Skocz do zawartości

wysyłać czy nie wysyłać disavow tool - oto jest pytanie

kinga.w86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przypuśćmy, ma 300k back linków w tym 10k refering domain (to już zmiejsza Ci się liczba do 10k)

Odrzucasz co nie są w indeks (bo wiele takich jest co wcale się nie znajduje site:adres w google).

Następnie odrzucasz www z N/A

Następnie odrzucasz strony gdzie jest dużo linków wychodzących

Usuwasz domeny (.RU czy CHińskie)

Zmieniasz w katalogach z anchorów na link do www, gdzie się da aby to było unikalnie.

Usuwasz precle z linkami w treści (anchorami)

Usuwasz linki sidewide i powinno telepać :)

No chyba, że masz dużo linków jeszcze z WWW zupełnie nie odpowiadających Ci tematyką (tutaj też musisz pomyśleć).

Jednak, jeśli nie wiesz jak się za to zabrać to lepiej to zleć komuś bo bajzlu można sobie dużego narobić :)

EDIT: literówka

jak masz ponadto 300 tysięcy linków (nie znam frazy) to może właśnie nadmiar linków jest problemem, teraz nie należy przesadzać z ilością linków ale wszystko zależy od fraz

Bardziej teraz zależy od optymalizacji i właściwego "rozkładu" linków . Dalej są "sełospecjaliści" którzy dalej pchają wszystko "co im ojczyzna dała" na strone główną ... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beer dobrze piszesz :P

Aby to było naturalne, powinno się linkować podstrony i starać się by nie było wszystko na jednej www.

Jeśli coś dotyczy NOKII powinno dotyczyć NOKII a nie tak, że na stronie główną walisz : Nokia/Alcatel/Samsung tylko walisz w podstrony na których masz informacje.

Ludzie zawsze myślą, że jak sie linkuje to główną.

Jeśli np. sklepy są to zawsze lepiej jest by trafił do www ze zdjęciem czego szuka a NIE MASY INNYCH produktów, które im nie są potrzebne! Ale ciężko jest ludzi przekonać.

Odrzucasz co nie są w indeks (bo wiele takich jest co wcale się nie znajduje site:adres w google).

Następnie odrzucasz www z N/A

Następnie odrzucasz strony gdzie jest dużo linków wychodzących

Usuwasz domeny (.RU czy CHińskie)

Zmieniasz w katalogach z anchorów na link do www, gdzie się da aby to było unikalnie.

Usuwasz precle z linkami w treści (anchorami)

Usuwasz linki sidewide i powinno telepać :)

Niezła ściema... :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Lepiej od razu walnąć wszystko do disavow i po problemie.

Nie czytałem wszystkich postów ale wydaje się, że autor chce być świętszy od papieża. Jeszvze przed otrzymaniem kary chce się pokajać. A wystarczy tylko zmienić profil linkowamia. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

wg mnie autor tematu musi zmienić sposób linkowania swoich klientów

Wykonam pisanie tekstow SEO - reklamowe, zaplecza, precle i pozyskiwanie linków - wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

z tego co się obserwuje lepiej mieć teraz mniej linków niż za dużo prowadzących do domeny docelowej, a wysyłanie przez google powiadomień powoduje własne panikę wśród niektórych i chcą jak powiedział to SzlafRock

Jeszvze przed otrzymaniem kary chce się pokajać.

wg mnie wysyłanie disalov bez informacji o tym, że zgłoszono linki które ktos bez mojej wiedzy przywalił aby mnie depozycjonował jest wielkim błędem, tak samo jak zgłoszenie czegoś zanim oficjalnie google wysłało do nas informacje

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

wg mnie autor tematu musi zmienić sposób linkowania swoich klientów

Wykonam pisanie tekstow SEO - reklamowe, zaplecza, precle i pozyskiwanie linków - wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

- stroną zajmuję się od miesiąca, linki były zdobywane w przeciągu 2 lat, tak więc ja nie odpowiadałam za ten profil linkowania :-)

- 300 tys. linków - tyle pokazuje google webmaster tools - domena ma kilka lat i PR 4, więc taka liczba linków jak dla mnie nie jest przesadna

Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

Chcesz mi powiedzieć ze naturalne jest że 300 tys internautów nawet w kilka lat uznaje ze strona sprzedawcy np opon jest tak wartościowa, ze chce się podzielić tym linkiem podzielić z innymi i to zarówno na stronach forum mongolskich fryzjerów, jak i rosyjskich wielbicieli np kucy, co więcej ci internauci nauczyli się dzielnie polskiego, tak aby nie przekręcić anchora, co więcej w miedzy czasie poznali podstawy HTML-a aby ich głos nie skończył jako marne NF.

Normalna nie pozycjonowana strona ma kilka/kilkanaście linków ( jak ma farta)

Z GWT możn apobrac max 100.000 linków jako próbkę reprezentatywną. Więcej sie nie da.

Cały czas koledzy podppowiadają jak zrobić analizę:

- odstrzelić linki site-wide czyli te gdzie liczba linków jest większa niż 1 w tabeli

- odstrzelić te gdzie są linki w liczbe 3-10 - co pwooduje że może to być link z treści

i tak dalej ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kinga rozpoczynając ten temat nie podałaś, ze przejęłaś pozycjonowanie i dlatego taka moja odpowiedz,

więc taka liczba linków jak dla mnie nie jest przesadna

przy obecnych zmianach algorytmu jest to przesada niestety

zrob tak jak podpowiadają ci w tym temacie i będzie OK

BANERY REKLAMOWE

Nie można odstrzeliwać BL>1 bo często z youtube.com jest więcej niż 1, często z for (nie ze sygnatur czy "moja strona www") a z treści, często z zaprzyjaźnionych witryn firmowych, wiele witryn linkuje podwójnie bo np. z indeksowanych stron do druku (Google nie będzie karać za niedociągnięcia optymalizacyjne, 95% stron na świecie jest niezoptymalizowanych zapewne pod kątem stron do druku) itd. więc trzeba selekcjonować jeśli ktoś nie robi swoimi regułami w Excelu ;) podobnie z ilością stron docelowych, jeśli są w GWT domeny, co mają >1 to może to być forum i linki naturalne lub np. serwisy zaprzyjaźnione linkujące do artykułów na np. naszym pozycjonowanym wortalu itd.

Wg mnie nie ma reguły na domeny linkujące do >1 stron docelowych, trzeba już ręcznie oceniać, na szczęście wszystko jest na tacy w GWT, czas mimo to ucieka..

Wypada mi się zgodzić ze Zgredem i przedefiniować termin "naturalny link" i "dobry link" na "naturalny i dobry dla Google". Niestety już drugi raz Google w przykładzie dla nienaturalnych linków podaje mi na tacy odnośnik zawierający neutralne słowo kluczowe + nazwę firmy. Odnośnik wstawiony przez jakiegoś blogera w blogrollu między dziesiątkami innych linków o podobnej tematyce. Blog ma wiele artykułów z masą zdjęć. Pod każdym wpisem naturalne komentarze. O linka oczywiście nie prosiłem i dowiedziałem się o nim dopiero analizując linki prowadzące do ukaranej strony. Dlatego z 300.000 linków najprawdopodobniej jednak te 300 będzie dobrych według Google.

Treningi WattUp.pl

jeszcze troche bedzie trzeba dawać informacje na stronie głównej -

Proszę nie linkować naszej strony, gdyż możemy za to zostać ukarani przez google i tym samym nasza strona może zniknąć z wyników wyszukiwania.

BANERY REKLAMOWE

Nie można odstrzeliwać BL>1 bo często z youtube.com jest więcej niż 1,

A kto Ci kazał spamowac YT :P

często z for (nie ze sygnatur czy "moja strona www") a z treści

G to doskonale rozopoznaje

, często z zaprzyjaźnionych witryn firmowych, wiele witryn linkuje podwójnie bo np. z indeksowanych stron do druku (Google nie będzie karać za niedociągnięcia optymalizacyjne, 95% stron na świecie jest niezoptymalizowanych zapewne pod kątem stron do druku) itd. więc trzeba selekcjonować jeśli ktoś nie robi swoimi regułami w Excelu ;) podobnie z ilością stron docelowych, jeśli są w GWT domeny, co mają >1 to może to być forum i linki naturalne lub np. serwisy zaprzyjaźnione linkujące do artykułów na np. naszym pozycjonowanym wortalu itd.

wiele razy takie przyjacielksie linki kończyły sie filtrem - ich nofollowowanie czy usunięcie skutkowało pozytwynym RR

Wg mnie nie ma reguły na domeny linkujące do >1 stron docelowych, trzeba już ręcznie oceniać, na szczęście wszystko jest na tacy w GWT, czas mimo to ucieka..

niekoniecznie :) są pewne rzeczy na ktore patrząc od razu wiesz po nazwie czy po adresie URL że tam siedzi zaplecze ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności