądzicie?

Ryzyko zawirowań zawsze istnieje (prawie pewne), ale skoro wyniki nie są satysfakcjonujące to nie powinien to być problem - chyba lepiej kilka tygodni "popływać" niż tkwić w tym samym miejscu? :)

Spam raportem nie zaprzątałbym sobie głowy, chyba że strona to rzeczywiście spam. Profil linków i tak w razie konieczności oczyścisz, ale sporo pracy wykona poprzednia agencja. Ważne, żebyś w tym czasie był w stanie nadrobić nowymi linkami...

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Witam, mam pytanie. Dla Klienta potrzebuję zmienić firmę pozycjonującą. Obecne pozycje nie są zadowalające, a firma korzysta z metod uważanych raczej za nieprzyjazne Google - katalogi śmieciowe, jakiś swl, linki ukrywane poza marginesem etc. Potrzebuję możliwie płynnie i bezpiecznie przejąć pozycjonowanie. BOję się sytuacji, w której obecna firma otrzyma wypowiedzenie i sama zgłosi spam report bo wie co robi. Zastanawiam się nad zgłoszeniem linków przez disavow, pogodzenie się ze spadkami i rozpoczęcie działań od nowa. Jest trochę naturalnych linków, ale wiele z nich to śmieci. Co o tym sądzicie?

porozmawiaj z nową firmą jaki maja plan działania/przeciwdziałania. Jeśli rozliczysz się z nimi za dotychczasowa pracę, nie widzę powodu aby ktoś w ten sposób uwalał serwis (chyba że trafi się jakiś psycho-seo). Nie zgłosi do DT tych linków z prostej przyczyny, uwalając te miejscówki, o ile nie są już oflagowane, robi sobie sam koło pióra, to jego "zaplecze", oflaguje spadną pozycje innych klientów, a on będzie szukał nowych źródeł linków. Po prostu zdejmą linki gdzie się da i tyle

strona nie jest spamem, ma dobry autorytet. problemem są natomiast obecne linki - boję się że jest to nierozbrojona bomba. Z linków z zaplecza jak analizowałem przez GWT, z 20 domen strony prezentujące jeszcze jakąś jakość, reszta to katalogi i precle jechane jakimś automatem. Myślałem aby to je zgłosić jako spam.

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, jeśli strona jest wysoko w wynikach, to oznacza że G łyknęło te linki jak bocian żabę, możesz natomiast pomyśleć o zdobyciu sporej ilości porządnych linków z nie zaspamowanych źródeł

Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł, jak strona jest wysoko to może jeszcze trochę tam postać a w miedzyczasie po prostu opracuj plan i sposób zmiany profilu linków , wiąże się to oczywiście z uzgodnieniem sposobów linkowania z tą firmą następną aby nie było "zamienił stryjek ....."

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności