Skocz do zawartości

Przepisy - pozycjonowanie

wojzak

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym to przetestowała chociażby po to, żeby sprawdzić jaki ruch na strona wygeneruje. Zauważcie, że np. żaden SEO blog nie ucierpiał w wyniku tego, że Planeta SEO wyświetla zajawki wpisów.

Do tej pory miałem podpięty blog pod:

Durszlak - około 20 odwiedzin dziennie

Zmiksowani - około 10 odwiedzin dziennie

Dodatkowo musiałem trzymać ich "banerki" zrezygnowałem ze wszystkich agregatorów tego typu.

te 30 odwiedzin dziennie to nie jest zbyt pokaźna ilość.

A łącznie ile masz na stronie wejść? Analizowałeś, czy osoby trafiające do Ciebie z tych 2 serwisów długo pozostają na Twojej stronie, czy dodają komentarze lub wykonują inne akcje, na których Ci zależy?

Z "przepisami" to jest tak, że więcej wejść niż z tych wymienionych serwisów generują wejścia ze "sprytnych" komentarzy na innych blogach kulinarnych , przy okazji zostawia się link który też ma wpływ na pozycje pomimo, że nofollow. Ja przykładowo radzę robić tak:

(oczywiście pojedynczy przepis musi być zoptymalizowany pod frazy)

dodaje przepis , szukam podobnych na innych blogach kulinarnych, dodaje komentarze z linkiem do tego konkretnego przepisu, ponieważ strona główna ma trochę dobrych mocnych linków to po kliku dniach wpis przy średniej konkurencji ląduje w TOP10 - ponieważ mam opisy rozszerzone (miniatura fotki w serpach) to mam więcej wejść z niższych pozycji ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

nie powinno

różnie może być

były przypadki

Raczej powinno

Nie mam pytań :D To w końcu raczej, czy nie raczej, a może inaczej? Eksperci za piątkę.

blake: widocznie zapommnieli się przelogować stad taka zbieżność :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A łącznie ile masz na stronie wejść? Analizowałeś, czy osoby trafiające do Ciebie z tych 2 serwisów długo pozostają na Twojej stronie, czy dodają komentarze lub wykonują inne akcje, na których Ci zależy?

wejść około 2-3 tysięcy dziennie, jakość wejść czyli ich \długość i inne współczynniki nie odbiegają od normy.

Najwięcej wejść oczywiście z gugla, i chyba tutaj warto inwestować czas i zaangażowanie.

Ktoś może ma doświadczenie jak wyglądają statystyki na innych blogach tego typu. Jaki czas odwiedzin i współczynnik odrzuceń. ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności