Skocz do zawartości

Obstawiamy czy będzie pozytywna odpowiedź

Pankir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na wstępie napiszę o domenie - jedna z wielu stron mojej firmy (dlatego mogę sobie pozwolić na ten test), txt na stronie unikalne (żadnej mieszarki), dobrze zrobiona pod klienta, linkowana statlinkiem i jakiś miesiąc gotlinkiem, 2 miesiące przed filtrem zdjęta z tych systemów, Kupiona około 1,5 roku temu, parę linków po starym właścicielu (linki site wide w stopce około 25 stron. Linki EM Gdynia, natomiast moje miasto to Wrocław). 2 tyg temu napisałem RR w sumie to samo co teraz ale grzeczniej. Dostałem odpowiedź negatywną mimo iż jasno napisałem, że wszystkie obecne linki są po starym właścicielu. dzisiaj napisałem troszkę agresywniej :) No i obstawiamy jaka będzie odpowiedź guglarzy.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam TAK jak pisałem w poprzedniej wiadomości, LINKI nie zostały umieszczone przez nas. Domena została kupiona niecałe 2 lata temu, nasza firma pochodzi z Wrocławia natomiast tak jak widać w linkach przesłanych przez Państwa:

"(...)Przykładowe URL-e:

h t t p://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxria2.html

h t t p://xxxxxxxxxxxxx...-6.html  (...)"

linki reklamują serwis z miasta "Gdynia""

Tak więc nie mamy nawet najmniejszego interesu pojawiać się wysoko w tym rejonie Polski.

A tak na marginesie czy wasza konkurencja np Bing linkująca nienaturalnie na waszą domenę "google.pl" ma szansę spowodować nałożenie filtra? Bo jak nie to w naszym kraju nazywa się to niedozwolonymi praktykami monopolistycznymi i takie działania naruszają przepisy ustawy z 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (DzU z 2003 r. nr 86, poz. 804 ze zm.), dotyczące zakazu nadużywania pozycji dominującej na rynku.

Z poważaniem Kierownik serwisu Axxxx Kxxxx

PS. If You don't understand Polish please respond I will translate this massege to english

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chciałem jeszcze wspomnieć o ustawowych 2 tygodniach odpowiedzi na korespondencję ale wypadło mi z głowy. :P

Heh, pisanie z botami... Do czego to już doszło.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

na Twoim miejscu chciał bym mieć 100% pewności że to boty. Pracownik gugla może nie mieć poczucia humoru. A tak na marginesie to miałem kilku klientów którym się wydawało że sypiąc paragrafami i ustawami mogą coś u mnie zwojować. Mieli pecha bo nie zawierali ze mną żadnej umowy i terminy mnie nie obowiązywały. Swoją drogą dziwi mnie troszkę Twoje podejście - jak by to była Twoja domena i w dodatku byś ją piescił kilka lat to założę się ze czegoś takiego byś nie napisał, ale może to ja już jestem za stary i nie wiem jak "pokonywać" google ....

Ah blejk - klientów ale nie od pozycjonowania :P . Pisałem że jestem pracownikiem fizycznym i się tego nie wstydzę .Pozycjonowanie to hobby :)

No bo jak kurde nie rozumieją, że linki były przed kupnem domeny.. zresztą mogliby sami sprawdzić jak dawno temu linki zostały zaindeksowane i kiedy domena zmieniła właściciela. No chyba, że wszechmocnemu google skończyły się pieniążki na serwery archiwum. :)

Strony nie pieściłem zrobiłem i tyle. To miała być strona na "Branże+dzielnica" i na tą frazę się trzyma na pierwszym miejscu (cały top 6 jest mój) , ale chciałem "Branże+miasto" i dlatego dostałem filtr tak więc dla mnie nie ma różnicy czy filtr będzie trwał 1 dzień czy lata, na frazy na które została zbudowana działa. (każda strona ma inny numer telefonu aby konkurencji nie podkurwić i dzięki temu wiem,że mam konwersje :) )

No bo jak kurde nie rozumieją, że linki były przed kupnem domeny.. zresztą mogliby sami sprawdzić jak dawno temu linki zostały zaindeksowane i kiedy domena zmieniła właściciela. No chyba, że wszechmocnemu google skończyły się pieniążki na serwery archiwum. :)

Chłopie (czy tam chłopcze), obudź się. To jest potężna korporacja. Z korporacjami się nie dysutuje, no chyba ża sam reprezentujesz korporację. Korporacja jest bardziej zamknięta niż rząd. Nikt nie będzie się przejmować pojedynczym serwisikiem jakiegoś tam ludzika. Zrobią co łaska i tyle. Więc jak już o coś prosisz, to grzecznie, bo to większa szansa na rekację korpo niż straszenie śmiesznymi paragrafami. A jak ci nie odpowiedzą to musisz się z tym liczyć i pogodzić.

Tak to funkcjonuje i póki co nie ma zmiłuj, chyba, ze jesteś w stanie zaangażować parę milionów osób, w tym tysiące pełniących funkcje, które maja wpływ na stanowienie i egzekwowanie prawa.

Goglowi całe Chiny nie podskoczą (i nawzajem), a ty się wyrywasz?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Co poniektórzy Dorośli nie mają tutaj poczucia humoruuu... google tez nie miało powielili ostatnią odpowiedź z tymi samymi linkami :)

A co do stawiania sie googlowi to mi to lata czy strona wróci (jakbyś przeczytał dokładnie moje wypowiedzi to byś zrozumiał) chciałem po prostu sprawdzić taką taktykę. Bo niestety (a może i stety) nie mam doświadczenia z filtrami, co chyba nie świadczy o mnie źle??

Ps w moim RR nie ma żadnego straszenia jest tylko pytanie :P

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Trzeba uruchomić stronę na Facebooku antygoogle :)

Google jest złe ale skoro mogę na tym zarobić to będę korzystał nadal.... Zakrawa to o lekką hipokryzję. Poza tym przedstawianie Binga jako alternatywy dla Google jest trochę śmieszne - Mircosoft też zmieni swoją politykę gdy zdobędzie większy kawałek rynku. Oni też są nastawieni na zyski.

Ogólnie znaleźliście nowy sposób na leczenie kompleksów - nie umiem poradzić sobie ze zmianami w algo, to napiszę, że to wina G.

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

@wspolczynnik

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Swoją opinię na ten temat wyraziłem też w odpowiednim temacie.

Link do fanpage'a podałem tylko w odpowiedzi, aby pokazać, że taka strona już istnieje.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności