Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ faktor.biz

Nie ma jakiegoś "tajemnego cennika pozycjonerów". Koszt słów kluczowych ustala firma pozycjonerska na podstawie konkurencyjności. Czyli firma SEO określa w przybliżeniu, jakie musi ponieść koszta wypozycjonowania danego słowa + własna marża za pracę. Teraz pytanie takie: za ile dana firma SEO będzie pracować? Każda ma przecież własna wartość 1 godz., zasób posiadanej wiedzy teoretyczno/praktycznej, posiadanych narzędzi SEO, wielkość zaplecza itd.

Więc może się zdążyć tak, że przykładowo firma SEO A wyceni koszt słowa kluczowego na 380 zł/netto m-ąć, a firma SEO B wyceni na 230 zł/netto m-ąć. Dlaczego różnica 120 zł? Ponieważ firma SEO A względem firmy SEO B ma mniejsze zaplecze, mniej narzędzi itp. i bardziej będzie musiała się napracować, aby słowo wbić w top. 10.

Również może zdarzyć się też tak (lub podobnie), że jakaś tam firma SEO po prostu oszukuje, zawyżając stawki przy słowach mało konkurencyjnych, a wabiąc klienta niską ceną za konkurencyjne słowa. Oczywiście klient musi kupić pakiet wszystkich słów. Na czym zarabiają? Pozycjonują tylko droższe i łatwe słowa oraz "wodzą za nos" klienta w przypadku pytań, kiedy będą te trudniejsze słowa wypozycjonowane. Jakby nie patrzeć, klient co miesiąc fakturę VAT otrzymuje. To tylko jeden z przykładów schematów, jakie się dopuszczają "pseudo firmy pozycjonerskie".

edit:

Ups... faktycznie nie Ty ;) tylko @ adrian1988 (aj, człowiek zawsze musi się spieszyć, w tym z czytaniem i odp.) :)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Nie ja pisałem o "tajemniczym cenniku" ale ok:) To co piszesz jest logiczne a cenę ustala dana firma. Albo się godzisz albo nie. Klientom polecam sprawdzać frazy pod względem poziomu wyszukiwalności i tematyczności w sojej branży.

No chyba że się uprą na takie niezbyt dobre frazy...

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

A jeśli mogę zapytać, jak najlepiej sprawdzić konkurencyjność fraz? za pomocą np. adwords jaki jest przedział pomiędzy nisko-średnio a wysoko konkurencyjnymi frazami?

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

Jeszcze jedno pytanie czy taki serwer wystarczy mi na zaplecze? https://hosting.seo-linuxpl.com/ czy będzie on ok? jakie jest wasze zdanie? nie ukrywam że chciał bym to zrobić jak najtaniej. Może znacie jakiś dobry równie tani bądź nawet tańszy serwer pod seo?

Zapraszam na moje strony: Ciekawostki, teksty na zamówienie, jeśli potrzebujesz dobrych tekstów, zapraszam do współpracy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności