Skocz do zawartości

DonPoster - NOWY uniwersalny SEO automat

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dzięki :)

a w jaki sposób wskazać dokładnie w którym miejscu na stronie znajduje się pytanie matematyczne?

coś takiego

$odp = strip_tags($go->get_pomiedzy('xxxx','yyyy'));
$odp = $go->calc();

niestety nie działa (chyba, że coś skopałem), a mam wrażenie, że bot dość luźno traktuje te równania i czasem bierze do rozwiązania nie to co trzeba, np.

16.11.2013 21:00 - 17.11.2013 03:00

Dokładnie tak. W sumie przykład który podałeś można traktować jako zadanie matematyczne z dzieleniem i odejmowaniem :) Stąd lepiej podawać dokładne zadanie do obliczenia, bo nigdy nie wiadomo co wyciągnie ze strony.

Przykład powinien wyglądać tak:

$math = strip_tags($go->get_pomiedzy('xxxx','yyyy'));
$odp = $go->calc($math);

ok, to jeszcze jedna zagwozdka :)

input odpowiedzi matematycznej nie ma stałej nazwy ani id, jest inna przy każdym odświeżeniu - jak to obejść?

próbowałem:

$go->setField('$go->get_pomiedzy('xxxx','yyy')', $odp); 

ale najwyraźniej przekombinowałem bo skrypt się wysypuje. przydałaby się jakaś funkcja to odnajdywania takich inputów? np. pierwszy input po działaniu matematycznym, albo właśnie pomiędzy danymi elementami

Musi być jakiś element charakterystyczny. Podaj część kodu w obrębie tego inputu (przed i po).

<td valign='top'>
<textarea name='gbtext' id='gbtext' class='inputbox' style='width:245px;' rows='15' cols='50'></textarea>
</td>
</tr>
<tr>
<td width='130'>
<label for='vd2sznbcrisi'>Spamüberprüfung</label><span class='small'>*</span>
</td>
<td>
12 - 119 = <input type="text" name="vd2sznbcrisi" id="vd2sznbcrisi" size="3" value="" />
</td>
</tr>
</table>
<p id="easysubmit">
<span style='padding-left:145px;'><input type='submit' name='send' value='Eintrag abschicken' class='button art-button' /></span>
</p>

W tym przypadku można łatwo to zrobić:

$inputy = $go->getInputNamesBy('size','3');
$nazwa_inputu = $inputy[0];

Dzisiaj będzie dostępna aktualizacja DonPoster:

- nowe metody (getLinkByAnchor, bbCode). Pierwsza z nich pobiera adres (bez klikania) poprzez anchor (może być częściowy), druga metoda konwertuje kod html do bbcode lub odwrotnie (w zależności od parametru)

- kilka poprawek - między innymi w metodach, ale też w harvesterze i detektorze

- kilka nowych modułów - w tym obsługa expression-engine (rejestracja, zakładanie profilów), nowa księga gości, moduł klikający we wszystkie linki z maila, email grabber (pobiera adresy ze stron z bazy, jeśli nie znajdzie próbuje wejść na stronę kontaktu i tam pobierać).

Oczywiście :) Musi być kod wyświetlany w źródle.

PS. Doszło dzisiaj 6 modułow, info w donposter.pl/moduly.php

To właściwie w tej chwili kupować DonLinkage czy DonPoster:P?

Co prawda nie mam DonPostera, mam tylko DonLinkAge, ale jak bym miał teraz kupić jeden z tych dwóch to kupiłbym DonPostera, bo ma o wiele szersze możliwości i można dopisać szablony do swoich potrzeb.

I jeden i drugi program ma rację bytu :) Wybór należy do użytkownika :) Jeśli priorytetem ma być ilość obsługiwanych platform, to bez wątpienia DonPoster. Ma on szersze możliwości w kwestii samego wysyłania wpisów. Ale nie ma za to np. monitoringu pozycji, pingowania, synonimizera tekstów, generatora tekstów i kilku innych rozwiązań, które są w DonLinkage.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności