Skocz do zawartości

Googlas ostro wziął się za swle

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

A ja właśnie wywaliłem wszystkie swle, wp katy, qlweby, precle-srecle jak to mawia Zgred i inne badziewia i czuję się wolny, normalnie jak po jakiejś spowiedzi:)

I czuję się też trochę jak pudel ogolony niemal do rosołu.

Na efekty poczekamy

Kung Fu SEO - w pewnym sensie masz rację, ale optymalka służy również użytkownikom i robotom, a nie tylko pozycjom w serpach (przynajmniej według założeń). Po prostu stało się tak, że to pozycjonerzy wpadli na genialny pomysł aby optymalkę wykorzystywać jedynie do pozycji. Poza tym jest pewna granica której przekraczać nie możemy, wg. google można optymalizować do pewnego poziomu nie myśląc w ogóle o pozycjach, a niestety ten poziom dawno przekroczyliśmy bo w seo myśli się tylko o pozycjach. Niestety wadliwy produkt google nie przetrwał próby praktycznej i się załamał.Trochę jak w naszym prawem: mamy masę przepisów których nie da się przestrzegać z powodu ich wadliwości, ponieważ sa sprzeczne i niepraktyczne, ale za nieprzestrzeganie grozi kara. I tak samo jest z google.

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja właśnie wywaliłem wszystkie swle, wp katy, qlweby, precle-srecle jak to mawia Zgred i inne badziewia i czuję się wolny, normalnie jak po jakiejś spowiedzi:)

Moim skromnym zdaniem podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie. To tylko strona internetowa.Popatrz na to tak; jak wtedy gdy podpinałeś swla czy dodawałeś do kolejnego bylejakiego katalogu. Co wtedy myślałeś ? Miałeś to w du.... . I teraz też tak to traktuj.

A ja właśnie wywaliłem wszystkie swle, wp katy, qlweby, precle-srecle jak to mawia Zgred i inne badziewia i czuję się wolny, normalnie jak po jakiejś spowiedzi

Jaką pokutę dostałeś, co niedziela uczestniczyć w mszy?

Jeśli wywaliłeś to co dałeś w zamian?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A ja właśnie wywaliłem wszystkie swle, wp katy, qlweby, precle-srecle jak to mawia Zgred i inne badziewia i czuję się wolny, normalnie jak po jakiejś spowiedzi

Jaką pokutę dostałeś, co niedziela uczestniczyć w mszy?

Jeśli wywaliłeś to co dałeś w zamian?

Pieszą Pielgrzymkę do któregoś z oddziałów Google? Naturalne w firmowej koszulce.

P.S. Nadgorliwość wciąż jest gorsza do faszyzmu.

P.S. 2. Uprzejmie przepraszam za cytat w całości ale doskonałych wypowiedzi nie sposób skracać.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

swli maja tez ewoluowac.

juz nie wystarczy walic na chama linkami byle gdzie.

Wywaliłem to co było, a nie co dodałem. Klient przychodzi już którejś tam agencji, filtr jest, ruch zerowy, to sytuacja jest tylko jedna. A czym zastępuję to moja tajemnica, ważne ze mimo filtru skoki są nawet o 20 pozycji na sporo fraz niezafiltrowanych:) No ale zobaczymy jak google ostatecznie zareaguje po zgłoszeniu, jak się utrzymają pozycje albo wzrosną będzie ciekawy kejs. A poleci 95% anchorów match exact.

Wolę mieć kilka mega mocnych linków niż tysiąc śmieci z wp katów.

Nie cierpię spamerów!

pozycjonowanie SWL, em ma to do siebie ze jak juz strona wpadnie w filtr to wystarczy wyłączyć linkowanie zeby linki zniknęły i cala zabawa w analizę linków odpada

https://seo.zgred.pl/co-dziala-co-nie-dziala-przy-pozycjonowaniu-po-pingwinach-innych-zwierzatkach-test-real-case-study-2316

po wyjściu z filtra włączamy linkowanie

....

Wolę mieć kilka mega mocnych linków niż tysiąc śmieci z wp katów.

Ja po ostatnich pingwinach nie mam zielonego już pojęcia jaki jest mocny wiec Super wreszcie ktoś kto mi powie jaki to jest mocny link ?

Marketing internetowy dla firm

Super wreszcie ktoś kto mi powie jaki to jest mocny link ?

I na prawdę w to wierzysz? :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ojciec_Pio napisał że woli mocne linki to chyba wie jakie to są skoro porusza ten temat wiec mam nadzieje że mnie lamera uświadomi jakie to są na dzień dzisiejszy mocne linki

Mocne linki już nie wysraczą. Żeby odnosić prawdziwe sukcesy trzeba używać linków INIEMAMOCNYCH! :D

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

Do tej pory, aby zdobyć wysokie pozycje w google, trzeba było mieć dużo linków prowadzących do strony. Google sprytnie ostatnio rozwiązało problem wykrywania nienaturalnego linkowania. Teraz aby zdobyć wysokie pozycje na dosyć trudne wyrażenia trzeba mieć czasami tylko KILKANAŚCIE linków. I nie muszą to być mocne linki. Ci, co naprawdę zajmują się pozycjonowaniem z pewnością przeanalizowali ostatnie zmiany w algorytmie i wiedzą 'co w trawie piszczy'. Oczywiście, ta sytuacja utrzyma sie do póty, do póki znowu nowe wytyczne stana się normą. Mam nadzieję, że szybko google nie zmieni swoich zasad.

Google sprytnie ostatnio rozwiązało problem wykrywania nienaturalnego linkowania.

:hahaha:

Teraz aby zdobyć wysokie pozycje na dosyć trudne wyrażenia trzeba mieć czasami tylko KILKANAŚCIE linków. I nie muszą to być mocne linki

:hahaha: x 2

i wiedzą 'co w trawie piszczy'

Dlatego uśmiechają się czytając powyższe wnioski ;)

W mojej opinii przyszłość leży w (tak to sobie nazwałem) budowaniu treści wychodzących naprzeciw "pytaniom zadawanym w kontekście danej frazy" oraz kontekstowym linkowaniu i to bardzo szeroko pojętym.

PS

póki co odnośniki i ich "jakość" oraz ilość dalej się liczą ale zmianie uległo pojęcie "jakości" .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Nie zgodzę się z tym co piszesz. Fakt, jakośc i wartośc linków ma jakieś znaczenie, ale to nie jest najważniejsze. Kilka dni temu przetestowałem pewną strone (średnia trudnośc wyrażeń kluczowych - razem około 30). Po 4 dniach (CZTERECH DNIACH), strona znalazła się na wszystkie wyrażenia na pozycjach od 13 do 50. W tym czasie dodanych zostało około 10 linków (DZIESIĘĆ) - możliwe, że nie zostały one nawet zaindeksowane - co świadczy, że nie jest najważniejszą rzeczą zdobywanie linków. Te linki, które sa dodane sa naprawdę z nędznych stron, nietematycznych, rzadko z PR wyższym niż 0. Po zaindeksowaniu wszystkich (dodałem łącznie około 100 linków), strona na wszystkie frazy powinna być na 1 miejscu w google (daje na to 2-3 tygodni).

Czy zastanawiałeś się, dlaczego strony do których nie prowadzą żadne linki bądź kilkanaście, są na topach na średniej trudności frazy?

To są moje przemyślenia, moje testy. Jeśli ktoś chce niech korzysta z własnych rozwiązań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności