Skocz do zawartości

Do czego nadaja sie jeszcze swl-e rotacyjne

Lily

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakos mi sie nie chce wierzyc xanowi - moje obserwacje wskazuja ze nie tylko nic nie poprawiaja ale jakby pogarszaja sytuacje ze3 nawet po zdjeciu nic sie nie chce ruszac. A biorac pod uwage ze google testowalo podwujnym wywolaniem czy sie linki nie zmieniaja - wnioski nasuwaja sie nieciekawe dla swl zmiennych (chociazby)

..... Moje obserwacje wskazuja ze nie tylko nic nie poprawiaja ale jakby pogarszaja sytuacje ze3 nawet po zdjeciu nic sie nie chce ruszac.........

Widzisz sam odkryłeś ze możesz się pozycjonować SWL tylko zamiast siebie wal w konkurencję

Marketing internetowy dla firm

Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego

Słyszałeś o scyzorykach "multi funkcyjnych" ? ;)

SWL to taki scyzoryk - jeżeli wiesz jak to otworzysz puszkę, zetniesz drzewo, pokroisz chleb i zrobisz sobie kanapkę. Jak jesteś "kiep" to się skaleczysz i wykrwawisz na śmierć ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ju było kilka testów potwierdzających skuteczność - kwestia, do czego i jak się je stosuje

A czy ktos przetestowal te teesty albo platne szkolenia, konferencje itd?

Rozumiem bol Xanna ale patrzac od strony google najlatwiej wlasnie jest wyemilinowac znaczenie zmiennych swli.

od strony google najlatwiej wlasnie jest wyemilinowac znaczenie zmiennych swli.

tylko po ostatnim update najwięcej dostał jeden z SWL statycznych... Więc teorie to wszytko OK tylko trzeba przynajmniej obserwować co się dzieje.. Najbardziej dostali strony robione statem, i tylko to ich łączyło. To była taka pokazówka.

Ja nic przeciwko swlom to nic nie mam czy to sa stale czy zmienne - aby tylko byly skuteczne - w koncu uzywalismy tego wiele lat z minimalnym nakladem pracy.

Ale po ostatnim updacie ten sposob przestal byc skuteczny i szukam ekonomicznego podejscia do powrotu na topy.

.....

Ale po ostatnim updacie ten sposob przestal byc skuteczny i szukam ekonomicznego podejscia do powrotu na topy.

Widzisz przestał być skuteczny chyba tylko u Ciebie bo SWL trzeba się umieć obsługiwać u innych nadal jest w przeciwnym razie nikt nie płacił by za konta PRO czy kupował punkty w czymś co jest nie skuteczne, wiec jak pewnego dnia zobaczysz ze nikt nie sprzedaje pkt lub nikt nie kupuje pkt nikt nie opłaca kont PRO wówczas możesz powiedzieć że są nieskuteczne, a do tego czasu spróbuj się nauczyć z nich korzystać albo zacznij katalogować lub pisać meile z prośbą o wymiane linka tematycznego

Nie obstając w tej dyskusji po żadnej ze stron z powodu o którym napiszę poniżej, pozwolę sobie przedstawić własny argument który nie tylko potwierdza prezentowane pojedyncze testy na skuteczność systemów ale potwierdza on w sposób wręcz masowy stan rzeczy:

Aktualne pozycje w wyszukiwarce (30-11-2013 23:43) linków pozycjonowanych w GotLink.pl

26666e129a849101bd81cf9c9d4aa76d_1.jpg

Łącznie 5142 linków w pierwszych 100 wynikach wyszukiwania - oczywiście jest to promil promowanych fraz w systemie a zestawienie dotyczy tylko tych monitorowanych przez użytkowników.

Powodów dla których możemy być zadowoleni bądź nie ze skuteczności systemów może być nie mniej niż czynników które uwzględniane są w algorytmie Google - nie ma sensu ich tu wymieniać ale nie wiele trzeba aby podpaść Google a w takim przypadku niestety żaden system nie pomoże więc i efekty negatywne bądź ich brak o których wspomniałeś mogą mieć miejsce - trzeba zdawać sobie sprawę że swle to tylko narzędzia które wspomagają zarządzanie promowanymi linkami na dużą skale a ich obecne zasoby są nierzadko o wiele wyższych parametrach a niżeli inne spotykane witryny poza nimi. Dlatego na podstawie jednej domeny tworzenie jednoznacznej opinii nie zawsze jest słuszne tym bardziej że przyczyna może tkwić w promowanym serwisie bądź w podejmowanych działaniach poza systemowych. Niezależnie od zdania, koledzy wyżej udowodnili że dla każdej z nich znajdzie się zastosowanie dla swl'a :)

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów i 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Lepiej podaj konkretna instrukcje

Się wtrącę ;) podawałem już chyba ponad rok temu, że głównie należy zwracać uwagę na proporcje używania SWLi w stosunku do innego rodzaju linków to raz, dwa należy głównie go używać (też w odpowiednich proporcjach) raczej na pojedyncze podstrony lub kategorie/subkategorie, trzy należy (ostatnio) próbować używać anchorów "neutralnych" (ja czasami używam nawet anchora w postaci "kropki" ;)

Konkretnej instrukcji, konkretnych proporcji nie podam i chyba nikogo nie powinno to dziwić co ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

..... Lepiej podaj konkretna instrukcje - ......

Nie to że nie podaje ale to juz wszystko było na tym forym wiele razy wiec to takie powtarzanie się ale cóż.

Przepis od paru lat jest zawsze taki sam : Jak wypozycjonować stronę potem Jak (bezpiecznie) używać SWL przy okazji podstawą jest wiedzieć, jaka jest różnica pomiędzy rotacyjnym eweblinkiem a systemami stałymi

.

SWL idealnie nadaje się do błyskawicznego zróżnicowania linków czy też ostatnim hitem sezonowym o czym wcześniej wpsomniałem to pozycjonowanie satelit

Tak jak wspominał Beerbant SWL jest jak scyzoryk "multi funkcyjny którego trzeba umieć używać.

ps. jak kogoś interesuje dokładna instrukcja obsługi czy też darmowe konto testowe PRO to zapraszam na PW

ja czasami używam nawet anchora w postaci "kropki"

Dzięki za poprawienie humoru na tym totalnym kacu :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności