Skocz do zawartości

Galeria pod zaplecze

Czesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zacząć budować zaplecze, wymyśliłem że zrobię galerię. Czy ktoś mozę zaproponować skrypt SEO friendly pod galerię? Żeby miała mod_rewrite? Aha, i żeby można było dodać łatwo fotki - bo fotki mam przygotowane, najlepiej żeby z katalogu generowały się zdjęcia

Pozdrawiam

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

Skrypt seo friendly galerii? Szczerze? Jeżeli nie masz terabajta miesięcznego transferu w zanadrzu, to nie pakuj się w coś takiego. Strony seo friendly są co prawda dla robotów, ale (o ile tylko są dobrze zoptymalizowane i ładnie polinkowane), generują bardzo duży traffic. Da się zdobić ładną stronę która ma w xhtml+css 5kb (ze wszystkimi linkami) i pełni fantastycznie funkcję zaplecza. 'Duże' wersje zdjęć galerii mają po 100kb. Przyznam, że gdy bazowałem na trzech zwykłych hostingach (po 15-30GB miesięcznego transferu, łącznie było tego chyba z 60GB), ze stronami tekstowymi nie wyrabiałem. Większość osób nadal żyje w tych realiach. A jeżeli nie - już lepiej postawić maxiory z mpg-ami. Jak mulitimedia, to na całego. :)

Pozdrawiam, J.

Polecam https://rebelpixel.com/projects/ipap/ , sprawdza się i jest SEF, ale pod zaplecze słaby materiał, chyba że masz fotki do których ludzie będą linkować...

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

plogger jest maly, dobry, z rewrite i przyjemny.

https://www.plogger.org/

ale jak mówił niegrzeczny jeżyk to bedzie cie kosztowało mase transferu więc jest stosunkowo malo oplacalne.

• 6 miesięcy temu...

ja mysle ze galeria to nie jest wcale glupi pomysl

robisz stronke tematyczna- zaplecze no i pozadnego contentu wychodzi ci 10 stron, zawsze mozna dowalic 100 zdjec i juz jest 11x wiecej podstron, oczywiscie wartosc stron ze zdjeciami spoooro mniejsza, ale zawsze jest czym zajac robota

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności