Skocz do zawartości

Ubezpieczenie od skutków włamania na serwer :D

Były... viper134

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż na Allegro zamówiłem aby za 300zł ktos mi zrobił profesjonalną stronę wymyślonej firmy - zaplecze ;)

Dostałem nawet ładną stronę z serwerem bez limitu i tak dalej i dostałem dzisiaj maila z informacją, że serwer już działa oraz małą reklamę ;D

Ponieważ na serwerach często przechowujemy cenne dane - są one narażone na ataki amatorów jak i profesjonalnych hakerów i chodź zespół ........ stara się uniknąć przykrych sytuacji w trosce o bezpieczeństwo umożliwia zakup usługi ANDROMEDA - W ramach opłaty aktywacyjnej 35zł otrzymują Państwo stronę zabezpieczoną bankowym certyfikatem Comodo PositiveSSL, za który trzeba zapłacić zwykle minimum 49€ - taki certyfikat potwierdza bezpieczeństwo oraz budzi zaufanie, ponadto usługa ta gwarantuje, że w przypadku sytuacji awaryjnej nie zostaną Państwo bez pomocy - w ramach jednej opłaty miesięcznej otrzymujecie Gwarancję na kwotę do 6000zł - w przypadku włamania, skasowania plików lub strony do tej kwoty - ekipa ......... odzyska Państwa dane lub odbuduje stronę

oprócz certyfikatu za nic chyba nie płacą bo pewnie mają backup często robiony z drugiewj strony sprawdziłem, że za 96zł nie dostanę tego SSL a przydałbymi się ten sertyfikat aby uwiarygodnić ze strona jest brokera ubezpieczeniowego

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Nie ma takich ubezpieczeń. Można jedynie ubezpieczyć dane ale trzeba robić backup danych raz na tydzień. Ubezpieczyciel zwróci koszty ponownego wgrania danych. Więc jeśli ktoś umie zrobić backup to i wgra sobie sam.

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Ale przecież to jest ubezpieczenie za złamanie szyfru, które ma się nijak do utraty danych! Dzieciaki przeczytały o jakiejś gwarancji na coś i uznały, że można to podłączyć pod inne problemy. Zresztą z pisaniem też, jak widać ("chodź zespół"), mają problem...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

W tym kraju da się wszystko ubezpieczyć ;)

https://www.pzu.pl/produkty/ubezpieczenie-sprzetu-elektrycznego

Ubezpieczeniem może zostać objęty:

1. stacjonarny i przenośny sprzęt elektroniczny, jak np.:

• elektroniczny sprzęt biurowy, w tym: serwery, komputery stacjonarne i urządzenia peryferyjne,
  • sieci komputerowe,

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Pozostaje tylko jedno pytanie - skąd mają certyfikat warty 209zł za 35zł tylko przez ten certyfikat mysle o tej ofercie

@warol Teoretycznie właśnie podejrzewam, że to chodzi o odbudowanie danych na serwerze po awarii/włamaniu wielokrotne kopie zapasowe dziennie na innych serwerach często to standard, ale skoro ja klientowi potrafię wcisnąć, że DNS jest osobno płatny a serwer osobno to dlaczego by nie zarabiać za darmo nic nie robiąc na "ubezpieczeniach" - ciekawy mają warunek zabezpieczenia strony na Wordpress Dwupoziomowe Logowanie Google Authenticator a jeżeli strona nie jest na ich serwerach nie opłaca się tego brać taka różnica w cenie

@Arkadiusz

Uciekłbym ale serio odwalili kawał dobrej roboty dokładnie tak jak chciałem

Jakub Jaworowicz

Czyli już wiem jak im się to opłaca. Wychodzi na to że biorą kasę za nic serwery tylko mają w 1&1 więc pewnie backup co kilka godzin i tyle

Jakub Jaworowicz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności