Skocz do zawartości

[marudzenie] zderzenie z abuse onetu czyli...

weecioo

Rekomendowane odpowiedzi

takie mnie przemyślenia napadły. Z jednego z serwisów wysyłam newsletter z ofertami pracy... no i wzieło i trafiło na mnie, nie było do tej pory weryfikacji maili, ktoś podał nie swój adres i blacklista ;)

Po drodze mail od onetu utonął wśród zwrotek, bo na abuse nikt nie napisał.... więc ogólna i nie żebym miał jakieś specjalne pretensje do onetu o tą blackliste (już prędzej do ciołka który zamiast napisać do nas na jakiś sensowny adres nie napisał wcale albo też odpisał na adres automatu). Ale po kontakcie z abuse tak mnie naszło- czy w Polsce już wszyscy zawsze będą obciążeni odium "pani z okienka na poczcie" ? Już nie wspomnę że nawet pierwszy mail był niesympatyczny choć rzeczowy, to już odpowiedź na maila z pytaniem "co sie właściwei stało" zwaliła mnie normalnie z nóg. Pełno tam było "Taaak...." "proszę mi łaskawie powiedzieć" "a to ciekawe"... no normalnie ostatni raz tak ze mną gadali w dziekanacie albo w WKU! Ludzie, jakbym ja tak odpisywał użytkownikom to przecież by mnie z roboty wyj....rzucili :)

No i czekam na odpowiedź co trzeba zrobić żeby się wykopać z blacklisty bo na razie wynika że się nie da :) No więc co? No więc znajdę inny sposób żeby jednak do ludzi z onetowymi kontami dochodziły choćby potwierdzenia rejestracji (ale to też ryzyko jak sie ktoś pomyli, bo cyt. "jeden mail też jest spamem" :unsure: ), to jakbym chciał true spamować toby mnie ta blacklista nie powstrzymała... więc co, kolejny "bacik na maluczkich" ?

ktoś miał takie doświadczenia już ? :)

Hej!

Weecioo, napisz im suchegi i wyczerpujacego maial przedstawiajac jak dziala twon newsletter, pokazujac polityke prywatnosci (o ile postadzasz) z ktora zapisujacy sie zgodzil. Wytlumacz jak dziscku na jakich zasadach dziala dopisywanie i ze kadzy moze wpisac dowolny e-mail.

A na koncu dopisz im, ze Twoj newsletter dziala dokladnie tak samo jak newsletter prowadzony przez nich (podaj linka). :-)

Sukces gawrantowany!

.... no chyba, że nie masz u nich wykupionych boksów ;-)

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności