Skocz do zawartości

10 tyś w co zainwestować ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

że inwestując 12 zł w domenę, można w ciągu roku ze strony wyciągnąć ponad 100k

Bajki z mchu i paproci.

milliondollarhomepage.com

Liczy się pomysł - jeżeli go nie masz to lepiej nie wydawaj kasy bo ją stracisz. w tym wątku znajdziesz wiele "pomysłów" ale żeby biznes wypalił trzeba znać branże w której się działa jak własną kieszeń, albo liczyć na szczęście.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zwłaszcza, że autor tematu piszę o dorobieniu do wypłaty.

No właśnie czyli pojawia się kwestia dodatkowego czasu spędzonego nad "projektem" - to też należy brać pod uwagę.

Czytałem o e-biznesach, które powstawały od kilku złotych na domenę

Bez urazy ale raz jeden przeczytał "doopa" na płocie a jak pogłaskał to mu drzazga weszła .

Nie bierzecie pod uwagę tego, że coś co było możliwe i łatwe kiedyś, dzisiaj jest znacznie trudniejsze i wymagające znacznie więcej funduszy i pracy.

Sam z 25 stronek na darmowym hostingu w onecie dawno dawno kiedyś wyciskałem ponad 1200$/dziennie (inni wielokrotność tego potrafili, na przykład niejaki "kominek" - nie ten od oetkera) ale trwało to krótko i bańka internetowa w stanach dupła i się urwało ...

milliondollarhomepage.com

Możesz przypomnieć w którym to było roku a który rok mamy obecnie ? Zmiany w technologii i wzrost konkurencyjności rynku możesz sobie darować. Najlepiej bedzie jak rzucisz przykładem z tego roku ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie bierzecie pod uwagę tego, że coś co było możliwe i łatwe kiedyś, dzisiaj jest znacznie trudniejsze i wymagające znacznie więcej funduszy i pracy.

Sam z 25 stronek na darmowym hostingu w onecie dawno dawno kiedyś wyciskałem ponad 1200$/dziennie (inni wielokrotność tego potrafili, na przykład niejaki "kominek" - nie ten od oetkera) ale trwało to krótko i bańka internetowa w stanach dupła i się urwało ...

To prawda co piszesz, też kiedyś na AdSense podobnym sposobem łatwo wyciągałem kasę, ale się urwało. Później zarabiałem na przechwyconcyh domenach z ruchem, ale też się skończyło. Lecz są jeszcze inne sposoby :) Zanim nie było NK to myślałem, że trudno wyjść z czymś nowym, ale jak się okazało o ile ktoś ma dobry pomysł, zacięcie i sporo szczęścia to można stworzyć w internecie coś od podstaw i bez dużej kasy na start. Oczywiście, że czym dłużej istnieje internet tym trudniej, ale jak pisali poprzednicy nadal nie liczy się kasa a pomysł, zwłaszcza, że istnieje facebook i lubie to ;)

I jeszcze jedno (ku przestrodze) ostatnio zgłosiła się do mnie "po pomoc" dosyć poważny inwestor który właśnie zainwestował w duży serwis dużą kasę (coś na zasadzie tej 12x przebitki miesięcznej) suma wielokrotnie wyższa od omawianej . Serwis który jakby powiedzieć "uzależniony" jest od jaśnie nam panującego google. Wszystko fajnie się kręciło jedynie przez 2-3 miesiące od zakupu, potem wszystko dupło 10x w dół ...

i bez dużej kasy na start

Zwróć uwagę na następujące zależności - wszyscy którzy odnieśli sukces "bez dużej kasy" posiadali albo "większe umiejętności" (tematyczne czyli programistyczne jeżeli mówimy o internecie) albo znajomych z takimi umiejetnosciami którzy im to zrobili za free. Pomysł tak naprawdę jest rzeczą jakby wtórną kiedy okazuje się, że nie ma mozliwosci technicznych jak i kto ma go zrealizować.

na AdSense

średnio adsens mi wychodził 4000$/miesiąc w latach 2004-2007

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i bez dużej kasy na start

Zwróć uwagę na następujące zależności - wszyscy którzy odnieśli sukces "bez dużej kasy" posiadali albo "większe umiejętności" (tematyczne czyli programistyczne jeżeli mówimy o internecie) albo znajomych z takimi umiejetnosciami którzy im to zrobili za free. Pomysł tak naprawdę jest rzeczą jakby wtórną kiedy okazuje się, że nie ma mozliwosci technicznych jak i kto ma go zrealizować.

No tak, ale nie zdziwi mnie gdy za jakiś czas usłyszymy o powiedzmy 3 studentach (jeden programista, drugi spec od reklamy, trzeci pomysłodawca i motywator), którzy stworzą jakiś ciekawy serwis zarabiający niezłą kasę. Generalnie zgadzam się z Twoim zdaniem, że czym dłużej istnieje internet tym trudniej zrobić coś z niczego, ale uważam, że ciągle jest to możliwe. Także nie powinniśmy nikogo skreślać kto dysponuje kapitałem 10k bo jak na internetowe standardy nie jest to mało. Jeśli ktoś taki ma dobry pomysł i znajdzie zapaleńców, których przekona do współpracy to można stworzyć coś ciekawego.

Także nie powinniśmy nikogo skreślać kto dysponuje kapitałem 10k bo jak na internetowe standardy nie jest to mało. Jeśli ktoś taki ma dobry pomysł i znajdzie zapaleńców, których przekona do współpracy to można stworzyć coś ciekawego.

Prawda ;) ale z naciskiem na :

znajdzie zapaleńców, których przekona do współpracy

Postawić prosty serwis w dzisiejszych czasach to, zgódźmy się, nic trudnego ani kosztownego - problem jest znaleźć niszę i rozegrać to umiejętnie marketingowo tak aby przynosił zyski co przy jeszcze panującym debilnym podejściu w internecie "to przecież internet i musi być za darmo..." jest ciężko ...

Się rozpisało towarzystwo... że aż nie chciało mi się czytać dalej. No cóż, taka specyfika tej branży, że 90% piszących tutaj to właśnie leszcze pokroju Berbusia, który jedyne co w życiu osiągnął to odciski na piętach i ponad 10k postów na PiO (napisz w podaniu o emeryturkę, może uwzględnią jako "staż" pracy). Udowadniać też Ci Berbuś nic nie potrzebuję, bo nie pisałem do Ciebie a do autora wątku, druga sprawa, że z powodu nadmiaru czasu (braku klientów?) jedyne Twoje zajęcie to trolowanie na PiO i swoje "pięć" marnych groszy musisz dorzucić do każdego tematy, czy to dotyczy mydła czy powidła, bo przecież wszystko wiesz najlepiej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

znaleźć jak mówicie nisze w ktorą warto zainwestować

Nisza niszą ale rozejrzyj się wśród znajomych bo samemu to trochę trudniej ogarniać ;)

Blejkuś, jako stary wędkarz zdradzę Ci jeszcze jedną tajemnicę - Stare duże leszcze nie biorą na byle co a na kit jaki pociskasz nie złapiesz żadnej grubszej ryby (co najwyżej jakieś małe płotki) - tyle w temacie :D. Pisałem Ci znasz się na stawianiu kopi katków to skup się na tym na czym się znasz ale nie mąć w głowach innych.

Na koniec szczerze mówiąc nudzi mnie już udowadnianie tych kocopołów które piszesz także staraj sie lepiej "dokumentować" te fakty o których piszesz aby było to bardziej ekscytujące ;)

PS

i nie obrażaj się na prawdę jak jakaś panienka ;)

w kaczki synu w kaczki ;) A tak na poważnie zainwestuj w swoją pasje, rozwiń ją i zobacz czy można przekuć ją na biznes. Czyli np. lubisz starocie, zacznij od handlu nimi, na początku jako pośrednik , potem z czasem może dorobisz się sklepu stacjonarnego. Pasja pozwala na bycie ekspertem w danej dziedzinie co nie jest bez znaczenia potem w biznesie.

staraj sie lepiej "dokumentować"

:hahaha:

Każdy średnio rozgarnięty człowiek na tym forum, wie, że postawienie odpowiedniej strony i dotarcie z nią do odpowiednich osób (między innymi przez masowy spam, którego nigdy się nie nauczyłeś i nigdy się nie nauczysz poprawnie robić, bo czytasz bajki o białych rycerzach) to jest pikuś i z łatwością można wyciągnąć z tego kilka razy więcej przykładając się bardziej. A jak byś miał jeszcze dobre układy z odpowiednimi firmami to już w ogóle bajka, no ale co ja Ci będę tłumaczył - przecież wiesz lepiej.

a na kit jaki pociskasz nie złapiesz

Czy ja chciałem tutaj kogokolwiek łapać? To był bardziej przekaz typu:

JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ! JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ!

Za to Tobie proponuję zaznajomić się z przekazem niejakiego Szymona Majewskiego, który coś podobnego na YT opublikował niedawno.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No nic.... z tego wynika że trzeba poszukać dobrego pomysłu... znaleźć jak mówicie nisze w ktorą warto zainwestować

Dokładnie tak musisz zrobić. Znaleźć dochodową niszę nie jest tak łatwo.

Tak jak Beer pisze, rozejrzyj się wokół siebie, czego nie ma, co chciałbyś zmienić.

Nie słuchaj doradców pokroju blejka, skończyły się czasy robienia kasy z niczego. Zresztą to udawało się tylko nielicznym. Nie powtarza, nie kopiuj pomysłów innych, pomyśl inowacyjnie.

Niedawno można było zarobić spore pieniądze na aplikacjach mobilnych, teraz jest duża konkurencja. Nie pchaj się też w serwisy, na tym można tylko stracić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Każdy średnio rozgarnięty człowiek na tym forum, wie, że postawienie odpowiedniej strony i dotarcie z nią do odpowiednich osób (między innymi przez masowy spam, którego nigdy się nie nauczyłeś i nigdy się nie nauczysz poprawnie robić, bo czytasz bajki o białych rycerzach) to jest pikuś

Każdy średni rozgarnięty z całą pewnością zauważy mnogość konkretów w stylu "odpowiednia" strona :D a już na pewno doceni formę dotarcia do odpowiednich osób gwarantującą wysoką skuteczność biznesową :D

Co do "białych rycerzy" to radzę Ci zapoznać się z tym kto ten termin "ukuł" :D

Oj, Blejkuś zabawny jesteś i pewnie dlatego Ciebie lubię ale nie bądź monotonny i lepiej "odrabiaj lekcje" jak już coś ad personam wtrącasz :)

Nie powtarza, nie kopiuj pomysłów innych, pomyśl inowacyjnie.

Od osoby, która z powodzeniem wdrożyła swoją ideę usłyszałem, żeby właśnie kopiować dobre, zyskowne pomysły i udoskonalać je, wprowadzać na nowe rynki.

Z projektami innowacyjnymi jest sporo problemów, trzeba dużo pracy koncepcyjnej, budowy od zera co wiąże się z błędami, modyfikacjami, potrzeba środków, ludzi i czasu na promocję nowej idei, itd, itd, No i takie pomysły często po wielu nakładach pieniędzy, pracy i czasu giną śmiercią naturalną nieodkryte dla świata.

Wspomniane tutaj serwisy nk.pl czy kwejk.pl nie były innowacyjne, tak samo jak większość tych, co odniosła sukces, o fejsie nie wspominając ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności