Skocz do zawartości

Googlas ostro wziął się za swle

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny temat w ktorym czlowiek spodziewa sie jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji i kolejny raz widzi przekrzykiwanie sie ktory ma wieksze cojones :)

Sam więc Kiler widzisz, ze na tym forum ciężko o rozsądną dyskusję. Tylko napisz, ze czegoś nie wiesz, a poligloci seowi, którzy już wszystko wiedzą i wszystko umieją, wyzwą cię od nieuków, zakał i impotentów seowych. W końcu niektórzy już dawno rozgryźli algorytmy google i to z wyprzedzeniem 10-letnim. Doskonale tez wiedzą, że jak ten i ten link zostawisz to google odpuści, a przy tamtych to filtr zostanie. Prawda jest jednak inna: większość guzik wie i drapie się w głowę i zastanawia co by tu zrobić, kiedy ich filtr dopadł. Dlatego brak merytoryki. Bo kiedy czytasz, że RR istnieje po to, aby zacząć pozycjonować od zera i tego typu głupoty to się zastanów czy aby na pewno na tym forum można coś mądrego poczytać?

Kung Fu - dla ciebie niestety dramat

Nie cierpię spamerów!

Oj przepraszam, forum według mnie jest jednym z ciekawszych w kraju. Piszący w sporej mierze też są ok. Są tu ludzie, którzy mają naprawdę dużą wiedzę i doświadczenie. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto krzyknie "guzik wiesz" i rozpoczyna się szczekanina. Większość moich postów to często zwykła prowokacja albo pytania klientów - prowokacja pozytywna bo chce wiedzieć co niektórzy mają do powiedzenia w elementarnych sprawach. Ale z tego co czytam to naprawdę niewiele. Dlatego też wielu dobrych specjalistów tutaj nie zagląda.

Jednak od niedawna mamy poważny problem w postaci Pingwina 2.1 czy ileś tam i niestety żarty się skończyły. Teraz nawet z pozoru błahe pytania i błahe zadania są niebezpieczne. Nie chcę tutaj nawet pisać kto niedawno jaki serwis załatwił, ale paru użytkowników i to tych aktywniejszych na tym forum ma spore grzechy na sumieniu. Więc cały czas sie zastanawiam czy teraz wina stoi po stronie specjalistów seo czy nierozgarniętych klientów którzy nie chcą się dostosować do zmian

Nie cierpię spamerów!

Przekonałeś mnie. Twoje infantylne pytania, składnia gimnazjalisty i głębokie zwichnięcie w kierunku mitomanii skłaniają mnie do konkluzji, że to istotnie nie komedia.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Przekonałeś mnie. Twoje infantylne pytania, składnia gimnazjalisty i głębokie zwichnięcie w kierunku mitomanii skłaniają mnie do konkluzji, że to istotnie nie komedia.

To cię zaskoczę, jestem m.in. po filologii i paru publikacjach literackich:) Nie przesadzaj z ta składnią, forum to forum, nikt tu beletrystyki nie uprawia, przynajmniej ja.

Akurat Agencja gdzie pracuję szuka starszego analityka e-commerce/seo i młodszego analityka. Jak chcesz się wykazać to wpadnij na rozmowę, zobaczymy ile jesteś wart.

Nie cierpię spamerów!

remberciak, masz zarąbisty avatar normalnie:), dopiero zauważyłem

Jak tylko chciałem się dowiedzieć jak to jest z tymi swlami po Pingwinie 2.1. Jaki procent zostawiać, jakie nasycenie brandu-anchor, kombinacje itd. Odpowiedzi nie uzyskałem ale cały czas czekam. Niestety co zostawiam to google podsyła mi w komunikacje, więc trochę się boję, że swle to już przeszłosc ale zobaczymy. Szczególnie ze jeden sklep na 12 tys linków ma raptem 300 swli, więc to naprawdę nikły procent:P

Nie cierpię spamerów!

Problemem tego forum są użytkownicy i to, że tematy bardzo często schodzą na boczny tor, to prawda. Ale niestety to wina "specjalistów" wysnuwających teorie z niczego wzięte, także trudno o merytoryczną dyskusję, skoro zanim gdzieś zajrzysz już są 4 porady. Twój temat i pytanie jest zupełnie nie na miejscu i zadałeś pytanie na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, jako "specjalista" powinieneś to dobrze wiedzieć. Powinieneś wiedzieć również to, że można pozycjonować serwis samym SWLem i przejść przez pingwina, a można dołożyć wspomniane 300 linków i dostać powiadomienie o nienaturalnych. Także jeżeli chcesz zmieniać świat, zacznij od siebie. Narzekasz na użytkowników forum, że trudno o sensowne porady, a sam zajmujesz się przydatnymi radami czy zadawaniem pytań? Założę się, że gdyby pytanie zadał ktoś zasłużony w jakikolwiek sposób dla forum. A jak robisz jakieś "prowokacje", to daj sobie z tym spokój, bo szkoda transferu i spychania wątków przydatnych dla niektórych użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności