Skocz do zawartości

wysyłać czy nie wysyłać disavow tool - oto jest pytanie

kinga.w86

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

mam pytanie - domena mocno spadła mi w wynikach po ostatnich aktualizacjach algorytmu, ale nie dostałam żadnego powiadomienia o nienaturalnych linkach czy ręcznych działaniach.

Przeglądając linki (na 300 tys, około 300 jest nędznej jakości) zauważyłam trochę spamowych komentarzy i stopek na forach (być może dodawanych jakimś automatem)..

problemem jest też nadmierne linkowanie na jedno słowo kluczowe..

pytanie - czy użyć narzędzia do zgłoszenia disavow links czy raczej jest to kłopot z anchor textem i lepiej skupić się na zróżnicowanych anchorach w link building? :-)

Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

skup się na linkach "side-wide" bo przy takiej ilości BL na pewno masz ich sporo.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

czyli najpierw umieszczam linki które teraz uważam za spamowe a następnie tam gdzie dało się linki zgłaszam strony do googla - (tu powinienem cos napisać jeszcze ale sobie odpuszczam)

jak są to linki na forach to je zostaw - to w ewentualnym zgłoszeniu po powiadomieniu można napisać, że to ktoś je umieścił i są naruralne, chyba że wszystkie stopki wyglądają tak samo - wtedy jak robiło sie to samemu lub zlecono aby ktos to zrobił automatem poprosić o loginy, hasła do tych profili - i zróznicować

przy zamawianiu usługi u kogoś zamawiać najlepiej u osoby która przesyła takie dane

chodź jak widzę po twojej stopce to ty wykonujesz takie usługi,

pozyskiwanie linków -
więc takie dane trzeba zawsze mieć i zapisywać, właśnie przy takich problemach,

jak masz ponadto 300 tysięcy linków (nie znam frazy) to może właśnie nadmiar linków jest problemem, teraz nie należy przesadzać z ilością linków ale wszystko zależy od fraz

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

na 300 tys, około 300 jest nędznej jakości

Obstawiam, że proporcja jest właśnie odwrotna :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zmień domenę

Powiesz też tak ALLEGRO czy innym jak dostaną po du**e :)? Bez przesady, może i ma te 300k linków ale jeszcze wszystko zależy ile jest w SIDEWIDE i z ilu domen.

Niech ogarnie % na frazy brandowe, usunie sidewide, pozmienia gdzie się da na bardziej unikalne NAZWY w katalogach, niech usunie linki z treści katalogów, niech usuwa linki z WWW N/A :)

No ale najpewniej jest przejrzeć stronę, bo być może napchane jest fraz kluczowych dodatkowo na www i do tego ukryte :)

Przeglądając linki (na 300 tys, około 300 jest nędznej jakości)

Według Open Site Explorer brakuje Ci zaledwie 30 k (tj. 10 % tego co masz ) żeby dogonić WP :). Jesteś właścicielem wirtualnej polski ? Sprawdzasz te linki do usunięcia czy jakoś masówkę robisz ? Gdy poświęcisz sekundę na każdy link zejdzie Ci około 83 godziny pracy. Ile czasu linkowałeś ?

300 tys linków analizuje sie od 1 do 3-4 dni.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wręcz przeciwnie - ja analizuję pliki ręcznie :) automatyzacja to zabójstwo - nie ma narzedzia na świecie, które ze skutecznością chociażby 70-80% pokazałoby które domeny/linki są lipne :)

nie ma narzedzia na świecie, które ze skutecznością chociażby 70-80% pokazałoby które domeny/linki są lipne

Tu mylisz się.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności