Skocz do zawartości

Brak unikalnej treści, czyli jak kopać sobie dołek i w niego wpaść.

aleks1723

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Stało się to czego się bałem, może byłem nieświadomy... Tworzyłem treść na moim blogu, a następnie tą treść umieszczałem pod moimi filmikami, ponieważ tak łatwiej wypromować produkt na youtube. Dziś chciałem sprawdzić unikalność treści na blogu... Sprawdzam ... A tu 0 % unikalności ... treśc, którą nie dodawałem jest 100 % unikalna, a ta którą zamieściłem na youtube nie... Tu kieruję do was pytanie: Pomożecie mi z tego wyjść drodzy forumowicze, forumowiczki ? Jestem w stanie nawet zapłacić za wyjście z tej sytuacji... Czy nie jest za późno ? Tworzyć bloga od nowa ? ( zainwestowanie od nowa kasy) . Czy spróbować uchronić mojego obecnego przed tym spamem treści ? Bardzo proszę o porady ;(

A jeżeli już google mnie wyczaiło, czy coś w tym stylu ? Nie znam się bardzo na tym tak dobrze, ale także, niektóre filmiki mają moją treść ... Dałem je do "oflagowania" - Więc sam nie wiem czy da radę z tego wyjść w taki sposób, żeby usunąć z youtube ... Ale zanim google to zaindeksuje to pewnie zejdzie, bardzo długo ... A za ten czas, mogę np złapać filtra czy coś ?;/ Sam już nie wiem, jestem po prostu w dołku... i bez pomocy użytkowników ciężko mi się będzie wyskrobać... Ale oczywiścię dziękuję za odpowiedź. ;)

Sprawdzam ... A tu 0 % unikalności

a niby jak Ty to sprawdzasz ? Sprawdzasz porównując całość indeksowanej treści z danych podstron ? Te opisy filmów są aż tak duże ?

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Jeśli zrobił jak napisał to niech się nie dziwi:) Nie może być żadnej kopii tylko niestety trzeba pisać "z łapy"... Od razu zmień treść aby nie było kopiowania.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Pisałem już wcześniej ale chyba nie dotarło - procent duplikacji na witrynie określa się na podstawie całego zaindeksowanego tekstu a nie tylko na podstawie tylko treści artykułu czy notatki także w wielu przypadkach może się okazać, że duplikacja jest na poziomie nie przekraczającym 20%

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

No dobrze, załużmy że zmienię treśc na youtube " na moim filmiku", ale jeszcze jest np 10 stron, które skopiowały treśc z mojej strony ... Na szczeście po wpisaniu tej frazy stoją niżej niż moja strona. Od następnego miesiąca chciałbym się wziąść za pozycjonowanie, ale jeżeli na starcie będzie 100 duplikatów to ja nie wiem jak to będzie. Dziękuję za odpowiedzi, ale dalej nie jestem pewien co do podjęcia decyzji... Czy to wpłynie na moją stronę, jak będzie jeszcze 10 blogów z tą treścią ;/ . Co byście Państwo na moim miejscu zrobili ? :

1.Wykasowali tekst z filmiku i oflagowanie skopiowanej treści ( niestety stron www z moją treścią nie oflaguje)

2.Usunąć treść z mojej strony ... Co jest dosyć absurdalne... <-- Wręcz nie powinienem tego robić, bo tekst jest pod moją stronę, a ciężko

mi będzie wymyśleć inny (angielskojęzyczny).

3. Założyć 2 bloga i tak od początku starać pisać unikalne treści i nie pozwolić, aby cokolwiek zostało skopiowane...

|Pozdrawiam.

Ale Prosze Pana właśnie ja mam całe artykuły skopiowane... około 300 słów jeden.

Poważnie ? A nie mógł bym usunąć tych postów z bloga , które zawierają splagiatowaną treść ? I np wyindexować to z google?... Prosiłbym o jakąś poradę, ale żeby mój blog postał na miejscu - naprawdę włożyłem w niego wiele pracy ... a niektóre posty podajże 5 ma unikalna treść, a większość jest splagiatowany przez mój filmik na yt - więc może gdybym pousuwał to z youtube ? tylko znowu pytanie kiedy oni to zaindexują ? pisanie z komorki więc przepraszam za nieczytelną treść

I co będziesz tak w kółko robił? Plagiatują i usuwasz? To bez sensu ale jak będzie author to będziesz "źródłem" (nie zawsze działa ale jednak). Indeksacja jest na bieżąco ale można puścić w gwt info o ponownej indeksacji.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Weź pod uwagę, że wpisy na blogu możesz zawsze rozbudować, do tego są jeszcze komentarze (jak napisał Beerbant: patrz na podstrony całościowo a nie tylko na same artykuły). Jeśli masz dostęp do opisów na youtube, to dodaj tam linka do siebie i nie panikuj, bo kilka skopiowanych wpisów na własny profil youtube to nie zbrodnia. Powiąż te strony profilem Google+, zaznacz autorstwo i będzie dobrze:)

BTW: Bez urazy, ale jak piszesz na blogu tak jak na forum, to żadna unikalność Ci nie pomoże ;)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

"tylko znowu pytanie kiedy oni to zaindexują ? pisanie z komorki więc przepraszam za nieczytelną treść" - Cytat z mojej ostatniej odpowiedzi. Pozatym nie wiem co panu się nie podoba w moim pisaniu. No dobrze, ale nie lepszym rozwiązaniem byłoby np: Skasowanie opisów youtube zawierających moją treść, oraz wykasowania paru postów, które zostały zduplikowane. Byłoby to dla mnie komfortowe rozwiązanie, bo nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym : " Powiąż te strony profilem Google+, zaznacz autorstwo i będzie dobrze:)" . Pozdrawiam.

no to trzeba G+ poogarniać - to taki faacebook od google :)

Czytaj co Ci beer pisze - każda podstrona serwisu jest całością. Jeśli masz 300 znaków opisu a wokół pełno tekstów innych to duplikacja nie będzie 100% bo Ty masz na blogu inne otoczenie a na YT jest ten sam tekst otoczony innymi tekstami niż u Ciebie.

Dodaj sobie komentarzy na blogu i YT, załóż konto na google + i masz przy okazji dodatkowe miejsce do promocji i bloga i kanału YT.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Czyli nie martwić się tym tak bardzo ? Zająć się następnymi artykułami ?

Do sprawdzenia duplikacji używałem tej strony : https://www.wp-kat.ne...tekstow#sprawdz

- Pokaże tylko wam dla przykładu o co chodzi wpiszcie tam:

Today we present to you, Deer Hunter 2014 cheats - Program that you easily will generate unlimited number of gold, and cash. Deer Hunter 2014 cheats is working on all iOS devices, also works on android. Deer Hunter 2014 cheats iphone, ipod, ipad, and android - has been created by our team to provide you with a total playing comfort. With our program, you will do not spend a dime on this game. Do not wait, download Deer Hunter 2014 cheats for ios, android.
- ten tekst i zobaczycie : 1 wynik to mój filmik, a reszta to moja strona + to powinno tak wyskakiwać ? 5 wyników dla jednej strony ? Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za już udzielone porady... I to całkiem dobry przykład, bo czasami wyskakuje tak 10 blogów mi nieznajomych ... " cheatsilver.com" - to mój blog.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności