Skocz do zawartości

10 tyś w co zainwestować ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

No widzisz ? Skleroza i mea culpa ;) poszperam trochę a jak nie to Ci dorobię ;) znaczy dalej ten sam temat kawy ? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fajny temat mógłby się rozwinąć. Szkoda, że zaczęły się niepotrzebne przepychanki.

Coś na temat:

Aplikacje mobilne to nadal nienasycony rynek. Od początku sierpnia pracuję dla MyTaxi.com w Hamburgu jako Android Dev i widzę jak to od środka wygląda. Moja główna obserwacja -> jakość. Jest masę apek na rynku mobilnym, które są średniej, albo czasami kiepskiej jakości, a zarabiają na siebie.

Moja rada dla autora wątku:

1) Zebrać listę swoich zainteresowań, rzeczy na których się znasz.

2) Wymyślić parę różnych pomysłów na użyteczną aplikację związaną z pkt 1.

3) Rozeznać jakie są podobne aplikacje, które oferują to co wymyśliłeś.

4) Jeśli jesteś w stanie zrobić to lepiej, to zaczanij działać. Jeśli nie to powrót do pkt 2.

Niestety nikt nie poda Ci recepty na sukces. ;)

Pozdrawiam i życzę sukcesów! :)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Coś na temat:

Aplikacje mobilne

Kierunek w jakim teraz najłatwiej o coś nowego i "świeżego" to internet mobilny - stacjonarny jest już raczej "nasycony" pomysłami ...

....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zainwestuj w to na czym się znasz

a poza tym inwestuj w siebie

zrób pożądny kurs szybkiego cztania (nie wyobrażacie sobie jaka to dźwignia)

łykasz książki 200-300 stronicowe w 2h

czytaj książki rozwojowe na tematy, które cie interesują

czytaj bigrafię znanych osób, które osiągnęły wielki sukces

pomysły same przyjdą, nie wydawaj kasy pochopnie

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Aplikacje mobilne to jest już trudny rynek, tego badziewia jest na pęczki. Jeśli wykobinujesz coś orginalnego, inowacyjnego :) jest szansa. Jednak 10k to już jest za mało aby wystartować.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

....

Owszem. Zacytowałeś zdanie, które akurat było na temat. Jednak większość w powstałych 6 stron to oftopowy bełkot...

Żeby nie był to tylko post komentujący nowopowstyały, nicniewnoszący content, to podzielę się tym, co ostatnio fajnego odkryłem. :)

Zainteresuj się (o ile programujesz) freamworkiem: LibGDX

Dużo funduszy zjada robienie czegoś pod różne platformy. Robiąc coś z użyciem tej zabawki możesz napisać projekt raz i wyksportować apkę na iOS, Android, Desktop (Windows, Mac, Linux) i wersję webową jako GWT! Jak dla mnie bomba, gdy zrobi się odpowiedni reserach, bo oczywiście taki freamwork ma pewne ograniczniea, to można stosunkowo niskimi funduszami zrobić fajny i dochodowy projekt.

Edit...

Jeszcze to do tego się odniosę :) "Aplikacje mobilne to jest już trudny rynek, tego badziewia jest na pęczki"

Bardziewia jest na pęczki. Dokładnie! Dlatego napisałem wyżej o tworzeniu projektu z naciskiem na jakość (jednak wtedy takie 10k na developerów nie starczy, raczej polecam zainwestować takie fundusze w rozwój swoich skillów).

Tak czy inaczej najważniejsze jest to aby zainwestował w to na czym się zna albo w to co go "kręci" ... Samo inwestowanie tylko po to aby "zarobić szmal" bez znajomości tematu prędzej czy później kończy się klapą ...

Otóż to. Drugą część ostatniego postu Beerbanta można wydrukować i oprawić w ładną ramkę. ;)

W poszukiwaniu inspiracji można jeszcze udać się na flippa.com. Czasami trafiają się tam ciekawe rzeczy, z których można coś podpatrzeć. ;)

Za 10k można zbudować kilka zarabiających serwisów. Tylko, że to nie będzie inwestycja, a drugi etat.

Teraz wyobraź sobie, że dostajesz propozycję:

Przedstaw biznesplan z uwzględnieniem stabilności dochodu (okres 2ch lat minimum), zwrotu inwestycji. No i możemy podpisywać umowę. Zwrot 10K w okresie rocznym, zysk w granicach 150% inwestycji w okresie dwuletnim. W razie niewypału zwracasz 15K.

wejdziesz w to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności