Skocz do zawartości

.htaccess

wikweb

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki jez bo mi tez ulatwiles zycie. Do tej pory na lokalnym dysku plik przygotowywalem, modyfikowalem i pozniej na serwer. Mala rzecz, a cieszy :)

mw.org.pl

zwoliludu.gif

Potrzebne ci są jakieś gadżety reklamowe, np. czapeczki lub t-shirty?

Prwie dwóletni katalog SEO, moderowany niemal codziennie.

Jeśli grasz w OGame zobacz na strone naszego sojuszu!

a gdy stworze własny pojawiają sie błędy, co zrobic? mam konto na nazwa.pl

Znaczy, że po włożeniu na serwer go widzisz. Jeśli tak to wszystko jest OK (na serwerze) a jedynym problemme jest sam zapis w pliku .htaccess.

Pokaz co tam wpisujesz i napisz jakie błędy się pojawiają.

Hej!

Ja miałem podobny problem kiedyś. Jak się okazało należało poprostu w panelu administracyjnym konta www aktywować usługę thaccess dla odpowiedniej domeny. Sprawdź czy u Ciebie nie ma czegoś takiego. Ja sam nie korzystam z nazwa.pl wiec nie wiem jak tam panel wyglada... W ostateczności pozostaje Ci poprostu e-mail do helpdescu :)

Organizujesz wesele? Zobacz na Zespół muzyczny RYTM na wesela. Naprawdę fajny zespół muzyczny...

#-----[ OPEN ]------------------------------------------

#

.htaccess

#

#-----[ ADD ]------------------------------------------

#

Options +FollowSymlinks

RewriteEngine On

#this may cause isues with subdirs and so I have not enabled it.

#RewriteBase /

RewriteRule [.]*-vf([0-9]*) viewforum.php?%{QUERY_STRING}&f=$1

RewriteRule [.]*-vp([0-9]*) viewtopic.php?%{QUERY_STRING}&p=$1

RewriteRule [.]*-vt([0-9]*) viewtopic.php?%{QUERY_STRING}&t=$1

#

#-----[ SAVE/CLOSE ALL FILES ]------------------------------------------

#

To mam wstawić to do pliku .htacces ale niema go na serwerze wiec stworzyłem taki pusty dokument w którym był tylko powyższy kod a gdy go wgrałem na serwer wyskoczył błąd 500 czy jakos tak :)

Masz wykomentowany

#RewriteBase /

przykładowo w nazwa.pl bez podania RewriteBase nie działał mi htaccess też maiłem z tym problemik. Wiec wywal ten komentarz i sprawdz z:

RewriteBase /

no i przede wszystkim wywal to:

.htaccess ! to powoduje:[500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera :rotfl:

zostaw tylko tak:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule [.]*-vf([0-9]*) viewforum.php?%{QUERY_STRING}&f=$1
RewriteRule [.]*-vp([0-9]*) viewtopic.php?%{QUERY_STRING}&p=$1
RewriteRule [.]*-vt([0-9]*) viewtopic.php?%{QUERY_STRING}&t=$1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Można też pobrać .htaccess jeżeli wiemy, że powinien być w jakimś tam katalogu, a nie widzimy go. W Total/Windows Commander należy wpisać na dole, w wierszu poleceń 'get .htaccess'.

Wtedy zawsze pobiera htacces z dysku niewiem czemu :/ obojętnie na której zakładcce mam dysk a na kótrej serwer to i tak pobiera z dysku na serwer :/

Masz wykomentowany

#RewriteBase /

Dzięki badzo :rotfl: pomogło wszystko chyba działa ok, a jak nie to dam znać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności