Skocz do zawartości

Googlas ostro wziął się za swle

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

Nie strzelam :) i wiem :) i mam to gdzieś, skoro jeden z drugim nie rozumie że "durnia z siebie robi", dalej gryźcie się po ######.... i przepychajcie powodzenia :)

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powinieneś wiedzieć również to, że można pozycjonować serwis samym SWLem i przejść przez pingwina, a można dołożyć wspomniane 300 linków i dostać powiadomienie o nienaturalnych.

I sam właśnie odpowiedziałeś, że seo to głównie wróżenie z fusów, przewidywanie nieprzewidywalnego. Czyli entliczek pętliczek. Ja to doskonale rozumiem,ale sa osoby, któe tego nie wiedza i wierzą coniektórym osobom, że one doskonale wiedzą co należy zrobić w konkretnej sytuacji. A guzik prawda. W seo nie ma pewnych i jasnych odpowiedzi. Każdy przypadek jest inny. Jeden dostanie kopa za parę swli a inny pojedzie wyłącznie na nich. Czy teraz rozumiesz lekką bezsensowność tłumaczenia pewnych prawda w SEO? Takich po prostu nie ma.

Nie cierpię spamerów!

....uważasz że poziom naszego SEO to jest właśnie to co klienci powinni w rzeczywistości otrzymać? Pozycjonowanie za wszelką cenę tylko po to aby wybić pozycje? Uważasz ze to jest główny cel? Walka z algorytmem na każdym froncie aby przechytrzyć google. Dziwne że głównie my mamy problemy z google i głównie u nas google robi siekę z wynikami.

Nasz cel okreslaja klienci którzy nam płacą za nasze działania, a każdy klient chce jak najtaniej osiągnąć jak największy zysk (zakładając że pozycje to ruch, ruch = zysk). Pozycjonowanie za wszelką cene - tego właśnie chce większość klientów. Witryna dostanie filtra za rok? I co z tego? Klient który został "zdobyty" i tak przyjdzie na starą stronę, a dla nowego to czy w topie jest nowa domena czy stara nie ma żadnego znaczenia.

ciach

I to mnie cholernie wkurza u niektórych klientów. Na szczęście coraz więcej z nich odchodzi od tego myślenia. Pseudo biznsmeni próbują swoich sił biznesowych w necie, tworzą marne strony i myślą, że wszystko sprzedadzą a kilka pozycji w top 3 nabije im tysięcy klientów. A potem są dziwne pretensje i płacić nie chcą za pozycje bo nagle zdziwko, że im te pozycji niczego nie dają. Dlatego takie podejście uważam za farsę.

Nie cierpię spamerów!

ruch = zysk

To nie jest takie oczywiste

Witryna dostanie filtra za rok? I co z tego?

A co jak dostanie za miesiąc ? ;)

a dla nowego to czy w topie jest nowa domena czy stara nie ma żadnego znaczenia.

Czasami jest to ważne dla klienta a czasami najważniejsze dla właściciela strony.

Nie ma co uogólniać bo tak jak są klienci którzy pójdą na "wymianę strony" tak i są tacy którzy muszą jechać non stop tym samym brandem i wtedy powstają dodatkowe koszty bo trzeba inaczej generować ruch ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jestem na tym forum od niedawna, słyszałem ze wpisy można podlinkowac swl'ami, patrze temat - a tu na 5 stron z czego 3! sa bez użyteczne......, ale dowiedzialem sie kilku ważnych rzeczy np. jakie problemy was nękają ze strony funkcjonowania forum... To moze przydać sie do podlinkowania. POZDRO

@Beerbant dlaczego nie napisałeś 10 raz o entliczku pętliczku? :D

Kolejne odmowy dot. filtrów za SWLka, w przykładach 6 domen (2x3), PR=1 a także 2 i 3, ładne skórki, linki rozbite na części, w topach, w sidebarach.. nie ma wspólnego mianownika dla stron SWLowych oprócz sumy BL wychodzących. Domeny nie są na liście, która wypłynęła jakiś czas temu (wtajemniczeni wiedzą o co kaman).

Możecie polecić jakieś narzędzie do masowego sprawdzania BL wychodzących oprócz Xenu?

Podstrony zawsze są w przykładach, przynajmniej moich. A cóż znaczy EM? :D Bo trochę żyję ale tego skrótu nie spotkałem. W myśl mojej tezy nr 1 (w innym wątku) o proporcjach, owszem - wskazana domena / podstrona nie miałaby znaczenia, ale jak wyjaśnisz, że Google, zakładając, że czepia się proporcji itd. wskazuje podstrony z anchorem typu: domena.pl? Bo jeden gostek na forum pisze, że dostał taki przykład w powiadomieniu.

Aaaa no tak EM, no przecież, pewnie jesteście z Warszawy :P:D EM częściej określa się w branży hasłem "frazy komercyjne" lub "commercial anchors" czyli FK lub CA :D

No gdyby nie było w powiadomieniach linków typu "domena.pl" to przyznałbym Ci rację ale niestety jest inaczej i raczej tu o proporcje nie chodzi a o oflagowywanie domen (teza nr 2). To tylko hipotezy ale bardziej skłaniam się tej drugiej tezie właśnie. Uzasadnienia opisałem w innym wątku, były testy, 1-2 domeny wyjęte z obiegu spowodowały ściągnięcie filtra ręcznego (nie stanowiły one ilością BL żadnej większej części profilu linków, może 2%) itd. Aktualnie mimo wszystko sprawdzam tezę nr 1 o proporcjach, trochę to potrwa, dam znać. Testy w toku.

poziom naszego SEO to jest właśnie to co klienci powinni w rzeczywistości otrzymać? Pozycjonowanie za wszelką cenę tylko po to aby wybić pozycje? Uważasz ze to jest główny cel? Walka z algorytmem na każdym froncie aby przechytrzyć google.

Osoba odpowiedzialna za cenny brand pokazuje drzwi agencji, która tylko ośmieli się coś wspomnieć o rozliczeniu "za pozycje". Takie są standardy niemieckie i to nie dlatego, że Niemcy lubią przepłacać i są głupi, tylko dlatego, że to jest nieefektywne. Ryzyko i straty z tym związane są większe niż oszczędności. I tak będzie również w Polsce, to kwestia miesięcy. SEO nie będzie kwestią instrumentarium tylko budżetu.

Pomimo, że się zazębiają, należy rozróżniać szeroko rozumiany marketing internetowy od pozycjonowania. Etymologia tego drugiego terminu raczej nie daje miejsca na interpretacje. A w Search Engine Optimization chodzi raczej o zdobywanie wysokich pozycji (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale po co inaczej byłoby optymalizować pod kątem wyszukiwarki internetowej?). Ergo, sposób rozliczania o jakim piszesz raczej nie dotyczy SEO.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności