Skocz do zawartości

Do czego nadaja sie jeszcze swl-e rotacyjne

Lily

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis od paru lat jest zawsze taki sam

A może tak warto zacząć iść do przodu i zmienić nawyki sprzed lat? Zrobić nowe testy... Przyjąć do wiadomości, że jednak coś się zmieniło, że bezmyślne podlinkowanie 1k punktów na okres 7 dni to nie najlepsze rozwiązanie...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z tego co widze i rozmawiam to problemem nie są SWL ale ludzie którzy ich uzywają

dlaczego?

wiele osób co dostało powiadomienia linkowało tylko SWL i to często tylko rotacyjnym,

profil linków trzeba różnicować, a przy różnych linkach zdobytych z wielu źródeł, te dodane następnie z SWL (rotacja i stałe) idealnie potrafią wybić domene

SWL były tanim sposobem na pozycjonowanie, teraz to się zmieniło, pozycjonowanie nadal ma jasne i określone metody, jednak teraz trzeba korzystać z tych droższych rozwiązań, a nie tych tańszych,

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

....

A może tak warto zacząć iść do przodu i zmienić nawyki sprzed lat? Zrobić nowe testy... Przyjąć do wiadomości, że jednak coś się zmieniło, że bezmyślne podlinkowanie 1k punktów na okres 7 dni to nie najlepsze rozwiązanie...

jeżeli coś działa to po co zmieniać ?????

ps. patrz nawy test : https://seo.zgred.pl/co-dziala-co-nie-dziala-przy-pozycjonowaniu-po-pingwinach-innych-zwierzatkach-test-real-case-study-2316

Marketing internetowy dla firm

to problemem nie są SWL ale ludzie którzy ich uzywają

Może nie tyle ludzie co ich umiejętności w ich używaniu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Też jestem zdania, że SWL nie są problemem samym w sobie. Ich umiejętność używania jednak stanowi kwestię kluczową, dlatego np. osoby początkujące czy robiące samodzielnie SEO raczej nie powinny się tym bawić ;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Posługiwanie się SWL porównał bym do jazdy samochodem, najpierw trzeba zdać na prawo jazdy żeby dobrze jeździć i tak samo jest w SWL umiejętne posługiwanie się przynosi efekty a brawura kończy się wypadkiem, nie raz też można mieć wypadek nie z naszej winy a przez innego kierowcę

Marketing internetowy dla firm

ps. patrz nawy test

Ja tam mam własne testy i raczej Zgred nie jest tutaj dla mnie żadnym autorytetem co do testów. Nie pisałem też nigdzie że swl nie działa, bo działa i to bardzo dobrze, ale nie systemem: 1k na 7 dni do podlinkowania czegokolwiek, bo to może i działa ale na baaardzo krótką metę (do czasu uwalenia właśnie tych "dopalanych" miejscówek).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności