Skocz do zawartości

Super optymalizacja - zestaw uciążliwych pytań.

aleks1723

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem zmuszony do niedzieli, maxymalnie zoptymalizować moją stronę(Wordpress) pod pozycjonowanie. Więc z racji tego chciałbym wam drodzy forumowicze zadać kilka ważnych dla mnie pytań:

1. Mam wtyczkę seo by yoast i wszystko na zielono, ale gnębi mnie pytanie: Czy to co jest w tagach głównych dodawnych w wordpressie musi znaleźć się w treści ? Tzn np: Treść przykładowa " Adam zjadł swoje jabłko", a ja w tagach dodałbym " Jabłko" i "Adam" "zjadł" "swoje" "wąż" . Tzn jak mam stronkę to czy w tekście musi być wszystko to co jest w tagach: Czyli jak w tagach mam coś podobnego tylko w innej formie, ale nie użyłem tego w tekście, to post jest źle utworzony pod pozycjonowanie? W tym wypadku to: "wąż " był moim tagiem, ktory nie został napisany w poście. Czyli inaczej rozumiejąc- jak ktoś wpisze w google wąż, to nie wyskoczy mu moja strona ponieważ, nie ma "węża w tekście" , a jest tylko w tagach... ? Czy lepiej dac 3 tagi, ale zawarte w tekście ? zamiast 7 tagów, nie zawartych w tekście?

2. Dlaczego po wpisaniu tekstu w google związanego z pewnym moim postem, wyskoczył link do mojej strony głównej, a w metaopisie był opis tego posta... <-- Zrozumieliście? ... Ciężko to wyjaśnić. / jak coś to piszcie to wyjaśnię...

3.

Uploaded with ImageShack.us <-- Możecie to sprawdzić ? cheatsilver to moja strona główna, ale dlaczego po wpisaniu kawałka tekstu z posta, wyszukało się coś takiego, a nie samo to co zaznaczyłem czerwonym, czy to źle, że do jednego posta jest tyle źródeł dojścia ? Jak tak to jak to naprawić, aby nie było w category, admin, author czy coś tam jeszcze. Czasami tak mam, że po prostu jest adres mojej strony: cheatsilver.com/" a tutaj 10 wyników, każdy z innym słowem kluczowym"

lgio.jpg

Gdy ktoś jest na tyle cierpliwy i to przeczytał, to dziękuję. A jak ktoś odpowie to dziękuję podwójnie. Jeżeli ktoś uważa, że nie chce mu się pomagać tyle za darmo, rozumiem: W takim wypadku prosze napisać do mnie pw, a na pewno się dogadamy - ponieważ jest to dla mnie bardzo ważne ;)

jestem zmuszony do niedzieli, maxymalnie zoptymalizować moją stronę

To akurat mnie intryguje :) Bo na rezultaty i tak musisz poczekać.

Czy to co jest w tagach głównych dodawnych w wordpressie musi znaleźć się w treści ?

Nie, ale we wpisach nie wyświetlasz tagów...

w metaopisie był opis tego posta

Google ignoruje meta description, a zajawka danego postu była lub nadal jest na stronie głównej.

do jednego posta jest tyle źródeł dojścia ?

To nie jest "dojście do 1 postu" (byłoby tak, gdyby 2 adresy url kierowały do 1 wpisu), tylko te same fragmenty treści na róznych podstronach. Normalka.

aby nie było w category, admin, author czy coś tam jeszcze

W kategoriach i tagach zajawki to norma. Możesz wyłączyć w Yoast indeksowanie tagów, podobnie jak indeksowanie "autora". Tylko w przypadku wyłaczenia indeksowania tagów stracisz "węża"

To

https://cheatsilver.c...id-trainer-tool

https://cheatsilver.c...r-tool-download

to duplikacja treści w obrębie witryny.

Czy dopuszczalnym jest stosowanie duplikowanych treści na stronach?

Google nigdy nie będzie penalizował witryny za duplikaty. W końcu to jest nasz problem. Ale trzeba zdawać sobie sprawę, że jeśli widzimy, że strony zawierają te same treści, z punktu widzenia oszczędzania naszych zasobów i pieniędzy, wybieramy spośród nich tylko jedną stronę, która będzie zaindeksowana.

https://pozycjonowani...elu-zarabiania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności