Skocz do zawartości

Usuwanie oflagowanych linków


Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

jestem w stanie na podstawie linków z GWT wybrać domeny oflagowane.

(...) Oczywiście jest to subiektywna ocena, która powinna być poparta wiedzą, doświadczeniem, (i co najważniejsze) intuicją.

bo jak najbardziej są one oflagowane... ale przez Ciebie, a nie Google ;)

dymna.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czyli mamy osobę za tezą nr 2 i osobę za tezą nr 1. Póki pozbywałem się domen niskiej jakości wg ustalonych samodzielnie kryteriów wszystko było ok.. ale zwątpiłem w tezę nr 2 po tym, jak w przykładzie nienaturalnego linka pojawił się ładny i zadbany serwis z PR=1, w prawdzie strona pod SWL :D ale... jak do cholerki oceniać przemysłowo domeny pod tym kątem, pod którym ocenia je prawdopodobnie Google - czyli pod kątem wychodzących BL z całej domeny? Xenu jest za wolne. PR jest pośrednim wskaźnikiem tych wartości ale.. aktualizowany jest rzadko i nie wiadomo jak długo (przynajmniej publicznie), więc? Macie pomysły?

Fajnie by było gdyby chociaż zerowania PR były na bieżąco ale czy tak jest? Ktoś to zaobserwował może?

Za tezą nr 1 przemawia bez wątpienia hint Google:

gz2eVw4.jpg

Za tezą nr 2 przemawia stworzenie narzędzia Disavow Tool, które było jakimś tam wysiłkiem programistycznym pewnie :P i fakty wyciągania z filtrów przy zrzekaniu się zaledwie 1-2 domen nie site-wide.

@SzlafRock daj do siebie kontakt, bo nie mogę wysłać PW, nie wiem why.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności