Skocz do zawartości

Dedyk/vps pod harvestowanie proxy

Piotruś

Rekomendowane odpowiedzi

Serwery hostamusa stoja w ovh, a tam banuja za harvestowanie proxy.

Hostamus to jedyny znany mi hosting bulletproof co stoi na OVH, wiec jeśli mowie że 1,5 roku mam XPCP co non-stop sprawdza ok 300 000 proxy/24h, to tak jest nie wymyśliłem to sobie.

Wiec wytłumacz mi czemu OVH nie banuje ich ( hostamusa) za abuse? właśnie ja tez nie wiem

300k proxy na dobę to niewiele. Ostatnio testowałem harvester proxy na dedyku w ovh. 150k proxy na minute i anti hack + serwer przełączony z automatu w rescue. 300k proxy na dobę umyka ich radarom.

Właściciel hostamusa musi mieć wtyki w ovh, albo sam w nim pracuje i sobie dorabia. Skanowanie proxy = wyłączenie serwera z automatu, a zanim abuse dojdzie i ktoś je rozpatrzy... może ono gdzieś zniknąć po drodze ;)

300k proxy na dobę to niewiele. Ostatnio testowałem harvester proxy na dedyku w ovh.

ale mówimy w tym przypadku o VPS za 34 USD, jak na taki VPS wynik całkiem przyzwoity.

Co do serwerów bullet to jak na taki pieniądz chodzą bardzo dobrze szczególnie ta seria na dyskach ssd.

A jeśli V-mine dają gwarancje ze nie wywalają za skan portów z VPS to warto skorzystać.

Bo cenowo dalej już tylko chińskie dedyki po ok 250 USD miesięcznie.

150k proxy na minute

Obudź się ze snu ... :zeby:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

150.000 / 60 = 2.500 na sekundę przy zerowym narzucie na zestawienie połączenia

Co nawet rozkładaj na 100 wątków daje po 25 na wątek na sekundę przy zerowym narzucie czasu na zestawienie połączenia TCP/IP.

Dodaj do tego ~ 100 ms na REALNE zestawieni każdego połączanie ... ITD daj znać ja się :lazy: .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności