Skocz do zawartości

Googlas ostro wziął się za swle

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.11.2013 o 15:04, krzys2 napisał(a):

średnia trudnośc wyrażeń kluczowych

Podejrzewam że "najlepszy wypas owiec w kamienicach dolnych"

co świadczy, że nie jest najważniejszą rzeczą zdobywanie linków

Oczywiście tworzysz treść i jesteś w TOP :)

nędznych stron, nietematycznych, rzadko z PR wyższym niż 0.

Co dla Ciebie jest nędzne nie znaczy że jest nędzne w oczach naszego chlebodawcy

Czy zastanawiałeś się, dlaczego strony do których nie prowadzą żadne linki bądź kilkanaście, są na topach na średniej trudności frazy?

Bo wymiotło strony linkowane i powskakiwały te nie linkowane ,taki ten pingwinek jest :)

SEO is dead

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę, że

W dniu 2.11.2013 o 15:43, bielu napisał(a):

Bo wymiotło strony linkowane i powskakiwały te nie linkowane ,taki ten pingwinek jest :)

To według Ciebie, pozycjonowanie polega na nielinkowaniu?

Czy zastanawiałeś się, dlaczego strony do których nie prowadzą żadne linki bądź kilkanaście, są na topach na średniej trudności frazy?

Przeanalizowałem frazy od "opon" a skończywszy na "białej desce klozetowej z muszelkami" ;) i najwidoczniej mamy różne pojęcie "trudności" fraz ;)

Na podstawie tego, że jakaś strona ląduje na drugiej czy piątej stronie wyników nie można wyciągać wniosków jakie wyciągasz ;)

Obecnie można samą treścią wbić strony w topy za pomocą kilku linków zwrotnych co nie znaczy, że taki stan sie utrzyma długo bo (zwróć uwagę) jeżeli jest kilka stron o podobnej optymalizacji treści/linków/struktury to tak czy inaczej wyżej będzie ta z większą ilością linków. A fakt, że konkurencja "nie śpi" spowoduje to, że taki stan (witryny z małą ilością linków) nie będzie trwał wiecznie.

Także jak dla mnie to co się teraz dzieje to stan przejściowy spowodowany "wycięciem" znacznej ilości zaplecz...

Jeśli ktoś chce niech korzysta z własnych rozwiązań.

Też tak myślę :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Konkretne frazy, o których mówię pozycjonowane na UK: leaflet distribution, london leaflet dsitribution, flyer distibution, london flyer distribution i tego podobne. Dla mnie są to śrdniej trudności frazy. Jesli są to bardzo łatwe, kłaniam się nisko :-)

Tak, kilkoma linkami można wpic sie w topy, jednak zmienił sie sposób pozycjonowania. Z jednymi anchorami google lubi linki, za inne mozna dostac iltr. I duuuuuuzo zmieniło się w sprawie optymalizacji witryny.

Nie jest to stan przejściowy. Strony dostały filtr za złe linkowanie i tyle. Jesli teraz dalej ktoś będzie linkował według starych zasad, tak samo na kolejną domenę dostanie filtr.

W dniu 2.11.2013 o 16:21, krzys2 napisał(a):

Nie jest to stan przejściowy. Strony dostały filtr za złe linkowanie i tyle. Jesli teraz dalej ktoś będzie linkował według starych zasad, tak samo na kolejną domenę dostanie filtr.

Chyba nie zrozumiałeś - linkowanie się zmieni bo to wymusi rynek. To tak jak w supermarkecie, jak stary sposób układania towaru się przestaje sprawdzać to najpierw jedna firma układa na nowo inaczej a inne firmy ją naśladują robiąc podobnie ...

Także jeżeli masz dwie strony o podobnych parametrach wewnętrznych to o pozycjach decydują parametry zewnętrzne ...

W dniu 2.11.2013 o 16:21, krzys2 napisał(a):

Konkretne frazy, o których mówię pozycjonowane na UK

eee tam, myślałem, że trudniejsze ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Wielu ludzi żyje nadal w eopce kamienia linkowanego ... minie 2-3 lata zanim zrozumieją, że inna droga jest lepsza i skuteczniejsza ...

Beer: zamknąłbys się a nie wiedze sprzedajesz :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie chodzi o jeden kierunek w pozycjonowaniu a o elastyczność, podpisuje się umowy na usługi kompleksowe cały marketing internetowy, promowanie stron(y) w wyszukiwarkach i innych serwisach, usalibity, rozbudowa serwisów o nowe trendy, projektowanie i budowa marki i wizerunku w sieci, jak na razie nie zbyt dużej konkurencji w takich usługach, mnie to cieszy że inni oferują tylko i wyłącznie pozycjonowanie :)

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności