Skocz do zawartości

DonPoster - NOWY uniwersalny SEO automat

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Przed momentem została zrobiona aktualizacja do wersji 1.0.4:

#30.10.2013 v1.0.4

- usprawnienie działania modułów (dodawanie,usuwanie)

- dodanie możliwości raportowania modułów rejestrujących

- informacje o braku wypełnionych pól po wyborze zadania do harmonogramu

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

puściłem właśnie testowy projekt na katalogi PKSI. skuteczność strasznie kiepska, trochę ponad 30 sukcesów (opublikowanych jeszcze mniej) z listy ok 1k - u was jest tak samo?

poza tym po dodaniu projektu i ustawieniu harmonogramu na dodawanie do pksi wyskoczyły błędy (brak uzupełnionych odpowiednich danych w projekcie - chociaż zostały wcześniej uzupełnione), mimo wszystko projekt ruszył.

Przy wybieraniu harmonogramu skrypt sprawdza, czy wypełnione zostały pola zdefiniowane przy module (kolumna "Pola" w zakładce "Moduły"). Ma to jedynie charakter informacyjny. Od użytkownika zależy, co z tą informacją zrobi :)

Co do skuteczności. Różne bywają PKSI, większośc na hasło z tego co zauważyłem. Wiele ma też ustawione pytania. Sprawdź moduł pytań i odpowiedzi ("Dodatkowe narzędzia") - odpowiedz tam na nowe pytania i puść ponownie dodawanie.

PS. O jakie pola DonPoster się upominał przy wyborze do harmonogramu?

upomniał się właśnie o wszystkie pola jakie są wymagane do PKSI (a wszystkie były uzupełnione w projekcie)

ps. jak napisać moduł do rejestracji? tzn wypełnienie formularza->logowanie na skrzynkę->odnalezienie maila->kliknięcie w link potwierdzający->zapisanie danych

nie mogłem znaleźć odpowiednich funkcji w pomocy

Nie powinien się upominać w takim razie. Potestuję to jeszcze :)

Co do rejestracji - wygląda to tak samo jak w przypadku modułów dodających.

Odbiór maila musisz zrobić osobno w module mailowym (łączy ze skrzynką na dane mailowe podane w projekcie). Zawartość meila masz w zmiennej $mail. Z tej zmiennej możesz pobrać dane logowania, ewentualnie linki i z nimi już robić co chcesz (np. otworzyć, wypełnić kolejny formularz itd.). Gdybyś miał problemy pisz jeszcze.

PS. Znalazłem ten błąd ze slashami przy edycji modułu. Działo się tak gdy na serwerze był magic quotes włączony. Problem rozwiązałem, może jeszcze dzisiaj, jutro wypuszczę tą poprawkę.

niestety nie udało mi się poprawić skuteczności w PKSI na razie, ale mam kilka uwag:

- jest jakiś błąd w module pytania i odpowiedzi, niektóre pytania się powtarzają a niektóre pomimo wpisania odpowiedzi i zatwierdzenia, nadal pozostają na liście nowych

- przydałby się jeden przycisk do masowego zatwierdzania wpisanych odpowiedzi na pytania. uzupełnianie każdego i klikanie OK za każdym razem jest trochę denerwujące

- przydałaby się również jakaś bardziej intuicyjna nawigacja po harmonogramie - trochę się naszukałem zanim się zorientowałem, że trzeba 2 razy kliknąć w budzik żeby się dostać do zakończonych zadań :)

- podobnie jest w module pytań i odpowiedzi - również mi trochę zajęło dojście do tego, że trzeba kliknąć w zieloną strzałkę żeby ujrzeć nowe pytania (bez odpowiedzi)

Również zauważyłem ten problem z pytaniami. Naprawiam to. Masowe zatwierdzanie - tu może być problem, ale postaram się to przebudować, bo rzeczywiście przy większej ilości pytań do odpowiedzi jest problem.

Co do przechodzenia pomiędzy zadaniami pomyślę nad czymś bardziej widocznym, żeby aż korciło do kliknięcia :)

PS. Aktualnie tworzę kilka modułów dodających (przy okazji wychwyciłem kilka błędów). Robię automatyczną rejestrację do expression engines + wypełnianie profilu i sygnaturki + postowanie.

Będzie też kilka ksiąg gości.

Drupala też zrobić?

PS. Jakie jeszcze moduły chcecie w najbliższym czasie?

Dość szybko do DonPostera będzie wprowadzony automatyczny harvester katalogów z detekcją + funkcją automatycznego dodawania projektów do znalezionych i zidentyfikowanych adresów. Sama detekcja będzie oparta o "moduły", tak jak w przypadku dodawania. Dzięki temu będzie można z bardzo dużym prawdopodobieństwem określać skrypt znalezionego adresu.

W praktyce: po ustawiniu dobrych footprintów nie trzeba będzie się martwić o nowe lokalizacje, a ustawione projekty będą się same dodawały do katalogów, precli, ksiąg gości forów etc. I co ważne, raz ustawiony projekt będzie mógł funkcjonować praktycznie w nieskończoność... jeśli zostanie wybrana taka opcja.

Drupala też zrobić?

Dlaczego nie :D

im więcej skryptów tym lepiej.

PS. Jakie jeszcze moduły chcecie w najbliższym czasie?

Ja bym np. chętnie przygarnął moduły rejestrujące konta w różnych web 2.0 (każdego z innego adresu email i ip), zapisujące dane do bazy i moduły dodające wpisy do utworzonych blogów :)

Może jakieś fora - phpbb, punbb, smf?

Automatyczny harvester to świetny pomysł - byle by był oparty nie tylko na Google bo będą problemy z proxy

PS. jeśli będzie dochodzić dużo modułów to przydałoby się jakieś grupowanie, np. po rodzaju skryptu: Guestbooki, Artykuły, Katalogi itp.

Z forów pisze się expression-engine. Już praktycznie jest skończony. Co do grupowania - wszystko się okaże - raczej zostanie wprowadzone narzędzie do samodzielnego, dowolnego grupowania. Musi być możliwość maksymalnego dostosowania się DonPoster do użytkownika.

Z modułami rejestrującymi w web 2.0 - myślę na początek o kilku.

W tym momencie priorytetem jest właśnie harvester. Harvester będzie oparty o Google i Bing. A za jakiś czas raczej będzie wprowadzona możliwość dodawania własnych "silników" do dowolnie wybranych wyszukiwarek - tu też musi być maksymalne dopasowanie do użytkownika.

Widocznie został usunięty plik przez ftp: wordpresspobierz.php

Moduł rejestracji uruchamiasz standardowo, z tym że właśnie zapomniałem o ważnej rzeczy. Trzeba do bazy wprowadzić jakieś dowolne pozycje. Ilość wpisów będzie odpowiadała ilości zakładanych kont.

Przerobię to, bo ma być tak, że do bazy wprowadzasz Login i Hasło - a skrypt na te dane zakłada konta. Teraz login i hasło pobiera z projektu.

Już jestem na ukończeniu harvestera i detektora. Możliwe, że już jutro będzie aktualizacja. Mam jeszcze kilka drobniejszych błędów do wyeliminowania.

Dojdzie też kilka nowych metod i modułów.

Po tym będę jeszcze dorabiał grupowanie modułów.

Jeszcze dzisiaj będzie dostępna aktualizacja DonPostera.

Główna zmiana to wyposażenie DonPostera w Harvester Google (docelowo będą też inne wyszukiwarki) i detector harvestowanych list. Harvester codziennie zbiera adresy z Google, automatycznie je rozpoznaje i wrzuca do wybranej uprzednio bazy adresów. Ale to nie wszystko, bo zakończone zadania harmonogramu (przypisane do wybranej w harvesterze bazy adresów) zostają automatycznie wznowione. Dzięki temu uruchomiony projekt może być linkowany w nieskończoność!

Detector działa podobnie do modułu - sam możesz określić w jaki sposób ma zostać ropoznany skrypt! Oto przykład detekcji znanego wszystkim skryptu katalogu EasyDir:

$go->get($url);
$szukane = $go->szukane('Dodaj,Add,Zgłoś,Nowa,Nowy,Zapropon,Opublik,Publi,New');

foreach ($szukane as $s) {
if ($go->clickLink($s)) {
if ($go->contains('step1')) {
$go->raportuj($url,'sukces');
goto koniec;
}
}
}
$go->raportuj($url,'error');
koniec:

Zostały też wprowadzone nowe metody:

https://pomoc.donpost...unkcje/go-calc/

https://pomoc.donpost...e/go-odpowiedz/

https://pomoc.donpost...zystkiepytania/

https://pomoc.donpost...-getinputvalue/

Warto zwrócić uwagę przede wszystkim na pierwszą metodę: $go->calc(); Metoda ta rozwiązuje zadanie matematyczne występujące na otwartej stronie. Jeśli jako argument zostanie podane zadanie, rozwiąże je. Podawane w argumencie zadania mogą mieć charakter liczbowy jak i słowny. Oto przykłady zadań matematycznych z jakimi sobie bez problemu poradzi metoda $go->calc();:

Pięć plus osiem
Seven minus nine + ten
Fifty + Fifty
50 + ten
Nine add 8
8 x10
Dziesięć - 5
Pięć *osiem
Five podzielone przez five
cztery razy cztery
eight x eight
3dodać8
50substract 40
7 razy 12 + 88 - 100
siedem plus pięć minus 2 x 4

Oprócz tego wszystkiego zostało wprowadzonych mnóstwo poprawek niewidocznych na pierwszy rzut oka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności